Румен Димитров: Мястото за вечен покой в София е превърнато в Ад

Мястото за вечен покой е превърнато в ад. Това каза пред журналисти временно изпълняващият длъжността директор на общинското предприятие “Гробищни паркове” Румен Димитров. Той представи състоянието и визията на Столичната община за развитието на гробищните паркове.

“Никъде по Европа и света няма такова отношение към близките, които не са сред нас. Обръщаме се към обществото в следващите дни да дойдат и да се погрижим за това място, като Столична община ще даде ресурс, за да бъде почистено и облагородено пространството”, заяви още Димитров.

Това, което заварихме е липса на всякаква организация, в това число и липса на всякакви документи, които биха били организирали по-добре мястото, каза Димитров. Той обясни, че персонал и хора има, но структурно са подложени на наредби, които предвиждат 20 души, които да поддържат 2900 декара паркове. Ангажиментът на предприятието е да поддържа само алеите и да почиства кошчетата, без да се грижи за гробните места и пътеките около тях, обясни още директорът. Според него с тези 20 души това е непосилно без обществото. Оттук нататък институциите и гражданите трябва да вървят ръка за ръка, призова Димитров. 

“Столична община, кметът Терзиев и аз сме поели ангажимента да работим за това гробищния парк да бъде в по-добро състояние. Призовавам гражданите да участват в усилията за връщане на гробищните паркове в нужното им състояние”, призова временно изпълняващият длъжността директор на ОП Гробищни паркове.

Източник: www.dariknews.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Георги Ганев: Членството на България в еврозоната може...
През 2024 г. България ще изпълнява инфлационния критерий, посочи икономистът доц. Георги Ганев Членството...
Радан Кънев: Основният дебат пред Европейския съюз предиизборите...
Изборите бяха предизвикани от тези, които искат да върнат политическия рекет. Но далеч по-тревожно...
Кристина Петкова: Реформата в службите е червената линия...
Служебното правителство е кукла на конци на Борисов, Пеевски и Радев, заяви Кристина Петкова....
Стоян Михалев: Ние отдавна твърдим, че всички служби...
Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев извади доста интересни разкрития за МВР...
Бонка Василева: Парите за заплати в столичния градски...
Всяка дестабилизация на национално ниво дови до дестабилизация и на местно ниво. Добре е,...