Румен Димитров: Мястото за вечен покой в София е превърнато в Ад

Мястото за вечен покой е превърнато в ад. Това каза пред журналисти временно изпълняващият длъжността директор на общинското предприятие “Гробищни паркове” Румен Димитров. Той представи състоянието и визията на Столичната община за развитието на гробищните паркове.

“Никъде по Европа и света няма такова отношение към близките, които не са сред нас. Обръщаме се към обществото в следващите дни да дойдат и да се погрижим за това място, като Столична община ще даде ресурс, за да бъде почистено и облагородено пространството”, заяви още Димитров.

Това, което заварихме е липса на всякаква организация, в това число и липса на всякакви документи, които биха били организирали по-добре мястото, каза Димитров. Той обясни, че персонал и хора има, но структурно са подложени на наредби, които предвиждат 20 души, които да поддържат 2900 декара паркове. Ангажиментът на предприятието е да поддържа само алеите и да почиства кошчетата, без да се грижи за гробните места и пътеките около тях, обясни още директорът. Според него с тези 20 души това е непосилно без обществото. Оттук нататък институциите и гражданите трябва да вървят ръка за ръка, призова Димитров. 

“Столична община, кметът Терзиев и аз сме поели ангажимента да работим за това гробищния парк да бъде в по-добро състояние. Призовавам гражданите да участват в усилията за връщане на гробищните паркове в нужното им състояние”, призова временно изпълняващият длъжността директор на ОП Гробищни паркове.

Източник: www.dariknews.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: В ход е операция “Раделяй и...
Има системни недостатъци в работата на българските институции и на първо място в МВР,...
инж. Грети Стефанова: Искат специалист по хранителни добавки...
"Ако има над 170 млн. отпуснати за техника за справяне с пожарите от ЕС...
Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...
Людмила Илиева: ПП-ДБ подходихме отговорно и предложихме добър...
Колкото и пъти да правим едно и също нещо по един и същи начин,...
Людмила Илиева: Колкото и пъти да правим едно...
Депутатът от ПП-ДБ призова политиците за отговорно отношение и ако е необходимо, всеки да...