Румен Димитров: Вярвам в хората от “Надежда”, заедно ще я преобразим

Когато стана кмет, с доверието на гражданите за кратко време знам, че ще мога да преобразя района. Не се съмнявайте!

Аз съм Румен Димитров, от София, магистър по финанси, ръководил успешни бизнес начинания и проекти в същия град, с над 25 години опит. Кандидат съм за кмет на столичния район “Надежда” от коалиция “Обединени за София”, в която влизат Продължаваме промяната, Демократична България и “Спаси София”. Издигнат съм от ДСБ.

Така накратко се представя кандидатът за районен кмет, но за своята “Надежда” Димитров може да говори дълго.

Какви са големите проблеми на “Надежда”? Липсата на контрол е обусловена от това, че са се сраснали общината и фирмите, например тези, които поддържат и осигуряват чистотата. В заобикалящата ни среда се унищожават зелени площи, презастрояват се подходящи и неподходящи места, не се поддържат междублоковите пространства и детските площадки, има високи нива на измама в администрацията. Трябва да се намесят гражданите и хората, които могат да го предотвратят.

До момента имаше съмнения за корупция, която трябваше да се докаже. Сега вече ясно и категорично ще заявя, че се касае за “измама”, защото по цял свят дефиницията за корупция е измама. Измамата е в особено големи размери и подлежи да се докаже. Немалкото изнесени в медиите примери потъват, заравят се, за тях не се говори и нищо не се случва. Всичко затихва и всичко изчезва по пътя към прокуратурата. Има много неща в управлението, които не виждаме. Всичко се случва напълно скрито и непрозрачно. Препоръчвам на всички, когато говорят за корупция, да сменят думата, защото тя вече е доказано недоказуема в България. Нямаме осъден за корупция. Ако сменим думата корупция с измама, може би ще влезем в правилната посока.

С успешния си опит като финансист и бизнесмен ще бъда полезен за гражданите, за младежите и за децата с положителното развитие, което ще наложа като трайна тенденция. Добре познавам административните пречки, пред които е изправен всеки наш съгражданин, убеден е кандидатът на ПП-ДБ (Спаси София). Като софиянец той е дълбоко разочарован “от влошената среда, в която сме принудени да живеем, основно дължаща се на липсата на контрол на дейностите, които общината осигурява”. Мисля, че е време това да бъде спряно и жителите на “Надежда”, както и на цяла София, да получат стандарта на живот, който заслужават, амбициран е предприемачът.

Той е изключително ангажиран с изграждането на храма “Св. Серафим Софийски Чудотворец”. Разрешението е получено през 2019 г., строежът започва през 2021 г., но теренът все още е обрасъл. Сега Столична община осигури 350 000 лева за грубия строеж, но църквата трябва да бъде довършена с дарителска кампания от бизнеса и гражданите на “Надежда”. Аз се ангажирам да завърша докрай процеса. Работи се с общинските пари и ще е видно от всеки за какво и кога те се харчат. Приоритет ми е църквата да бъде довършена в най-кратки срокове, декларира Димитров.

Всеки ден обикалям район „Надежда“ – улица по улица, всяка една част от жилищния комплекс, срещам се с множество обезпокоени граждани, които ми споделят злободневните си, значими проблеми. Тези проблеми са с междублоковите пространство, с улиците, с поддръжката, с чистотата.

Преобразяването на “Надежда” няма как да зависи само от мен. Преобразяването на района трябва ще започне още от първия ми работен ден в много тясно взаимодействие и сътрудничество с гражданите на района. Голяма част от тях вече се включи с идеи и данни, които да направят успешно бъдещото управление на общината. За него имам предвидена стратегия – да направя ежемесечни срещите с всички домоуправители на входовете, за да можем заедно да открием и приоритизираме наболелите и важни проблеми и после заедно да започнем да ги решаваме. Не мога да се ангажирам със срокове, но мога да ви уверя, че ще бъдат кратки.

Неслучайно от първия ден ще започна да работя с гражданите по най-важните проблеми – администрацията е длъжна да бъде в услуга на хората, вярва Румен Димитров. “В последните години в нашата общинска администрация станаха професори в това да обясняват на хората как не може да се случи даден проект. Това в район Надежда ще спре!”, решен е той.  Ние ще спечелим и изборите за общински съвет – така бюджетът на София няма да дискриминира едни райони за сметка на други, допълва кандидат-кметът.

Димитров е убеден привърженик, че трябва да се води позитивна кампания. И се радва, че по време на срещите му с хората всеки ден те реагират позитивно на влаганата от него енергия.

Хората се умориха от обиди, клевети и откровени глупости! Те искат да видят светлина и надежда, за своето и на децата си бъдеще. “Надежда” би бил един прекрасен зелен район.

Хората от “Надежда” му дават увереност, че ще  осъществя общия им план за района – красив, зелен, открит и прозрачен в управлението си.

“Това е абсолютно предопределено и постижимо. Аз вярвам в тях и в себе си, и знам, че заедно ще постигнем много повече”, казва Румен Димитров.

Източник: www.24chasa.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Георги Ганев: Членството на България в еврозоната може...
През 2024 г. България ще изпълнява инфлационния критерий, посочи икономистът доц. Георги Ганев Членството...
Радан Кънев: Основният дебат пред Европейския съюз предиизборите...
Изборите бяха предизвикани от тези, които искат да върнат политическия рекет. Но далеч по-тревожно...
Кристина Петкова: Реформата в службите е червената линия...
Служебното правителство е кукла на конци на Борисов, Пеевски и Радев, заяви Кристина Петкова....
Стоян Михалев: Ние отдавна твърдим, че всички служби...
Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев извади доста интересни разкрития за МВР...
Бонка Василева: Парите за заплати в столичния градски...
Всяка дестабилизация на национално ниво дови до дестабилизация и на местно ниво. Добре е,...