Решение на НР на партия ДСБ и депутатите от ДСБ, членове на ПГ на ОДС, относно определяне на приоритетите за началото на политическия сезон – есен 2004 г.

На редовно заседание, проведено на 31 август 2004 г. в София, Националното ръководство на партия Демократи за силна България и депутатите от ДСБ, членове на ПГ на ОДС,
Р Е Ш И Х А:
За началото на политическия сезон – есен 2004 г., се определят следните приоритети:
 • Подготовката за приемането на държавния бюджет за 2005 г. разглеждаме като последна възможност да се поиска своеобразен вот на недоверие на правителството на Симеон Сакскобургготски. С всички възможни средства да се настоява за актуализация на бюджет 2004. Предлагаме средствата от преизпълнението на приходната част да се преразпределят в посока изоставени инвестиционни проекти на общините и решаване проблемите на НОИ.
 • Ще критикуваме действията на правителството в областта на политиката му за сигурност, защото все повече са сигналите за корупция в средите на управляващите и връзките им с организираната престъпност. Ще искаме то да поема своята отговорност при провалите в тази област. Ще излизаме със свои инициативи за борба с престъпността и корупцията.
 • Евроинтеграцията. Съществуват завишени страхове относно поетите ангажименти от страна на правителството. Ще изискваме пълна прозрачност относно договореното с ЕС и контрол върху действията на правителството занапред.
  На опитите на БСП да чества 9 септември 1944 г. ДСБ ще отговори с политически средства, като:
  1) изготви проект за декларация на НС, която да се предложи за гласуване в самия ден;
  2) организира възпоменателно събрание „Памет за истината“ на 8 септември 2004 г. в зала „Максима“ на УАСГ от 18.30 ч.
  София,
  31 август 2004 г.