Референдумът е голям урок по демокрация

Повече от два часа продължи срещата на Инициативния комитет „НЕ“ на измамата „Белене“ с гражданите на Козлодуй. Започналата бурна дискусия, в която привърженици на АТАКА и ВМРО бяха подготвени и се опитваха да нападнат представителите на комитета, накрая се превърна в разумен и конструктивен разговор. Когато хората разбраха, че са били лъгани за много неща от партийните си водачи, някои от тях взеха думата от трибуната и с болка споделиха пред всички, че са разочаровани от лъжите на лидерите си.

„Тук хората в Козлодуй сме изстрадали много и не искаме да се делим и да възбуждаме омраза помежду си“, се чу призив от залата към всички присъстващи.

Според гражданите на Козлодуй въпросът на референдума е подвеждащ и създава изкуствено разделение между българите.

Построяването на АЕЦ „Белене“ е смърт за АЕЦ „Козлодуй“, беше посланието на Инициативния комитет „НЕ“ на измамата „Белене“ към хората на Козлодуй.

„Аз съм изключително доволен, защото хората изясниха много неща и целта на срещата беше изпълнена“, заяви Иван Костов, „Всички в залата разбраха, че ще гласуваме „За“ „Козлодуй“ или „За“ „Белене“. Разбраха, че строежът на „Белене“ ще затвори блоковете в „Козлодуй“. Откровените изказвания на гражданите на Козлодуй ми дават повод да се обърна към лидерите на ГЕРБ и ще го направя още утре от парламентарната трибуна, за да ги приканя да заявят публично своята позиция – „За“ или „Против“ изграждането на „Белене“ са, защото опитите им да се крият като мишоци пречи на българските граждани да вземат ясна и информирана позиция на референдума.“