Резолюция на Национално Съвещание на ДСБ

Националното съвещание на „Демократи за силна България“:

1. Определя управлението по „модела Борисов“ като вредно за страната, довело до обезличаване на институциите, размиване на границите между властите, погазване на неприкосновеността на частната собственост и унищожаване на икономическата конкуренция. Отговор на тези предизвикателства може да даде само истинското българско дясно.

2. Одобрява усилията на председателя и на Националното ръководство за изграждане на политическа алтернатива на това управление и на постигнатото сближаване между „Демократи за силна България“ и „Движение Да, България!“.

3. Дава мандат на председателя и НР за изграждане на широк, траен политически съюз, основан на двупартийното сътрудничество основа между „Демократи за силна България“ и „Движение Да, България!“ като основни изразители на опозиционно настроените избиратели в център-дясно. Този съюз да бъде скрепен и гарантиран със съответния политически документ.

4. Във формата по точка трета, да се започне подготовка за съвместно явяване на избори за постигната на политическа промяна в страната.