Резолюция на Националното събрание на Демократи за силна България – проект

Проект

Резолюция на Националното събрание на Демократи за силна България

1. Ние, Демократи за силна България, оставайки верни на волята на избирателите на Синята коалиция, ще продължим да отстояваме техните интереси. За нас тя е съюз на носители на идеите и на опит, на компетентност и отговорност за модернизирането на България, а не проект на партийни апарати.

2. Демократи за силна България сме реформаторска алтернатива на управлението на ГЕРБ. Това е волята на сините избиратели.

3. Демократи за силна България започваме самостоятелна подготовка за явяването на парламентарните избори 2013 г. като решаваме:

3.1 Националното ръководство да избере до 15 юли 2012 г. Национален изборен щаб, в който представителите на районите за планиране участват като заместник-председатели;

3.2 Националното ръководство да избере до 15 юли 2012 г. Комисия по подготовка на кандидати за изборни длъжности;

3.3 Националното ръководство да приеме график относно процедурите необходими за подготовка за парламентарните избори и излъчване на кандидатите;

3.4Регионалните събрания определят кандидати за народни представители съгласно Устава до месец ноември 2012 г.;

3.5Националното ръководство да определи водачите на листите на избирателните райони.

4. Демократи за силна България сме отворени към личности, партии и граждански организации на основата на принципите от Платформата на ДСБ. Първите, към които ще се обърнем за единодействие, са досегашните ни коалиционни партньори.