Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, 17/18.12.2016 г.

1.ДСБ е против и няма да подкрепи ново правителство в това Народно събрание.

Всяка договорка за „трикаджийско“ правителство между ДБГ, СДС, ГЕРБ, националисти и всякакви „златни пръсти“като ПП „Атака“ ни отдалечава от целта за Нова българска република, в която всеки да има свободата да успява, парите да остават при хората, които са ги изработили, а законът да важи за всички. Ако такава сделка бъде направена, народните представители от ДСБ ще съгласуват с колегите си от Гражданския съвет възможността заедно да напуснат Парламентарната група на РБ.

2.ДСБ започва организационно обединение около ценностите и целите на Договора за Нова българска република.

Изпълнителният съвет възлага на Националното и областните ръководства на ДСБ да започнат организационно обединение с граждански структури на национално и местно ниво около ценностите и целите на Договора за Нова българска република и за противопоставяне на националната и местните мафии и политическия произвол. Гражданският съвет на национално ниво и гражданските съвети по места са наш основен и доказан партньор.

3.ДСБ приветства влизането в политиката на хора като Христо Иванов, Мануела Малеева, Кристиан Таков.

Приветстваме заявката за политическа дейност на г-н Христо Иванов и активни представители на гражданското общество и различни професионални общности, както и целта им за широко политическо обединение срещу корупцията и бедността. Колкото повече българи и политически организации работят за коренната промяна на България, толкова по-големи са шансовете да успеем да я извършим.