РБ: Южен поток е мащабно финансово престъпление

Документите може да свалите тук
Ние от РБ разбрахме, че БЕХ е взел 620 млн. евро заем от Газпром, за да работи по проекта “Южен поток”, след това видяхме тръбите, които пристигнаха на пристанището във Варна и са складирани там. И въпреки забраната на ресорния министър на икономиката и енергетика БЕХ наля едни 190 млн. лева в капитала на проектната компания “Южен поток България”. За земите, които проектната компания купува, за да строи в землището на Варна, така нар. помпена станция и инфраструктура е направено заявление те да бъдат закупени от тази компания на 16-ти юли тази година. На предния ден /15-ти юли/ е приключила процедурата по промяна на статута на всичките тези земи, които са горска територия, горски фонд, т.е. предходния ден е приключила процедурата те да бъдат превърнати в урбанизирана територия, върху която може да се строи, заяви Петър Славов на извънредна пресконференция на Блока.
Той отхвърли възможността за съвпадение, че промяната на статута не е просто в урбанизирана територия, а е в територия за целите на строителството на газопровода.
Петър Москов допълни, че сме свидетели на огромно финансово престъпление: “Цялата държавна машина е впрегната в това да обслужва корпоративен интерес в условията на спрян от официалните български и европейски власти проект. Този случай и този с КТБ са веществените доказателства, затова че България се управлява от мафия с нашите пари в корпоративен интерес. Само реформираната държава може да спре тези кражби. Днес ще изпратим този документ до прокуратурата, която да се самосезира, защото за нас това е мащабно финансово престъпление. Крайно време прокуратура да престане да бъде гише за поръчки или зала за пресконференции с лобистки интереси. Нарушен е държавният инетрес и е нарушена думата на министър-председаятеля пред парламента, че проектът ще бъде спрян”.
Благодарение на РБ този проект беше спрян, припомни Мартин Димитров. В следващия парламент ще създадем комисия, която да разследва докрай кой е замесен и ще извадим истината наяве. Къде са парите, в кои фирми? Кой е нарушил забраните на министър-председателя за спиране на Южен поток?
“Положението напомня дните на Тройната коалиция и тогавашния скандал със земи от горския фонд и стартиралата наказателна процедура срещу България. Притеснява ни фактът, че положението се повтаря с нерегламентираната държавна помощ. Държавата за своя сметка е сменила статута на тези земи в урбанизирана територия и това струва доста скъпо. Очевидно, че ЕК ще се заинтересова и може да последва нова наказателна процедура. Затова трябва бързо да се разкрие и изясни какво точно се е случило и после да се търси отговорност на замесените лица и да бъде спряна цялта тази схема”, каза в заключение Петър Славов.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанасов: Да се надяваме в началото на другата...
Ние се превърнахме в държава на изтеклите мандати. Да се надяваме в началото на...
Атанас Атанасов: Ние не сме перална машина, снемането...
Президентът щеше да ни набие, има капания срещу ПП-ДБ от кохортата на Радев, посочи...
Йордан Иванов за “Барселонагейт”: Прокуратурата се събуди от...
Прокуратурата поиска имунитета на Борисов, след като се събуди от зимен сън. Това заяви...
19 години Демократи за силна България
Политическа партия „Демократи за силна България” днес става на 19 години . Преминахме през...
Декларация на Националното ръководство на ДСБ
Националното ръководството на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения...