РБ разкриха най-голямата доказана корупционна схема

Мартин Димитров уличи в лъжа зам. Министъра на икономиката и енергетиката Иван Айолов, който вчера отрече твърдението на реформаторите, че промените в закона за енергетиката са диктувани от чужда фирма. Г-н Айолов излъга, заяви Мартин Димитров и посочи точния документ в описа, който РБ притежава по решение на съда. От него става ясно, че още през месец август 2013г. дъщерната фирма на Газпром “Южен поток транспорт b.v” е направила предложения за изменение и допълнение на Закона за енергетиката. Реформаторският блок сезира ДАНС, Главния прокурор и Европейската комисия, за да бъде проведено пълно разследване. Имаме основателни съмнения, че законопроектът приет от мнозинството на първо четене за промяна на Закона за енергетиката е изготвен извън България срещу интересите на нашата страна и на ЕС. Този законопроект води до високи цени на газа, тока и парното и искаме той да бъде спрян, обясни Димитров.
Според бившия енергиен министър Трайчо Трайков, целта на цялата машинация е Южен поток да бъде изваден от обсега на европейското законодателство и нарушава интереса на българските потребители като унищожава възможността за конкуренция. Всичко, което се прави срещу европейското законодателство в момента е с цел да са съхранят високите цени на газа в България, категоричен беше Трайков.
Това е най-голямата доказана корупционна схема в историята на България, категоричен беше Атанас Атанасов. Настояваме главният прокурор да разпореди разследване кои са тези виновни длъжностни лица, които са се поставили в услуга на чуждa сила. Това е престъпление по глава 1 от НК. Според Атанасов става въпрос за “изключително тежки деяния срещу Републиката”.
Атанасов цитира западно издание, според което “Южен поток е въжето, на което Русия иска да обеси Украйна”. Към това той самият добави “че българските рубладжии ще намажат със сапун това въже, срещу заплащане”.
Атанасов заяви, че реформаторите ще предоставят всички документи, с които разполагат на парламентарно представените партии, за да са наясно с всички аргументи преди да гласуват предстоящия вот на недоверие по тази тема, а също така и преди гласуването на второ четене на закона за енергетиката.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Йордан Иванов: За първи път пловдивчани постигат такъв...
Важно е на кого ще връчи третия мандат президентът и какво мнозинство ще се...
Любен Иванов: Голяма част от преписките, свързани с...
"Защо ГЕРБ и ДПС, кръгът около Пеевски, провалиха заседанието на комисията "Нотариуса", точно когато започна...
Атанас Атанасов: В ход е операция “Раделяй и...
Има системни недостатъци в работата на българските институции и на първо място в МВР,...
инж. Грети Стефанова: Искат специалист по хранителни добавки...
"Ако има над 170 млн. отпуснати за техника за справяне с пожарите от ЕС...
Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...