РБ разкриха най-голямата доказана корупционна схема

Мартин Димитров уличи в лъжа зам. Министъра на икономиката и енергетиката Иван Айолов, който вчера отрече твърдението на реформаторите, че промените в закона за енергетиката са диктувани от чужда фирма. Г-н Айолов излъга, заяви Мартин Димитров и посочи точния документ в описа, който РБ притежава по решение на съда. От него става ясно, че още през месец август 2013г. дъщерната фирма на Газпром “Южен поток транспорт b.v” е направила предложения за изменение и допълнение на Закона за енергетиката. Реформаторският блок сезира ДАНС, Главния прокурор и Европейската комисия, за да бъде проведено пълно разследване. Имаме основателни съмнения, че законопроектът приет от мнозинството на първо четене за промяна на Закона за енергетиката е изготвен извън България срещу интересите на нашата страна и на ЕС. Този законопроект води до високи цени на газа, тока и парното и искаме той да бъде спрян, обясни Димитров.
Според бившия енергиен министър Трайчо Трайков, целта на цялата машинация е Южен поток да бъде изваден от обсега на европейското законодателство и нарушава интереса на българските потребители като унищожава възможността за конкуренция. Всичко, което се прави срещу европейското законодателство в момента е с цел да са съхранят високите цени на газа в България, категоричен беше Трайков.
Това е най-голямата доказана корупционна схема в историята на България, категоричен беше Атанас Атанасов. Настояваме главният прокурор да разпореди разследване кои са тези виновни длъжностни лица, които са се поставили в услуга на чуждa сила. Това е престъпление по глава 1 от НК. Според Атанасов става въпрос за “изключително тежки деяния срещу Републиката”.
Атанасов цитира западно издание, според което “Южен поток е въжето, на което Русия иска да обеси Украйна”. Към това той самият добави “че българските рубладжии ще намажат със сапун това въже, срещу заплащане”.
Атанасов заяви, че реформаторите ще предоставят всички документи, с които разполагат на парламентарно представените партии, за да са наясно с всички аргументи преди да гласуват предстоящия вот на недоверие по тази тема, а също така и преди гласуването на второ четене на закона за енергетиката.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на ДСБ
Националното ръководството на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения...
Стоян Михалев: Цели се саботаж на процеса за...
"Цели се саботаж на процеса за истинска правосъдна система. С невръчването на мандата Радев...
Атанас Атанасов: Има жестока съпротива от различни среди...
„Останалите политически сили много съжаляват, че не са се споразумели покрай първия мандат”, добави...
Войната не е мир!
ПП-ДБ призоваваме – нека наричаме нещата с истинските им имена. Войната не е мир....
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ
Потвърждава позицията на ръководството и ПГ на ПП-ДБ да не се подкрепи проектокабинет на...