РБ предлага четири стъпки за връщане на доверието

Реформаторският блок настоява за незабавна оставка на правителството. На пресконференция днес Петър Москов представи четири конкретни стъпки, които блокът предлага за излизане от кризата на доверие.

1.Оставка на кабинета Орешарски още днес;

2. До седмица президентът да назначи служебен кабинет, тоест на 6-ти юли;

3. На 6-ти август да се разпусне Народното събрание;

4. Парламентарните избори да са на 5-ти октомври;

България е парламентарна република и Конституцията на страната допуска само два месеца без действащ парламент. Този срок няма отношение към мандата и работата на служебното правителство, подчерта той.

На въпрос за предложението на Бойко Борисов за помощ от МВФ, Петър Москов отговори, че РБ категорично не застава зад това решение.

Тези, които докараха проблемите не могат да бъдат част от решението, категоричен беше Мартин Димитров. Той оцени решението на ЕК да одобри 3, 3 млрд. лева като демонстрация от страна на ЕС, че стои зад стабилността на българската банкова система и има за цел да успокои българските граждани и бизнеса. Мартин Димитров назова и какви приоритети трябва да следва и да изпълни служебното правителство.

1. Размразяване на еврофондовете;

2. Да се намери стратегически инвеститор за КТБ;

3. Договаряне на следващите еврофондове;

Найден Зеленогорски настоя от името на реформаторите да бъде наложен мораториум върху големи обществени поръчки и концесионни договори. Както и промени в изборното законодателство за активна регистрация, прочистване на мъртвите души от списъците и електронно гласуване. Той добави и промени в законодателството, за да се избегнат наказателните процедури срещу България.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Наложително е да се състави редовно...
Цялото участие: http://bit.ly/3EZOvDa “В програмата сме се споразумели политическите сили, че няма да допуснем дефицит...
Декларация на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ по...
Преди година Русия разруши мира и сигурността в Европа с  непредизвикана и бруталната военна агресия...
ПОРЕДНА АТАКА СРЕЩУ ЧЕСТНИЯ ВОТ. В ПРОТОКОЛА ЩЕ...
Решението беше прокарано от представителите на ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН в ЦИК, но...
Атанас Атанасов: Разчитам, че ще получим мнозинство за...
Цялото участие: https://www.vbox7.com/play:a1a019734e Разчитам, че ще получим мнозинство за самостоятелно управление. Мисля, че можем...
Декларация на коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България”
Коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична България“ настоява президентът и служебното правителство: да спазват решенията...