РБ Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАДАНЕТО НА КАБИНЕТА

Управляващите подготвят кражба за близо 5 млрд. лв. от проекта Южен поток, обявиха на извънредна пресконференция от Реформаторския блок. Според Димо Бечев в случая интересите на българските граждани се защитават от ЕК, която е констатирала неспазването на задължението за обществени поръчки и заплаши правителството със санкции. Заради кражбата на тези 5 млрд. лв. управляващите ще загубят 10 млрд. евро европейско финансиране за българските граждани за следващия програмен период, обясни Георги Ганев.
Нашият изборен успех и нашите разкрития са основната причина за падането на кабинета Орешарски, на което сме свидетели днес. Това подчерта говорителят на блока Радан Кънев по повод пресконференцията на лидера на ДПС Лютфи Местан. По думите на Кънев искането на Местан е “опит на мафията да се препозиционира вдясно в лицето на ДПС”.
Според Реформаторите на България е нужно дясно-центристко управление. Ремонт на този кабинет и какъвто и да е било кабинет в рамките на този парламент не могат да решат проблемите на България, обяви Кънев. Ние сме за възможно най-бързо назначаване на служебен кабинет и провеждане на избори.
Няма никакво съмнение че ББЦ е поредният продукт на мафията и опит тя да се позиционира директно във властта. ДПС и ББЦ не мога да бъдат парньори не просто за нас, а за никой който държи на приличието, почтеността и законността в политиката.
Нашата политическа цел е ДПС и ББЦ да не бъдат никакви политически балансьори. Това зависи от нашия успех, а не от никой друг, каза в заключение Радан Кънев.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...