Радан Кънев: Шансовете за разпад на Реформаторския блок са в главите на безумци

Радан Кънев в БТВ: “РБ може да участва единствено в реформаторско управление”, статия offnews.bg
Ако извиването на ръце е да променяме лоши практики, да, ще извиваме ръце, та ще пукат. Ако извиването на ръце е да променяме правосъдието, то ще извиваме ръце, та ще пукат.
Така лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира в студиото на bTV тезата, че Реформаторският блок извива ръцете на ГЕРБ за съставяне на правителство.
Кънев обясни, че преди да се говори за това кой трябва да бъде министър-председател, трябва да стане ясно какви реформи може да направи новото правителство. Той даде за пример повеждането на обществени поръчки. “В правителството не може да има три фирми, които печелят всички поръчки”, каза Кънев и допълни, че според строителния бранш големите строителни фирми в България са обвързани с ГЕРБ и ДПС.
На въпрос дали ще подкрепи Бойко Борисов като премиер, Кънев отговори: “Вие виждате ли Борисов като гаранция за реформите?”
Кънев потвърди позицията си, че Блокът няма да подкрепи правителство на малцинството, което няма да може да направи нужните реформи. “Категорично няма да подкрепяме хвърчащи мнозинства. Ще участваме единствено в подписана коалиция с кратък мандат”, каза Кънев.
В коментар за различията в Блока той каза, че за разпад не може да се говори: “Разпадане може да се върти само в главата на безумци”. Лидерът на ДСБ не скри, че в РБ има различия, но общото било повече от разликите в позициите.
“В момента се акцентира на емоционални изказвания на хора, които нямат опит и хора, които не са помирисвали власт. Приемете, че говоря за себе си”, коментира Кънев.
Той коментира и изказването на Божидар Лукарски за това, че неподкрепата на кабинет с Борисов било предизборен трик. Кънев каза, че се надява Лукарски да намери начин да излезе от тази ситуация.
Българите не дадоха мнозинсво на ГЕРБ, защото си знаят дереджето при управлението му, коментира още Кънев и обясни, че като победител в изборите партията на Борисов има само едно право и то е да предложи премиер, зад който да се намерят 121 гласа в парламента, които да го подкрепят.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Ние не сме перална машина, снемането...
Президентът щеше да ни набие, има капания срещу ПП-ДБ от кохортата на Радев, посочи...
Йордан Иванов за “Барселонагейт”: Прокуратурата се събуди от...
Това заяви зам.-председателят на ДСБ и депутат от ПГ на ПП-ДБ Прокуратурата поиска имунитета...
19 години Демократи за силна България
Политическа партия „Демократи за силна България” днес става на 19 години . Преминахме през...
Декларация на Националното ръководство на ДСБ
Националното ръководството на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения...
Атанас Атанасов: На президента му се услади властта
Президентът може да има своите позиции. Може би в този дълъг период от време,...