Радан Кънев: РБ ще извади ДПС от властта

Основна политическа цел на Реформаторския блок е трайното отстраняване на ДПС от властта за повече от десет години.Трябва да бъдат изтръгнати икономическите лостове от ръцете на ДПС и влиянието им върху съдебната система да се редуцира (влиянието върху ВСС, върху съдебната система и българската прокуратура), това зави Радан Кънев на пресконференция на Блока в Плевен.
Той уточни, че поради тази причина основните цели на РБ ще бъдат дълбоките реформи в правосъдието и в администрацията: “Излишно да е говоря за партийната намеса на администрация пред Вас в Плевен. Аз знам за около 200 души в Плевен уволенени по партийни причини, но сигурно вече са много повече, нещо което се случва навсякъде из страната и основни виновница затова са ГЕРБ и ДПС”.
За втора основна цел на Блока, Кънев представи реформата в администрацията, която да направи партийнатото назначаване на кадри в държавната и общинската администрация неосъществимо.
Изказването от днес на г-н Местан, че ще даде предварителен толеранс от 300 дни на всяко управление е неприкрита заявка за подготовка на съвместно управление на ДПС и ГЕРБ. Това е огромна заплаха за България, защото целта на такова управление може да е само една – запазване на мощното присъствие на ДПС в съдебната система и икономиката на страната. Резултатите от Коалицията ГЕРБ/ДПС са видни и в скандала с КТБ. Целта е да се заметат следите на мръсните кредити и близките до банката да си приберат парите преди останалите вложители, коментира още Кънев.
Ние ще събираме информация и ще алармираме за всяко нещо българските граждани, но вече има реални данни, че фирми свързани с Цветан Василев са усвоили своите депозити далеч над гарантирания размер чрез прихващане с кредити на други фирми пак свързани с него.
РБ ще се бори затова всеки вложител да получи незабавно гарантирания размер на своите вложения и българският данъкоплатец да не бъде ощетен от това. А оздравяването на банката да стане чрез акционерите, частни инвеститори, ако не е възможно да не е за сметка на българския данъкоплатец, каза в заключение Радан Кънев.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на Демократи за силна...
На свое заседание, проведено на 17.06.2024 г., Националното ръководство на Демократи за силна България...
Атанас Атанасив: В 50-ото Народно събрание ПП-ДБ остава...
На първо място искам да благодаря на хората, които гласуваха в неделя. На тези,...
Людмила Илиева: Всяка от битките, които ми се...
Уважаеми жители на област Велико Търново, благодаря за доверието и честта, за трети път...
Кристина Петкова: Каквото и да предстои вярвам, че...
Изчаках да минат първоначалните емоции след нощта на изборите, за да избегна първосигнални реакции....
Йордан Иванов: Ще продължа да правя срещи, да...
Скъпи пловдивчани, Искам да ви благодаря. За трети пореден път имам честта да бъда...