Радан Кънев: РБ ще извади ДПС от властта

Основна политическа цел на Реформаторския блок е трайното отстраняване на ДПС от властта за повече от десет години.Трябва да бъдат изтръгнати икономическите лостове от ръцете на ДПС и влиянието им върху съдебната система да се редуцира (влиянието върху ВСС, върху съдебната система и българската прокуратура), това зави Радан Кънев на пресконференция на Блока в Плевен.
Той уточни, че поради тази причина основните цели на РБ ще бъдат дълбоките реформи в правосъдието и в администрацията: “Излишно да е говоря за партийната намеса на администрация пред Вас в Плевен. Аз знам за около 200 души в Плевен уволенени по партийни причини, но сигурно вече са много повече, нещо което се случва навсякъде из страната и основни виновница затова са ГЕРБ и ДПС”.
За втора основна цел на Блока, Кънев представи реформата в администрацията, която да направи партийнатото назначаване на кадри в държавната и общинската администрация неосъществимо.
Изказването от днес на г-н Местан, че ще даде предварителен толеранс от 300 дни на всяко управление е неприкрита заявка за подготовка на съвместно управление на ДПС и ГЕРБ. Това е огромна заплаха за България, защото целта на такова управление може да е само една – запазване на мощното присъствие на ДПС в съдебната система и икономиката на страната. Резултатите от Коалицията ГЕРБ/ДПС са видни и в скандала с КТБ. Целта е да се заметат следите на мръсните кредити и близките до банката да си приберат парите преди останалите вложители, коментира още Кънев.
Ние ще събираме информация и ще алармираме за всяко нещо българските граждани, но вече има реални данни, че фирми свързани с Цветан Василев са усвоили своите депозити далеч над гарантирания размер чрез прихващане с кредити на други фирми пак свързани с него.
РБ ще се бори затова всеки вложител да получи незабавно гарантирания размер на своите вложения и българският данъкоплатец да не бъде ощетен от това. А оздравяването на банката да стане чрез акционерите, частни инвеститори, ако не е възможно да не е за сметка на българския данъкоплатец, каза в заключение Радан Кънев.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...