Радан Кънев: РБ ще извади ДПС от властта

Основна политическа цел на Реформаторския блок е трайното отстраняване на ДПС от властта за повече от десет години.Трябва да бъдат изтръгнати икономическите лостове от ръцете на ДПС и влиянието им върху съдебната система да се редуцира (влиянието върху ВСС, върху съдебната система и българската прокуратура), това зави Радан Кънев на пресконференция на Блока в Плевен.
Той уточни, че поради тази причина основните цели на РБ ще бъдат дълбоките реформи в правосъдието и в администрацията: “Излишно да е говоря за партийната намеса на администрация пред Вас в Плевен. Аз знам за около 200 души в Плевен уволенени по партийни причини, но сигурно вече са много повече, нещо което се случва навсякъде из страната и основни виновница затова са ГЕРБ и ДПС”.
За втора основна цел на Блока, Кънев представи реформата в администрацията, която да направи партийнатото назначаване на кадри в държавната и общинската администрация неосъществимо.
Изказването от днес на г-н Местан, че ще даде предварителен толеранс от 300 дни на всяко управление е неприкрита заявка за подготовка на съвместно управление на ДПС и ГЕРБ. Това е огромна заплаха за България, защото целта на такова управление може да е само една – запазване на мощното присъствие на ДПС в съдебната система и икономиката на страната. Резултатите от Коалицията ГЕРБ/ДПС са видни и в скандала с КТБ. Целта е да се заметат следите на мръсните кредити и близките до банката да си приберат парите преди останалите вложители, коментира още Кънев.
Ние ще събираме информация и ще алармираме за всяко нещо българските граждани, но вече има реални данни, че фирми свързани с Цветан Василев са усвоили своите депозити далеч над гарантирания размер чрез прихващане с кредити на други фирми пак свързани с него.
РБ ще се бори затова всеки вложител да получи незабавно гарантирания размер на своите вложения и българският данъкоплатец да не бъде ощетен от това. А оздравяването на банката да стане чрез акционерите, частни инвеститори, ако не е възможно да не е за сметка на българския данъкоплатец, каза в заключение Радан Кънев.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Кристина Петкова: Налице е заплаха за националната ни...
Налице е заплаха за националната ни сигурност през ДАНС. Това заяви в "Още от...
Владимир Славенски: Общинският съвет на Пловдив блокира отчетността...
С остра критика реагираме на решението на ОбС на Пловдив, което не прие нашето...
Бонка Василева: Осигурени са нужните 37 милиона лева...
Имаме и позитивни новини за София - осигурени са нужните 37 милиона лева за...
Д-р Ивайло Митковски: Следдипломната квалификация е задължителна за...
Д-р Ивайло Митковски е ортопед-травматолог, депутат в парламентарната комисия по здравеопазване от листата на...
Людмила Илиева: Здравеопазването във Велико Търново и региона...
Здравеопазването в региона ще се покачи на следващо ниво и с наличието на въздушни...