Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената сделка е, че не я познават и не я разбират

Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма да има гарантирани средства за неясна употреба, от които българските правителства да си взимат пари, за да правят футболни стадиони в места с население от 12 човека, коментира Кънев

Основният политически опонент е конкурентът за първото място. Аз виждам в тези проучвания нещо по-важно – демократичната общност в България, представлявана сега от ПП-ДБ, в продължение на пет години имаше един евродепутат в мое лице, а вече ни дават четирима. Сега ще имаме четири пъти по-голямо доверие, което означава, че и в България, и в Европа сме показали най-важното – това, че България може да бъде силна в обединена Европа, че нашите приоритети отговарят на очакванията на българските граждани.”

Това заяви евродепутатът Радан Кънев в първия предизборен дебат за изборите за Европейски парламент по bTV.

Българският евродепутат от ПП-ДБ е убеден, че България трябва да влезе в Еврозоната, тъй като това ще доведе до повишаване и сигурност на инвестициите в българското производство и индустрия. Той подчерта, че кандидатите за място в ЕП не трябва да заблуждават българските граждани, защото “Европейският парламент няма никаква роля по въпроса кога България ще влезе в Еврозоната”.

Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма да има гарантирани средства за неясна употреба, от които българските правителства да си взимат пари, за да правят футболни стадиони в места с население от 12 човека.
Наша основна задача в следващите две години е да заложим приоритетите, които ще получат финансиране и българското правителство да работи по тях, като ангажира и европейски средства, и частния капитал.

В България средствата от ЕС не се инвестират така като трябва според Договорите за ЕС – за намаляване на неравенствата между гражданите и регионите. “Срещам се с различни общности из България – предприемачи, млади хора, и това, което прави впечатление е, че някои от най-изостаналите райони на България продължават да получават много малко или никакви европейски средства. Наблюдава се увеличаване на разликата между регионите в икономическото развитие, вместо нейното намаляване. Но тук говорим единствено за начина, по който управлението в България, харчи европейските пари. Важното в следващите пет години е да решим колко пари и за какви приоритети ще бъдат използвани.”

Проблемът на българските политици със Зелената сделка е, че не я познават и не я разбират, тъй като тя е един сложен законодателен пакет от 30 законодателни акта и над 700 милиарда евро.

Основен приоритет на Радан Кънев и на “Продължаваме промяната” – “Демократична България”, както и на център-дясното в цяла Европа, е надграждането на Зелената сделка с Индустриална сделка. Изцяло нова индустриална политика, за която държавите-членки трябва да са готови, да могат да инвестират, за да може научноизследователския потенциал на Европа да се реализира в ЕС, в една много конкурентна и чиста икономика и производство.

Източник: www.fakti.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...
Атанас Атанасов: ПП-ДБ сме единствената политическа сила, която...
Няма да се борим за оцеляване на тези избори, ние ще се борим за...