Радан Кънев: Плюсове за България от нови избори за парламент няма. Нито един!

Според евродепутата от ДСБ и ЕНП Радан Кънев, трябва да слезем от влакчето на ужасите, защото шоупрограмата не помага на преговорния процес. Така той определи продължаващите разговори за следващ кабинет между ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ. В обзорното предаване на Радио Варна „Позиция“ евродепутатът допълни, че това поведение не помага нито на самия процес на преговори, нито повишава нивото на доверие на българския избирател:

От тук нататък е много необходимо връщането на спокойствието, връщане на търпението, по-малко емоционални изблици и по-малко личен елемент. Единственият критерий какво трябва да се случи, кое е добро и кое лошо е интересът на българските граждани. Искам да ми посочат един интерес, интерес на гражданите, обществен интерес, а не на политиците, който минава през предсрочни избори след 2-3 месеца. Намираме се в рядка ситуация, в която решението е изключително лесно. Плюсове за България от нови избори няма. Нито един!

По думите на Кънев, от ПП/ДБ ясно са заявили, че най-трудният преговорен сегмент е бил не този с лицата в кабинета, свързан със споразумението в частта за прозрачен и надпартиен избор на тези позиции в държавата, които са непартийно по същността си – регулатори, правосъдие, които се избират от министерски съвет или народното събрание. 

„Имаме десетки такива позииции в държавата с изтекли мандати, т.е. сме в дълбока инстуционална криза. Почти няма държавна институция която не да е в рамките на редовния си мандат“- допълни евродепутатът. 

На въпрос дали ще се кандидатира на предстоящите европейски избори, Радан Кънев каза, че лесният отговор е „да“, но естествено очаква лидерското решение на коалицията ПП/ДБ с надеждата, че ще имат силна обща листа.

Източник: www.bnr.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Георги Ганев: Членството на България в еврозоната може...
През 2024 г. България ще изпълнява инфлационния критерий, посочи икономистът доц. Георги Ганев Членството...
Радан Кънев: Основният дебат пред Европейския съюз предиизборите...
Изборите бяха предизвикани от тези, които искат да върнат политическия рекет. Но далеч по-тревожно...
Кристина Петкова: Реформата в службите е червената линия...
Служебното правителство е кукла на конци на Борисов, Пеевски и Радев, заяви Кристина Петкова....
Стоян Михалев: Ние отдавна твърдим, че всички служби...
Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев извади доста интересни разкрития за МВР...
Бонка Василева: Парите за заплати в столичния градски...
Всяка дестабилизация на национално ниво дови до дестабилизация и на местно ниво. Добре е,...