Радан Кънев: Основният дебат пред Европейския съюз предиизборите е сигурност, отбрана и миграция

Изборите бяха предизвикани от тези, които искат да върнат политическия рекет.

Но далеч по-тревожно е, че в ситуация на глобална несигурност, докато иранските ракети летят към Израел, а завоевателната война в Украйна все повече се затяга, нашите служби се занимават с политически черен PR.

Част от службите и прокуратурата явно не се грижат за сигурността ни, а правят “заготовки” за политически компромати, в очакваме на поредната предизборна кампания.

„Откъде знаем какви показания е давал един анонимен свидетел, които са част от следствената тайна? Всички знаем откъде – това е изтекло или от самата прокуратура, или от самите служби с политическа цел. Те се занимават с политически пиар. Всички тези снимки и неща не са елемент от съдебно разследване, а са елемент от политическа компроматна кампания. Ясно е, че тя е срещу нас, срещу ПП-ДБ“.

Това заяви евродепутатът Радан Кънев в „120 минути“ по повод замесването на името на главния секретар на МВР Живко Коцев със задържани за контрабанда след акцията в Агенция “Митници”. 

„11 години едно и също. От 2013 г. от Костинброд ние гледаме тази шоупрограма на българските държавни институции, от която нищо никога не е завършило с разкрития и осъдителна присъда“, допълни Кънев. 

По думите му у нас има сили, които не желаят България да бъде спокойна, стабилна и да се реформира. 

„Виждаме, че службите, на които плащаме от данъците си и тези институции, които трябва да обезпечат справедливостта, всъщност изглеждат много добре подготвени да работят за агенции за черен пиар преди избори. Те подготвят, складират заготовки и месеци наред чакат да дойде кризисният момент“, каза още Радан Кънев. 

Относно разпределението на квотите между ПП-ДБ в листите за европейските избори Кънев коментира:

„Във всяка коалиция всеки твърди, че носи на гръб някой друг, че балансът не е този, който е бил, че всичко трябва да се промени. Водят се трудни преговори и това е най-нормалното нещо на света. В базата, която показват социологическите проучвания, има какво да ни тревожи, има и какво да ни даде надежда. Имаме два месеца преди себе си, в които трябва да убедим минимум 7-8% от гражданите, които са разочаровани, че техните идеи и приоритети минават през това да ни подкрепят. Аз съм номиниран от „Демократи за силна България“ и ще бъда част от листите“, заяви евродепутатът. 

Източник: www.btvnovinite.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...