Радан Кънев: Няма място за обида

36-годишният заместник-председател на ДСБ Радан Кънев обясни, че напускането на четиримата му колеги от партията е неприятен факт и поставя партията на изпитание. Според него Прошко Прошков, Даниел Митов, Петър Николов и Христо Ангеличин не са имали конфликт и различия с Иван Костов, който ги е ценял и разбирал, обясни той пред репортер на БЛИЦ.

– Господин Кънев, как ще коментирате напускането на четирима от ръководството на партията. В криза ли е ДСБ?

– ДСБ не е в криза, а просто в сложна ситуация. Разбира се, напускането на наши членове няма как да ни радва. Обяснението ми е, че тези хора не намериха в себе си достатъчно търпение. Всичко това, което излезе от изявленията на Прошко Прошков съм го казвал много кратно на нашите партийни срещи. Остава впечатлението, че и Прошков, и Даниел Митов, Петър Николов и Христо Ангеличин не са били чути от своите. Това обаче не е истина. Всичко онова, което те казват в своето писмо при излизането си от партията досега не е било публично.– След големия отлив на млади кадри няма ли опасност, че ДСБ няма да влезе в парламента?

– Вярвам, че ДСБ ще влезе в парламента. Изборните резултати от есента на миналата година бяха неприятни, но това не е и не може да бъде постоянна величина. За мен и за останалите членове на партията фактът е голяма неприятност.


– От какво са разочаровани бившите ви колеги, подозирате ли като БСП, че политическите ви противници ви цепят умишлено?

– О, не, не, разбира се! Ситуацията е трудна и трябва да се съберем и да се реформираме. Нашата позиция е, че е разумно да бъдем заедно със СДС в “Синята коалиция”, не защото оцеляваме, а защото така започна синята идея. Тук няма политическа конюнктура.– Разбираха ли се напусналите с Иван Костов, имаше ли диалог с него?

– Не съм чул тези проблеми, които изтъкнаха първо пред медиите да са ги поставяли пред ръководството на партията. Не съм и го твърдя. Сега е лесно да се правиш на обиден. Но се вдига излишен медиен шум. Няма място за обида, твърдя, че ще се справим. Иван Костов е бил винаги добронамерен към напусналите ни колеги. Те са кадърни, имат качества, надявах се противоречията да не доведат до това.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Кристина Петкова: Ако искаме България да върви напред...
Другата неделя, когато видим каква е волята на избирателите, ще видим какви са възможните...
Радослав Милев: След изборите може да говорим...
Сега може да говорим за програма, за конкретни ангажименти, но не и за управление...
Стоян Михалев: ПП-ДБ вече може да стъпи на...
Според него коалицията ще разговаря с всички, които искат да подкрепят програмата ѝ ПП-ДБ...
ДСБ на 20 години. Честит рожден ден, свободни...
Демократите за силна България сме наследици на реформаторската десница и най-успешното управление в новата...
Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...