Радан Кънев: Не можем да правим повече отстъпки

Радан Кънев: Аз наистина мисля, че трябва да сме точни. Няма от страна на колегите от ГЕРБ никакви подобни изявления, че те биха променили предварително договорените съотношения във ВСС, под които сме се подписали. Аз искрено разчитам, че нито ГЕРБ, нито ДПС, нито ПФ биха се отметнали от подписите си, а това само по себе си са над 160 гласа в българското Народно събрание. А що се отнася до колегите от АБВ, от тях само двама или трима подписаха този законопроект, така че не можем да настояваме или да се сърдим ако те не гласуват.

Въпрос: Г-н Кънев, вчера сте имали ултимативен тон, след като сте чули изказването на г-н Кирилов, може ли да препотвърдите намерението, което сте изразили вчера пред колегите си?

Радан Кънев: Винаги съм имал ултимативен тон, когато става дума за тези изключително тежки преговори. Ние постигнахме един наистина забележителен компромис в края на лятната сесия, този компромис включва всички възможни отстъпки, които РБ може да направи.

Въпрос: Ако все пак тези промени бъдат предложени между първо и второ четене и ГЕРБ в името на нещо реши да приеме промяна в квотите?

Радан Кънев: Това ще е денят, в който, както казах и вчера, аз лично повече с мнозинството в този парламент няма да имам нищо общо. Естествено, това може да се отнася и за партията, и за коалицията РБ, но въпросът е толкова важен, че личното ми решение ще изпревари решението на политическите партии.

Ние направихме повече отстъпки, отколкото са приемливи за нашите привърженици в името на един много солиден краен резултат. Ако този краен резултат бъде поставен под съмнение, категорично няма място за никакви отстъпки повече.

Въпрос: Да се изразим така – има ли опипване на почвата от страна на АБВ за евентуални промени в така внесения проект?

Радан Кънев: Не мога да кажа, аз казвам, че имахме изключително тежки и изключително успешни преговори през юли месец, и аз смятам, че тези преговори зададоха формата на промени в конституцията, към който ние ще се придържаме. Аз силно се надявам, и честно казано нямам основание да не мисля, че другите колеги, които са се подписали няма да се придържат, така че нека да стоим на оптимистична вълна.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...