Радан Кънев: Искров е вреден за България

Радан Кънев в Русе: Нова поредна покана към шефа на БНБ Иван Искров да подаде оставка отправи лидерът на ДСБ Радан Кънев днес.

Съпредседателят на Реформаторския блок уточни, че нито една от политическите сили от управляващото мнозинство не приветства оставането на Иван Искров на сегашния му пост като гуверньор на БНБ, но не трябва да се разклаща държавата чрез “незаконно решение за прекратяване на мандата му”.

“Безспорно, упорството на Иван Искров да седи на поста си е нещо много вредно за България и в момента продължавам да се надявам, че той ще прояви разум”, посочи Кънев.

Според съпредседателя на РБ има нужда от сериозни промени в сферата на финансовите регулатори.

“Със сегашното ръководство на БНБ, със сегашното ръководство на Комисията по финансов надзор и най-вече с практиките, които те са наложили, България няма да бъде страна, в която да се вкарат големи чуждестранни пари. Тя не излъчва достатъчно сигурност”, категоричен бе Кънев.

Той заяви и че най-късно до октомври, когато изтича мандатът на Иван Искров, мнозинството трябва да е готово “с много сериозен кандидат за управител на БНБ, който да излъчва съвсем различен тип на управление”.

Кънев заяви, че новото правителство е успяло “изключително силно да стабилизира” страната. Той уточни, че оценката му се отнася както за международното положение на България, така и за икономическото развитие и доверието в институциите.

Лидерът на ДСБ коментира и предстоящите местни избори.

Според Кънев е необходимо да се изолира ДПС от местната власт по подобие на изолацията от централното управление.

“Ако искаме този модел на корупция, който свързваме с ДПС, да бъде трайно ограничен, не трябва да допуснем по никакъв начин те да формират мнозинства за втори турове, мнозинства в Общинските съвети, и да имат много общински кметове в България”, посочи Кънев.

Кънев посочи още и че трябвало да се прекъснат възможностите на движението да купува гласове от ромските общности, с които да компенсира отлива на българските граждани от турски произход от партията.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Георги Ганев: Членството на България в еврозоната може...
През 2024 г. България ще изпълнява инфлационния критерий, посочи икономистът доц. Георги Ганев Членството...
Радан Кънев: Основният дебат пред Европейския съюз предиизборите...
Изборите бяха предизвикани от тези, които искат да върнат политическия рекет. Но далеч по-тревожно...
Кристина Петкова: Реформата в службите е червената линия...
Служебното правителство е кукла на конци на Борисов, Пеевски и Радев, заяви Кристина Петкова....
Стоян Михалев: Ние отдавна твърдим, че всички служби...
Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев извади доста интересни разкрития за МВР...
Бонка Василева: Парите за заплати в столичния градски...
Всяка дестабилизация на национално ниво дови до дестабилизация и на местно ниво. Добре е,...