Радан Кънев иска оставката на КФН

http://goo.gl/PBmm7g

Радан Кънев: „Teмата КФН става необятна – КТБ, излишен смут и несигурност около пенсионните фондове, липса на адекватен държавен надзор.

Но днес темата не е КФН и финансова стабилност, а свобода на словото. Държавните контролни институции демонстрират системна безпомощност и липса на капацитет, когато изпълняват присъщите си функции. Но могат да бъдат учудващо ефективни, когато изпълняват поръчки срещу медийната свобода. Че КФН се прояви като бухалка, видяхме всички. Остава да видим – Koй държи бухалката.
Тепърва ще обсъждаме правомощията и доверието в персоналното ръководство на комисията – по повод КТБ в миналото и пенсионните фондове днес.
Но днес имаме цялото основание да поискаме оставката на ръководството на КФН заради нарушаване на основни свободи. И да обсъдим допустимо ли е изобщо в демократична държава да се упражнява контрол върху медиите, и то от органи с различни контролни функции? Не е ли това класически тоталитарен похват?
И да кажем освен Je suis Charlie и „Аз съм Капитал, Дневник и Медиапул“ – независимо дали симпатизираме на редакционната им политика и дали те симпатизират на нас“.