Радан Кънев в Смолян: Съдебната реформа е национален приоритет и задължителна първа стъпка за връщане на доверието на българските граждани

Радан Кънев в Смолян (Smolyan): Дебатът за конституционните промени навлезе в решителна фаза, позволяваща постигане на консесус от 180 гласа за промени на Основния закон без отлагане. Констатираме, че основните политически сили в 43то НС нямат принципни възражения, а единствено такива от политически характер. БСП са против защото проектът е на Бойко Борисов и ГЕРБ, ДПС са против, защото проектът е на Реформаторския блок, а не на Бойко Борисов и ГЕРБ, а нашите привърженици са резервирани, защото проектът не отговаря изцяло на предизборната ни програма и не включва радикална промяна на прокурорските правомощия.

Ние винаги сме държали, че това не може да бъде реформа на една политическа сила. Нито дори на управляващото мнозинство и на правителството. Съдебната реформа е национален приоритет и задължителна първа стъпка за връщане на доверието на българските граждани и европейските партньори в българските институции и държавност. Единствената разлика между Рефрматорския блок и останалите политически сили е, че ние сме готови да поставим участието си във властта в замисимост от този национален приоритет. Ние не сме нито ментори, нито претендираме за авторство. Просто сме политическата сила, която от две години неотклонно защитава правосъдната и конституционната реформа като основен национален приоритет. Искаме да успокоим опозиционните политически сили, че с гласа си на първо четене не подкрепят нито Реформаторския блок, нито Христо Иванов, нито Бойко Борисов или Радан Кънев, а европейката перспектива на България и при гласуване на 180 от 240 народни представители, затвърждават евроатлантическия консенсус и стабилността на общото ни Отечество.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...
Атанас Атанасов: ПП-ДБ сме единствената политическа сила, която...
Няма да се борим за оцеляване на тези избори, ние ще се борим за...