Радан Кънев в Смолян: Съдебната реформа е национален приоритет и задължителна първа стъпка за връщане на доверието на българските граждани

Радан Кънев в Смолян (Smolyan): Дебатът за конституционните промени навлезе в решителна фаза, позволяваща постигане на консесус от 180 гласа за промени на Основния закон без отлагане. Констатираме, че основните политически сили в 43то НС нямат принципни възражения, а единствено такива от политически характер. БСП са против защото проектът е на Бойко Борисов и ГЕРБ, ДПС са против, защото проектът е на Реформаторския блок, а не на Бойко Борисов и ГЕРБ, а нашите привърженици са резервирани, защото проектът не отговаря изцяло на предизборната ни програма и не включва радикална промяна на прокурорските правомощия.

Ние винаги сме държали, че това не може да бъде реформа на една политическа сила. Нито дори на управляващото мнозинство и на правителството. Съдебната реформа е национален приоритет и задължителна първа стъпка за връщане на доверието на българските граждани и европейските партньори в българските институции и държавност. Единствената разлика между Рефрматорския блок и останалите политически сили е, че ние сме готови да поставим участието си във властта в замисимост от този национален приоритет. Ние не сме нито ментори, нито претендираме за авторство. Просто сме политическата сила, която от две години неотклонно защитава правосъдната и конституционната реформа като основен национален приоритет. Искаме да успокоим опозиционните политически сили, че с гласа си на първо четене не подкрепят нито Реформаторския блок, нито Христо Иванов, нито Бойко Борисов или Радан Кънев, а европейката перспектива на България и при гласуване на 180 от 240 народни представители, затвърждават евроатлантическия консенсус и стабилността на общото ни Отечество.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Ние не сме перална машина, снемането...
Президентът щеше да ни набие, има капания срещу ПП-ДБ от кохортата на Радев, посочи...
Йордан Иванов за “Барселонагейт”: Прокуратурата се събуди от...
Прокуратурата поиска имунитета на Борисов, след като се събуди от зимен сън. Това заяви...
19 години Демократи за силна България
Политическа партия „Демократи за силна България” днес става на 19 години . Преминахме през...
Декларация на Националното ръководство на ДСБ
Националното ръководството на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения...
Атанас Атанасов: На президента му се услади властта
Президентът може да има своите позиции. Може би в този дълъг период от време,...