Радан Кънев в Пловдив: Сред нас има видимо по-голяма готовност от малките общини за тези избори

Радан Кънев в Пловдив: Сред нас има видимо по-голяма готовност от малките общини за тези избори. Мен това много ме радва, защото големият ни шанс е там. В малките общини има разбиране от необходиността от по-широки коалиции, от локализиране на кампанията, т.е да не въвеждаме партийния символ, партийната марка, като нещо, което ще ни реши електоралния проблем, хората, формата грижата за конкретните проблеми на общината. Голяма задача е това да успеем да го пренесем в по-големите общини и области.
Няма какво да се лъжем, г-на който очакваме тежи някъде 40-50 килограма повече от мен и изборния им резултат в по-големите градове е съразмерно по-голям. Ние колкото и да се опитваме, нещо напоследък с колограмите не мога да се справя да достигна. Така че шансът ако си мерим партийните листи и партийните бюлетини, колкото и да е обединен РБ, шанс по-добър от 3/1, 4/1 нямаме. На места може и да е по-лошо. Ако обаче нашият кандидат е видимо по-качествен, ако листата ни е видимо по-качествена, ако обединението ни е максимално широко и насочено към интересите на съответната община и особено, ако политическото ни послание е много по-ясно, много по-локално, много по-емоционално към конкретните хора по общината, тогава съотношението от 3/1, 4/1 лесно може да се превърне в един относителен паритет, както ще бъде в много от малките общини. Другото, което искам да отбележа, ако има нещо с което не сме подготвени видимо, това са кандидатите за кметове. Не случайно вчера много ясно изразихме послания за голяма свобода за организациите да избират стратегия, тактика, кандидати, коалиционна формула. 2011 година си спомняте много ясно пуснахме една директива, която гласеше навсякъде “Синя коалиция”, никъде с БСП, никъде с ГЕРБ и формата беше тази, знаехте коалицията, знаехте опонентите, знаехте противниците, И в този момент, когато конкретната формула е “Синя коалиция”, кандидатът и листата често се появяваха в последните минути преди срока за регистрация и нито хората ги знаеха, нито хората бяха готови да ги подкрепят. Така че вмомента смисълът на това да нямаме затворена фиксирана формула на участие е в това да можем да изберем най-добрия кандидат достатъчно рано, дали ще застанем зад човек от ДСБ, дали ше застанем зад човек, който е безпартиен.
Между политическите партии в център дясно с всичките натрупвания помежду ни и с всичките ни тежки отношения трябва да има едно здраво сериозно партнтъорство, партнтъорство с уважение и самочувствие, да сме горди, че сме направили компромисите, че сме изяли жабите и че можем да се снимаме заедно без да се притесняваме, зашото го правим в името на това в България да се живее по-добре, а не да се живее по-зле или да бягаме по коридорите.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Кристина Петкова: Ако искаме България да върви напред...
Другата неделя, когато видим каква е волята на избирателите, ще видим какви са възможните...
Радослав Милев: След изборите може да говорим...
Сега може да говорим за програма, за конкретни ангажименти, но не и за управление...
Стоян Михалев: ПП-ДБ вече може да стъпи на...
Според него коалицията ще разговаря с всички, които искат да подкрепят програмата ѝ ПП-ДБ...
ДСБ на 20 години. Честит рожден ден, свободни...
Демократите за силна България сме наследици на реформаторската десница и най-успешното управление в новата...
Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...