Радан Кънев в Пловдив: Сред нас има видимо по-голяма готовност от малките общини за тези избори

Радан Кънев в Пловдив: Сред нас има видимо по-голяма готовност от малките общини за тези избори. Мен това много ме радва, защото големият ни шанс е там. В малките общини има разбиране от необходиността от по-широки коалиции, от локализиране на кампанията, т.е да не въвеждаме партийния символ, партийната марка, като нещо, което ще ни реши електоралния проблем, хората, формата грижата за конкретните проблеми на общината. Голяма задача е това да успеем да го пренесем в по-големите общини и области.
Няма какво да се лъжем, г-на който очакваме тежи някъде 40-50 килограма повече от мен и изборния им резултат в по-големите градове е съразмерно по-голям. Ние колкото и да се опитваме, нещо напоследък с колограмите не мога да се справя да достигна. Така че шансът ако си мерим партийните листи и партийните бюлетини, колкото и да е обединен РБ, шанс по-добър от 3/1, 4/1 нямаме. На места може и да е по-лошо. Ако обаче нашият кандидат е видимо по-качествен, ако листата ни е видимо по-качествена, ако обединението ни е максимално широко и насочено към интересите на съответната община и особено, ако политическото ни послание е много по-ясно, много по-локално, много по-емоционално към конкретните хора по общината, тогава съотношението от 3/1, 4/1 лесно може да се превърне в един относителен паритет, както ще бъде в много от малките общини. Другото, което искам да отбележа, ако има нещо с което не сме подготвени видимо, това са кандидатите за кметове. Не случайно вчера много ясно изразихме послания за голяма свобода за организациите да избират стратегия, тактика, кандидати, коалиционна формула. 2011 година си спомняте много ясно пуснахме една директива, която гласеше навсякъде “Синя коалиция”, никъде с БСП, никъде с ГЕРБ и формата беше тази, знаехте коалицията, знаехте опонентите, знаехте противниците, И в този момент, когато конкретната формула е “Синя коалиция”, кандидатът и листата често се появяваха в последните минути преди срока за регистрация и нито хората ги знаеха, нито хората бяха готови да ги подкрепят. Така че вмомента смисълът на това да нямаме затворена фиксирана формула на участие е в това да можем да изберем най-добрия кандидат достатъчно рано, дали ще застанем зад човек от ДСБ, дали ше застанем зад човек, който е безпартиен.
Между политическите партии в център дясно с всичките натрупвания помежду ни и с всичките ни тежки отношения трябва да има едно здраво сериозно партнтъорство, партнтъорство с уважение и самочувствие, да сме горди, че сме направили компромисите, че сме изяли жабите и че можем да се снимаме заедно без да се притесняваме, зашото го правим в името на това в България да се живее по-добре, а не да се живее по-зле или да бягаме по коридорите.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Три милиарда плати българският данъкоплатец, за...
Атанас Атанасов: Три милиарда плати българският данъкоплатец, за да обслужи плановете на Путин да...
Людмила Илиева: Ако парламентът бъде разпуснат преди...
Людмила Илиева: Ако парламентът бъде разпуснат преди да бъдат приети двата закона, свързани с...
Бонка Василева: Приоритетите пред ДСБ-София са местните избори...
Бонка Василева: Приоритетите пред Демократи за силна България-София през 2023 г. са местните избори...
Йордан Иванов: Предлагаме създаване на временна комисия, която...
Йордан Иванов: Демократична България заедно с Продължаваме Промяната предлагаме създаване на временна комисия, която...
Атанас Атанасов: В случая с NEXO става въпрос...
Атанас Атанасов: Основен виновник за това българската парламентарна система да буксува повече от две...