Прошко Прошков: Не отричам постиженията на ГЕРБ, но не пестя и критиките

С какво спечелихте битката за десния кандидат-кмет, г-н Прошков?

Направих кампания в стила, който харесвам – между хората, с лични среи с гражданите, със съсловията. Но най-важното е, че в кампания между партньори, без кой знае каква интрига, успяхме да накараме над 22 хил. души в София и 75 000 в страната да гласуват. Това е голям успех за “Синята коалиция”.

Иван Костов ви постави задача – да убедите онези 35% седесари, които не ви подкрепиха, че сте и техният кандидат за кмет.

Това, че трябва СДС и ДСБ да са заедно, е мое убеждение, откакто съм в политиката. Аз съм от поколение, което не е свързано с раздели. Нямам това бреме. СДС са наши партньори и приятели, работим добре заедно, аз работя добре с тях и мисля, че ще бъдем единни.

ГЕРБ ли е основният ви опонент? СДС и ДСБ имате договор за управление с тях в столицата.

Моето отношение към управлението на София е обективно. Не съм отрекъл нито едно постижение, не съм спестил и нито една критика. Аз влизам в битката за София като алтернатива, с желание не да играя служебен мач. Излизам с името и лицето си за доверие, няма да се спра да говоря без идеологеми и политиканстване за проблемите на София. Ще се опитам да дам решения. Управлението на ГЕРБ показа дефекти и това се вижда и в общината, и в държавата. Колкото до зам.-кмета от ДСБ Христо Ангели-чин – София получи експерт, който си е на мястото. А дали споразумението с ГЕРБ ще се денонсира е политическо решение, което трябва да се обсъди от СДС и ДСБ.

Приоритетите ви?

ГЕРБ не започна решението на поне един голям проблем качествено, така че да се види. Говорим едно и също от години – дупки, проходимост, кучета, зеленина. Всекидневни неща, но основни за хората. Те са приоритет. За улиците не е нужно да се парадира в стил “първата работа ще е да запълня оная дупка на НДК”. Аз ще затегна контрола, ще спра злоупотребите и липсата на координация. Ще направя така, че гражданите да могат да следят постоянно какви проекти има в София, кой ги изпълнява, на базата на какви договори и срещу колко пари. Това ще мотивира хората да са ангажирани с управлението на града.

Притеснявате ли се от компромати? И липсва ли ви опит?

Смея да твърдя, че районният кмет е много по-наясно в детайли с проблемите на хората от всеки друг, защото се сблъсква с цялата палитра всеки ден. А ако се притеснявах от война, нямаше да приема номинацията.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Йордан Иванов: За първи път пловдивчани постигат такъв...
Важно е на кого ще връчи третия мандат президентът и какво мнозинство ще се...
Любен Иванов: Голяма част от преписките, свързани с...
"Защо ГЕРБ и ДПС, кръгът около Пеевски, провалиха заседанието на комисията "Нотариуса", точно когато започна...
Атанас Атанасов: В ход е операция “Раделяй и...
Има системни недостатъци в работата на българските институции и на първо място в МВР,...
инж. Грети Стефанова: Искат специалист по хранителни добавки...
"Ако има над 170 млн. отпуснати за техника за справяне с пожарите от ЕС...
Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...