Прошко Прошков: Не отричам постиженията на ГЕРБ, но не пестя и критиките

С какво спечелихте битката за десния кандидат-кмет, г-н Прошков?

Направих кампания в стила, който харесвам – между хората, с лични среи с гражданите, със съсловията. Но най-важното е, че в кампания между партньори, без кой знае каква интрига, успяхме да накараме над 22 хил. души в София и 75 000 в страната да гласуват. Това е голям успех за “Синята коалиция”.

Иван Костов ви постави задача – да убедите онези 35% седесари, които не ви подкрепиха, че сте и техният кандидат за кмет.

Това, че трябва СДС и ДСБ да са заедно, е мое убеждение, откакто съм в политиката. Аз съм от поколение, което не е свързано с раздели. Нямам това бреме. СДС са наши партньори и приятели, работим добре заедно, аз работя добре с тях и мисля, че ще бъдем единни.

ГЕРБ ли е основният ви опонент? СДС и ДСБ имате договор за управление с тях в столицата.

Моето отношение към управлението на София е обективно. Не съм отрекъл нито едно постижение, не съм спестил и нито една критика. Аз влизам в битката за София като алтернатива, с желание не да играя служебен мач. Излизам с името и лицето си за доверие, няма да се спра да говоря без идеологеми и политиканстване за проблемите на София. Ще се опитам да дам решения. Управлението на ГЕРБ показа дефекти и това се вижда и в общината, и в държавата. Колкото до зам.-кмета от ДСБ Христо Ангели-чин – София получи експерт, който си е на мястото. А дали споразумението с ГЕРБ ще се денонсира е политическо решение, което трябва да се обсъди от СДС и ДСБ.

Приоритетите ви?

ГЕРБ не започна решението на поне един голям проблем качествено, така че да се види. Говорим едно и също от години – дупки, проходимост, кучета, зеленина. Всекидневни неща, но основни за хората. Те са приоритет. За улиците не е нужно да се парадира в стил “първата работа ще е да запълня оная дупка на НДК”. Аз ще затегна контрола, ще спра злоупотребите и липсата на координация. Ще направя така, че гражданите да могат да следят постоянно какви проекти има в София, кой ги изпълнява, на базата на какви договори и срещу колко пари. Това ще мотивира хората да са ангажирани с управлението на града.

Притеснявате ли се от компромати? И липсва ли ви опит?

Смея да твърдя, че районният кмет е много по-наясно в детайли с проблемите на хората от всеки друг, защото се сблъсква с цялата палитра всеки ден. А ако се притеснявах от война, нямаше да приема номинацията.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Любен Иванов: Общините трябва да са двигателят, основата,...
На 12 септември на последното си редовно заседание за този мандат, Общински съвет Видин...
Радан Кънев: Австрия и Нидерландия нарушават задълженията си...
Популизмът на австрийското правителство много вреди, допълни евродепутатът Австрия и Нидерландия с упорития си...
Атанас Атанасов: Българското контраразузнаване е проспало шпионската дейност...
Много внимателно сме обсъдили цялата ситуация, не сме подходили безотговорно и тук въпросът е...
В Деня на София, 17 септември, Коалиция ПП-ДБ...
“В Деня на София, празникът на града, който обичаме се регистрираме за местните избори...
Грети Стефанова: Бюджетът е огледало, София расте, но...
Гласувах против бюджета на София, защото той е огледало на работата на един общински...