Прошко Прошков: Аз съм известен боец, ще разчитам и на полева кампания

Г-н Прошков, кои организации на партията ви подкрепиха?

Не мога да ви кажа, защото вотът е изцяло анонимен. Почти навсякъде водя, но това няма никакво значение. Важен е индивидуалният вот на всеки човек. Дадохме възможност на хората в ДСБ, ние сме една общност от политици, да упражняват право на вот. Това е съкровен жест за тях, емоционален жест. Факт е, че вчера в двата приятелски, мини щаба, хората се усмихваха, пиеха кафе, говориха си забавни неща. Толкова приятелска атмосфера беше… Всяко друго нещо за ДСБ е вредно, то е като отрова за нас. Откакто сме създадени 7 години, това правим.Самият аз минах на избори през 2007 г., за да стана кандидат за кмет на “Лозенец.”

Помогна ли ви кметуването в момента – че имате симпатизанти, хората във вашия район ви познават?

Критериите са комплексни. Хората избират между две силни кандидатури с различни качества, до голяма степен сходни като възраст и виждания за нещата. Не зная какво е повлияло на хората – аз съм известен боец, казвам си го откровено, и то боец за доверие на хора.

Боец, който освен че се би и спечели срещу ГЕРБ, никога не лежа на тези лаври. Твърдя го за себе си – хората, които ме познават, го знаят. Не спирам да търся доверие, никога не се самозабрявам и за мен това е най-важното – да вървиш напред, но спокойно, уверено и да търсиш подкрепа кръг по кръг, човек по човек, проблем по проблем, квартал по квартал. Това ще се опитам да правя в рамките на цялата тази кампания. Не искам да доотвращаваме хората изцяло с медийно присъствие, ще разчитам и на полева кампания.

Приемате ли се като човек с по-хард стил, с остър подход, както ви възприеха някои хора при първото ви изявление в ДСБ? В този стил ли е идеята ви за кампания?

Идеята ми за кампания изобщо не е свързана с острота и противопоставяне. Контекстът на предното ми изказване беше съвсем друг, породен от цялостната ситуация в страната. Но по отношение на общината, където ще фокусираме нашите усилия, кампанията не би било редно да бъде остра. Остра ще бъде, но по общинските проблеми. Аз и като районен кмет винаги съм отстоявал правата си на политик, а не на чиновник, защото бях избран, винаги съм критикувал, която е било необходимо, но разумно, не без основание. Признавал съм както нашите успехи и тези на общината. Сега ще бъде така и ще влезем в тон на кампания, в който просто трябва да сравним идеи, възможности и да покажем на хората, че сме по-ефективни и по-успешни.

Какви предимства бихте отбелязали пред тези на синия кандидат за кмет Владимир Кисьов?

Аз съм в кампания от ноември 2007 г., г-н Кисьов стартира преди 2 седмици. В “Лозенец” бих ГЕРБ, когато бяха на върха на силата си, когато кандидатът им в “Лозенец” г-жа Станчева, беше втора в листата на Борисов, човек, на когото много се залагаше. Освен това през тези 4 години продължих политиката на действие, на комуникация с хора. Дори там, където действието е било неуспешно или не е имало възможност, ходих и бях руган. И част от тези хора отново ще ме подкрепят, макар че бях руган. Защото застанах честно и казах защо не мога да го направя. Това изисква изключително много енергия, която имам. Всяко следващо състезание, всяка следваща надпревара ме зарежда двойно. Общинската политика е 15-16 часа на ден, нещо, което аз правя. Това е моята политическа ниша – влизам в нея със страст отново в битка за доверие на хората и не мога да си позволя да направя кампания, в която просто ви облъчвам по телевизора два пъти на ден, след което отивам сам и си гледам като куче мача вкъщи. Това не би бил моят стил. Вечерта ще бъда отново на улицата. Обърнете се към хората от моя район и ще разберете дали съм го правил или не.

Г-н Прошков, а Иван Костов за кого гласува – за вас или за Петър Москов?

Това трябва да попитате г-н Костов, ако реши да сподели.

Той не ви ли сподели?

Не, разбира се.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...