Прокуратурата подозрително пази имунитета на Борисов

Някак си прокуратурата много подозрително пази имунитета на Бойко Борисов. Аз винаги, когато съм обсъждал поведението и на Цацаров, и на прокуратурата съм говорил за техните действия с определена доза съмнение.
Днешните изявления на прокуратурата потвърждават моите съмнения за тенденциозност и избирателност в работата им. Само един факт ще кажа – има категорични данни от този разговор за търговия с влияние, упражнявано от Бойко Борисов. Така, че как така решили, че няма данни за престъпление или може би целта на този скандал беше да бъде отстранен Николай Кокинов и главният прокурор реши, че няма нужда да се експлоатира повече този случай.
Аз по този начин бих възприел това решение на прокуратурата – имали са интерес да отстранят градския прокурор, намерили са механизъм през този скандал и от тук нататък това не им е необходимо. От последните дни аз виждам, че някак си прокуратурата много подозрително пази имунитета на Бойко Борисов. Защото има редица скандали, където има директни данни за престъпление, извършени от Бойко Борисов и прокуратурата подозрително му пази имунитета. Това го подчертавам и този случай потвърждава тази моя теза.
За мен в разговорите най – важно е търговията с влияние, което упражнява Борисов в случая. Отделно от това има опит за влияние върху съдебната власт – нали те за това са се събрали – как да извадят Мирослав Найденов от наказателно преследване. В последните дни и особено след изборите се преекспонира престъпното поведение на Цветан Цветанов, а се пази имунитета на Бойко Борисов. Тоест някой през прокуратурата играе играта “Разделяй и владей”. Опитва се да приложи принципа “Разделяй и владей” в средите на ГЕРБ. Може би това е политическа тактика на някой от новите управляващи. Само, че законът трябва да бъде прилаган еднакво спрямо всички, независимо кой, кой е.
Другото, което искам да кажа и дебело да го подчертая е – аз познавам сравнително добре отношенията между Борисов и Цветанов. Убеден съм, че Цветанов не може да извърши нищо без санкцията на Борисов. Така са заложени техните отношения и то, разбира се, на основата на респект и страх е тази зависимост. Сега да ме убеждават, че Цветанов е абсолютен престъпник, а Борисов не знаел. Това нещо е пълен абсурд. Така, че прокуратурата изключително подозрително пази имунитета на Бойко Борисов и това според мен е някаква тактика, която се разиграва.
При изясняване на фактическата обстановка за незаконното подслушване трябва да стане ясно кой е ползвал информацията. И когато се проследят каналите ще стане ясно, че информацията не е спирала до Цветанов, а е отивала до Борисов. Тоест той е бил поръчител на този тип информация. Когато навремето стана скандала с Мишо Бирата с подслушването, тогава стана известно и се потули разбира се това обстоятелство, че в МВР е била създадена специална организация на работа за селектиране на информацията, придобита от СРС-та. Какво имам предвид: Заявител за послушването на Ваньо Танов по този скандал е била прокуратурата, даже един небезизвестен прокурор, който стана шеф на оная комисия за незаконното имущество. Той е била заявител, а тази информация никога не е стигала до него, впоследствие е стигнала в работен вид.
Законът казва, че след като бъде проведено СРС-то, службата изпълнител сега ДОТО – тя е длъжна незабавно да изпрати в автентичен вид тази информация на службата заявител. Изобщо не е стигала информацията в такива случаи до службата заявител, първо преминавала през тази специална организация, създадена към вътрешния министър и са преценявали дали да я пуснат или не. Както в случая не са я пуснали тази информация, защото засяга министър – председателя, което е грубо нарушения на правилата и е престъпление. И тази информация кой я е ползвал, да не би да е ползвал само Цветанов, става ясно, че е ползвана тази информация от министър – председателя. Разпитван ли е Бойко Борисов да каже той към кой момент е разбрал, че неговият глас е бил записван? Не ги знам тия детайли, но само давам елементи.
Аз ще кажа и нещо друго – добре започват сега и парламентът да проверяват тези полети на Авиоотряд 28 и на военните самолети. Ама там какво има да му проверяват толкова дълбоко и задълбочено – има правила, по които се правят заявки и се използват летателни средства на отряд Авиоотряд 28. Има правила, по които се използват военните самолети. Как може военни самолети да бъдат използвани за нуждите на протокола?! Това е пълен абсурд! Елементарни данни има тук за злоупотреба с власт. Това нещо аз много отдавна съм го казвал още когато стана скандала с Бистришките тигри, че има извършено престъпление от министър – председателя. /БГНЕС

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на Демократи за силна...
На свое заседание, проведено на 17.06.2024 г., Националното ръководство на Демократи за силна България...
Атанас Атанасив: В 50-ото Народно събрание ПП-ДБ остава...
На първо място искам да благодаря на хората, които гласуваха в неделя. На тези,...
Людмила Илиева: Всяка от битките, които ми се...
Уважаеми жители на област Велико Търново, благодаря за доверието и честта, за трети път...
Кристина Петкова: Каквото и да предстои вярвам, че...
Изчаках да минат първоначалните емоции след нощта на изборите, за да избегна първосигнални реакции....
Йордан Иванов: Ще продължа да правя срещи, да...
Скъпи пловдивчани, Искам да ви благодаря. За трети пореден път имам честта да бъда...