Прокуратурата да призове Сидеров

“Аутопсията на Мишо Бирата е забавена и не е извършена в необходимите срокове. Това означава, че някой вероятно е имал намерение изобщо да не се прави аутопсия. Не са извършени всички необходими изследвания. Твърди се от запознат човек, че не са взети проби за хистологични изследвания. Ако това е вярно, по какъв начин е могло да се установи какво има в кръвта и урината на починалия”. Стряскащото разкритие направи пред ПИК Атанас Атанасов. Според бившия началник на Национална служба Сигурност (НСС), прокуратурата трябва да призове на разпит Волен Сидеров във връзка с твърдението му, че Цветан Цветанов е поръчал убийството на варненския бизнесмен Михаил Михов-Мишо Бирата.
В интервю по Тв7, Сидеров заяви още, че Мишо Бирата е бил инжектиран с отровна течност, която го е умъртвила, а симптомите са показвали, че е издъхнал от инфаркт, т.е. от естествена, а не от насилствена смърт.
“Прокуратурата трябва да призове Волен Сидеров във връзка с твърденията му за Михаил Михов. Подразниха ме думите на и.ф. градски прокурор на София Диков, който каза, че Сидеров трябва да бъде поканен в прокуратурата. Канене в тази работа няма. Има призоваване. На Сидеров трябва да бъде изпратена призовка и да се яви в качеството му на свидетел и да даде показания”, категоричен е Атанасов. И продължи: “Свидетелството е обществено задължение. Всеки, който знае факти и обстоятелства за извършване на определено престъпление, е длъжен да даде показания пред компетентните органи. Длъжен е да говори истината, защото ако не говори истината, може да бъде обвинен по чл. 219 от НК – лъжесвидетелстване, който гласи: Който твърди неистина или затаи истина носи наказателна отговорност. Това е лостът за събиране на доказателства”.
“Прокуратурата е длъжна да предприеме действия, когато има данни за извършено престъпление. В конкретния случай тя трябва да призове Волен Сидеров. Говорителката на Окръжна прокуратура-София заяви, че няма основание за възобновяване на разследването за Мишо Бирата. Как така решиха, без да са разпитали Сидеров, който е източник на публична информация по този случай? Много подозрително е това поведение на прокуратурата – без да извършат проверка да се произнасят. Това е пълен абсурд и говори за предубеденост”, категоричен е Атанасов.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...