Прокуратурата да призове Сидеров

“Аутопсията на Мишо Бирата е забавена и не е извършена в необходимите срокове. Това означава, че някой вероятно е имал намерение изобщо да не се прави аутопсия. Не са извършени всички необходими изследвания. Твърди се от запознат човек, че не са взети проби за хистологични изследвания. Ако това е вярно, по какъв начин е могло да се установи какво има в кръвта и урината на починалия”. Стряскащото разкритие направи пред ПИК Атанас Атанасов. Според бившия началник на Национална служба Сигурност (НСС), прокуратурата трябва да призове на разпит Волен Сидеров във връзка с твърдението му, че Цветан Цветанов е поръчал убийството на варненския бизнесмен Михаил Михов-Мишо Бирата.
В интервю по Тв7, Сидеров заяви още, че Мишо Бирата е бил инжектиран с отровна течност, която го е умъртвила, а симптомите са показвали, че е издъхнал от инфаркт, т.е. от естествена, а не от насилствена смърт.
“Прокуратурата трябва да призове Волен Сидеров във връзка с твърденията му за Михаил Михов. Подразниха ме думите на и.ф. градски прокурор на София Диков, който каза, че Сидеров трябва да бъде поканен в прокуратурата. Канене в тази работа няма. Има призоваване. На Сидеров трябва да бъде изпратена призовка и да се яви в качеството му на свидетел и да даде показания”, категоричен е Атанасов. И продължи: “Свидетелството е обществено задължение. Всеки, който знае факти и обстоятелства за извършване на определено престъпление, е длъжен да даде показания пред компетентните органи. Длъжен е да говори истината, защото ако не говори истината, може да бъде обвинен по чл. 219 от НК – лъжесвидетелстване, който гласи: Който твърди неистина или затаи истина носи наказателна отговорност. Това е лостът за събиране на доказателства”.
“Прокуратурата е длъжна да предприеме действия, когато има данни за извършено престъпление. В конкретния случай тя трябва да призове Волен Сидеров. Говорителката на Окръжна прокуратура-София заяви, че няма основание за възобновяване на разследването за Мишо Бирата. Как така решиха, без да са разпитали Сидеров, който е източник на публична информация по този случай? Много подозрително е това поведение на прокуратурата – без да извършат проверка да се произнасят. Това е пълен абсурд и говори за предубеденост”, категоричен е Атанасов.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Кристина Петкова: Налице е заплаха за националната ни...
Налице е заплаха за националната ни сигурност през ДАНС. Това заяви в "Още от...
Владимир Славенски: Общинският съвет на Пловдив блокира отчетността...
С остра критика реагираме на решението на ОбС на Пловдив, което не прие нашето...
Бонка Василева: Осигурени са нужните 37 милиона лева...
Имаме и позитивни новини за София - осигурени са нужните 37 милиона лева за...
Д-р Ивайло Митковски: Следдипломната квалификация е задължителна за...
Д-р Ивайло Митковски е ортопед-травматолог, депутат в парламентарната комисия по здравеопазване от листата на...
Людмила Илиева: Здравеопазването във Велико Търново и региона...
Здравеопазването в региона ще се покачи на следващо ниво и с наличието на въздушни...