Предстоящи събрания на ДСБ София

ДСБ СофияНа 7.02.2017 г. се състоя заседание на Председателството на Градската организация на ДСБ София. Присъстваха членовете на ръководствата на областните организации на ДСБ София от 23-ти, 24-ти и 25-ти многомандатни избирателни райони.

Във връзка с решение на Националното ръководство на ДСБ и на основание на чл. 49, т. 3 и чл. 53, т. 1 от Устава на ДСБ Председателството взе решение за провеждане на областни събрания на ДСБ София за номиниране на кандидати за народни представители за предсрочните парламентарни избори на 26 март 2017 г., както следва:

 •  16 февруари (четвъртък) – областно събрание на 24-ти МИР – начало 18 ч.;
 • 17 февруари (петък) – 18 ч. – областно събрание на 23-ти МИР – начало 18 ч.;

 • 18 февруари (събота) – областно събрание на 25-ти МИР –  начало 11 ч.

Събранията ще се проведат в централата на ДСБ на бул. “Витоша” 18, а регистрацията ще започне един час преди тяхното начало.

Дневният ред ще бъде следният:

 1. Откриване на събранието от председателя на областната организация на ДСБ.

 2. Избор на мандатна комисия.

 3. Избор на Комисия по предложенията и Комисия по избора.

 4. Представяне от Комисията по предложенията на кандидатури за народни представители, които са предложени преди областното събрание – от районни организации и от членове и симпатизанти на ДСБ.

 5. Номиниране и самономиниране на кандидати за народни представители на събранието.

 6. Представяне на кандидатурите.

 7. Гласуване на решение по предложените кандидатури.

 8. Разни.

Областните ръководства и ръководствата на районните организации да известят за събранията всички свои членове и регистрирани симпатизанти на ДСБ. След провеждане на събранията областните ръководства изготвят списъци на номинираните кандидати за народни представители и прилагат към тях писмените им заявления за съгласие за кандидатиране и личен формуляр. Същите се предават на гл. секретар на ДСБ г-н Емил Мачиков.

Съгласно Устава на ДСБ:

Чл. 81.Всеки член, орган и структура на партията могат да предлагат кандидати за изборни длъжности, като за целта представят в съответното ръководство: писмено заявление от член; предложение или протокол от орган или структура в определения по време на изборната кампания срок.

Чл. 82.Всеки е редовно предложен, когато писмено е заявил желанието си да бъде кандидат за изборна длъжност и попълни личен формуляр, утвърден от Националното ръководство.

Чл. 83.(1) Членовете и симпатизантите на партията предлагат кандидатурите си за изборни длъжности пред Областното събрание, Общинското събрание, или събрание на клуб, който ги номинира.

В изпълнение на решение на Изпълнителния съвет на ДСБ от 17-18.12.16г. свикваме събрание с всички членове и регистрирани симпатизанти на ДСБ Изгрев на 16.02. (четвъртък) 2017 г. от 18 ч.  в Централата на ДСБ (малката зала) със следния дневен ред.
1. Откриване на събранието от областния председател на ДСБ 23-ти МИР Любомир Георгиев.
2. Избор на ръководство на организацията.
3. Номиниране на кандидати за народни представители.
4. Разни.
]]>

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Наложително е да се състави редовно...
Цялото участие: http://bit.ly/3EZOvDa “В програмата сме се споразумели политическите сили, че няма да допуснем дефицит...
Декларация на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ по...
Преди година Русия разруши мира и сигурността в Европа с  непредизвикана и бруталната военна агресия...
ПОРЕДНА АТАКА СРЕЩУ ЧЕСТНИЯ ВОТ. В ПРОТОКОЛА ЩЕ...
Решението беше прокарано от представителите на ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН в ЦИК, но...
Атанас Атанасов: Разчитам, че ще получим мнозинство за...
Цялото участие: https://www.vbox7.com/play:a1a019734e Разчитам, че ще получим мнозинство за самостоятелно управление. Мисля, че можем...
Декларация на коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България”
Коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична България“ настоява президентът и служебното правителство: да спазват решенията...