Предизборна среща на Синята коалиция в Ловеч

Автор на текста: Жанина Илиева, БНТ

Кампанията за европейските избори не даде възможност за реален сблъсък на идеи и позиции между политическите формации и една от причините е да се убедят хората, че нищо няма да се промени. Това каза в Ловеч водачът на листата на Синята коалиция Надежда Михайлова. Според нея на 7 юни българите отново са изправени пред цивилизационен избор.

Надежда Михайлова – водач на листата на Синята коалиция: „Защото България в момента е на кръстопът – или ще се люшнем в носталгията на старите модели, в които точно тази олигархично-мафиотска система, която в момента ни управлява, или ще поемем протегната ръка на Европа.“

Според Иван Костов Синята коалиция е в състояние да въведе правила, да изведе страната от кризата и да върне доверието на Европа.

Иван Костов – съпредседател на Синята коалиция: „Това са проблемите в България – няма правила, няма доверие в страната ни, няма европейска солидарност във вид на европейска подкрепа с европейски фондове. Това е големият проблем на нашата страна.“

Кандидатите на Синята коалиция за Европейски парламент се обявиха за промяна на статуквото и поискаха доверието на избирателите.

Виж видео от срещата: