Правителството е най-голямата заплаха за националната сигурност

На консултативния съвет при президента държавните мъже на са иденетифицирали най-важната заплаха за националната сигурност – това е само правителството. Няма по-голяма заплаха за държавата от този кабинет. Това обяви по Нова ТВ политикът от ДСБ и бивш шеф на НСС ген. Атанасов. Той е категоричен, че ако има протести, то те са предизвикани от неадекватното и престъпно поведение на това правителство.
Атанасов обяви още, че в столицата се налага твърда полицейщина и се погазват законите в страната.
Съгласно закона за митингите и манифестациите режимът е уведомителен, а не разрешителен. И то уведомяваме общината , а не МВР. Имаме окупация незаконно от МВР на улици и пресечки в центъра. Хора от тези райони, които живеят там, но са регистрирани в „Младост“ например не ги допускат в жилищата им. Полицаите изпълняват заповед, но въпросът е, кой им ги дава тези незаконни заповеди, попита от ефира генералът.
Според него това се прави за да се внушава страх, чрез сила.
Жълтите павета са окупирани от полицията и това е следствие на план за респектиране на протестиращите. В тази насока са инструктажите, които се правят в МВР. Гражданските патрули с бръснати глави, действат под закрилата на МВР. Днес ще сезираме главния прокурор от ДСБ, че загражденията в центъра трябва да са по закон на не повече от 20 м., а те са разширени в пъти. Позорно е богомолци не се допускат в храма „Св. Александър Невски“. Зоната се утвърждава от кмета на града и тя трябва да носи отговорност за тази полицейщина, настоя политикът.