ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство за промяна

Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за скритата власт в България от сърцето на София – площадът пред Народния театър „Иван Вазов“. Лидерите и знакови лица на коалицията – Кирил Петков, Асен Василев, Атанас Атанасов и Надежда Йорданова ясно заявиха, че искат България да се превърне в нормална европейска държава. Ще се борят със скритата власт, за да се върне реалната власт в ръцете на хората.

„Той е генералът сред нас“, така бе представен лидерът на ДСБ Атанас Атанасов. В изказването си от открои демонтажа  на Паметника на съветската армия. „Демонтирахме МОЧА, но руските агентурни служби още са сред нас“, каза Атанасов и обеща, че при победа, обединението ще направи реформа в службите.

„Аз съм председател на ДСБ, която тази година става на 20 г. и когато я създадохме избрахме девиза „За силна България в обединена Европа“, който звучи актуално и днес. Продължаваме и днес да работим за това и да утвърждаваме смисъла на тези думи“, каза Атанасов.

Друго знаково лице на ДСБ, Стоян Михалев, който също е кандидат за народен представител от 24 МИР София заяви „Вижте къде сме днес – паметникът МОЧА вече го няма. И всички вярват, че това е възможно. Ако така вярваме в собствените си сили и обединим всички тези поколения, които сме тук, това е непреодолима сила“.

„На нас наистина ни пука за България, а на Пеевски и на Борисов не им пука. Не трябва да спираме по този път. Никой от тях не може да ни спре“, каза още Михалев.

В изказването си съпредседателя на „Продължаваме промяната“, Кирил Петков се обърна към симпатизантите с думите „ Имаме мнозинство за промяна“.

„Вярвате ли, че има справедливост в България, или че службите работят за сигурността на българите, а не за да правят компромати, или че регулаторите работят за гражданите, а не за задкулисието на Пеевски и Борисов? Представям ви една нова социология, която дава отговор: Над 80% от българите не вярват в това! Те усещат, че вече 30 г. някой подменя дневния ред на българите. Имаме мнозинство за промяна -трябва да покажем пътя как да се случи тя. Всички заедно можем да го направим. Време е властта да дойде при хората. Ако 80% от хората повярват, че всичко зависи от тях, България ще бъде различна!“, каза още Кирил Петков.

Акад. Денков не можа да дойде пред Народния театър заради ангажименти към избирателите си в Бургас, но се включи с кратко видеообръщение.

Предизборната кампания на „Продължаваме промяната – Демократична България“ стартира едновременно в градовете – София, Пловдив и Бургас и събра над 1000 симпатизанти, обединени от мечтата за промяна в България.

Номерът на коалицията е 14 на предстоящите европейски и предсрочни парламентарни избори на 9 юни.

Източник: www.24chasa.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
Атанас Атанасов: ПП-ДБ сме единствената политическа сила, която...
Няма да се борим за оцеляване на тези избори, ние ще се борим за...