ПП-ДБ: Нужни са спешни промени в паркирането в Пловдив

За незабавни промени в паркирането в Пловдив настояват общинските съветници от „Продължаваме Промяната – Демократична България” в местния парламент.

„На фона на състоянието на градския транспорт, правещ придвижването с МПС много повече задължение и необходимост, отколкото личен избор, както и активното застрояване, водещо до увеличаване на гъстотата на населението, общинските политики в тази насока работят на практика в ущърб на жителите на Пловдив“, категорични са Йоно Чепилски, Владимир Славенски, Веселка Христамян, Веселина Александрова и Георги Рогачев.

Според съветниците кметската администрация задължително трябва да направи анализ на натовареността на зоните за платено паркиране в града, който да установи потенциалните точки на конфликт между живущи и притежателите на служебни абонаменти и да предложи подходящи мерки за решаването на проблемите с паркирането в „Синя зона“.

В официално питане до кмета Костадин Димитров от ПП-ДБ търсят отговори на следните въпроси:

  • Предвижда ли се осъществяване на проверки на вече сключени договори за служебни абонаменти в зони с висока гъстота на заселване, включително мерки за обследване на сключените договори, с оглед на целесъобразността на отпуснатите места?
  • Смята ли общинската администрация и ОП “Паркиране и репатриране” да направи анализ на натовареността на зоните с цел подобряване управлението на местата в зоните за платено паркиране, както и да се установят потенциални точки на конфликт между живущи и служебни абонаменти?
  • Предвиждат ли се в следващите 6 месеца промени в Наредбата за организацията на движението и паркирането на територията на община Пловдив, по инициатива на общинската администрация или на ръководството на ОП “Паркиране и репатриране”?

От „Продължаваме Промяната – Демократична България” са категорични, че без създаване на по-справедлива и ефективна система за паркиране, която да обслужва нуждите както на жителите на Пловдив, така и на бизнеса, войната за паркиране във втория по големина град не само няма да спре, а и ще доведе до още по-големи конфликти.

Източник: www.podtepeto.com

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Георги Ганев: Членството на България в еврозоната може...
През 2024 г. България ще изпълнява инфлационния критерий, посочи икономистът доц. Георги Ганев Членството...
Радан Кънев: Основният дебат пред Европейския съюз предиизборите...
Изборите бяха предизвикани от тези, които искат да върнат политическия рекет. Но далеч по-тревожно...
Кристина Петкова: Реформата в службите е червената линия...
Служебното правителство е кукла на конци на Борисов, Пеевски и Радев, заяви Кристина Петкова....
Стоян Михалев: Ние отдавна твърдим, че всички служби...
Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев извади доста интересни разкрития за МВР...
Бонка Василева: Парите за заплати в столичния градски...
Всяка дестабилизация на национално ниво дови до дестабилизация и на местно ниво. Добре е,...