Позиция на ПГ на ДСБ във връзка с разгарящата се война между институциите по повод корупционните практики в столичната “Топлофикация” (03-05-2007)

Във връзка с разгарящате се “война” между институциите, ДСБ настояваме:

Министър-председателят да се яви в НС и да даде обяснение какви действия е предприел във връзка със скандала между министър Овчаров и съдебната власт.

Народното събрание да състави анкетна комисия с еднакво участие на всички парламентарни групи в нея. Комисията да извърши проверка за действията на министъра на икономиката и енергетиката, както и следствените органи по отношение разследването на корупционните практики в столична “Топлофикация”. Да не се допуска БСП и ДПС да имат мнозинство в тази комисия, защото са пряко замесени в скандала.

Постоянната парламентарна комисия за борба с корупцията да покани и изслуша Главния прокурор за намеса на представители на изпълнителната власт, в това число и министри, в дейността на съдебната власт при разследванията.

ВСС незабавно да открие дисциплинарна процедура за проверка на действията на представителите на следствието,замесени в скандала.

Напомняме, че многократно сме настоявали Румен Овчаров да бъде отстранен от правителството. Правим го и днес.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Наложително е да се състави редовно...
Цялото участие: http://bit.ly/3EZOvDa “В програмата сме се споразумели политическите сили, че няма да допуснем дефицит...
Декларация на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ по...
Преди година Русия разруши мира и сигурността в Европа с  непредизвикана и бруталната военна агресия...
ПОРЕДНА АТАКА СРЕЩУ ЧЕСТНИЯ ВОТ. В ПРОТОКОЛА ЩЕ...
Решението беше прокарано от представителите на ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН в ЦИК, но...
Атанас Атанасов: Разчитам, че ще получим мнозинство за...
Цялото участие: https://www.vbox7.com/play:a1a019734e Разчитам, че ще получим мнозинство за самостоятелно управление. Мисля, че можем...
Декларация на коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България”
Коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична България“ настоява президентът и служебното правителство: да спазват решенията...