Позиция на ДСБ относно създаването на фонд за лечение на деца в чужбина

За нас, Демократи за силна България, е нетърпимо положението, в което са поставени десетки български семейства да събират пари за лечение на децата си в чужбина. Освен това събирането на средства от различни организации отваря врати и за злоупотреби с набраните благотворителни средства.
Правителството отдавна беше длъжно да намери решение на проблема.
Широко рекламираната “идея на Симеон Сакскобургготски” за създаване на фонд за лечение на болни деца в чужбина не е нито нова, нито е негова. Премиерът просто е плагиатствал текстовете от законопроекта на Весела Драганова, внесен в Народното събрание преди година и половина. Избраният начин обаче е изцяло погрешен.
На първо място, не е нужно да се създава никакъв фонд и излишна нова администрация при наличието на НЗОК, още повече, че същата има и Комисия за лечение на български граждани в чужбина.
На второ място идеята всеки българин да плаща по един лев месечно по същество е нов данък, а разходите за платежни нареждания и банкови преводи ще надхвърлят многократно събраните средства. Въпросните пари могат лесно да се отделят целево както от държавния бюджет, така и от огромните бюджетни излишъци.
На трето място, правителството е длъжно да направи необходимото, нашите деца да се лекуват тук в България, а не да плащаме огромни суми за лечението им в чужбина.
Ето защо за нас, Демократи за силна България, идеята за създаването на здравен фонд има главно пропаганден и предизборен характер. Това стана очевидно след светкавичното решение на партия НДСВ да дари 500 000 лева от партийната си каса.
Премиерът е загрижен, но не за здравето на децата ни, а за изборните резултати на неговата партия

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Защо още няма разследване кой и...
"Барселонагейт" се използва от главния прокурор да попречи на създаването на правителство". "С втория...
Информационен бюлетин 29 май – 3 юни
Можете да прочетете бюлетина ТУК.
Атанасов: Да се надяваме в началото на другата...
Ние се превърнахме в държава на изтеклите мандати. Да се надяваме в началото на...
Атанас Атанасов: Ние не сме перална машина, снемането...
Президентът щеше да ни набие, има капания срещу ПП-ДБ от кохортата на Радев, посочи...
Йордан Иванов за “Барселонагейт”: Прокуратурата се събуди от...
Прокуратурата поиска имунитета на Борисов, след като се събуди от зимен сън. Това заяви...