Позиция на ДСБ относно нови факти за нарушения и порочни практики в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Пресконференцията бе дадена от депутата Атанас Атанасов . Генерал Атанасов уточни, че дава тази пресконференция сам, за да няма объркване в прокуратурата, кого да призовава за сведения.

ДСБ ясно изрази позицията си относно работата на министър Московски и подопечното му министерство. Основанията за исканата му оставка стават все повече. Явно корупцията, прикриването на порочни практики, назначаването на некомпетентни хора на ключови постове , безхаберието и некомпетентността на други не са изолирано явление.

Тези тежки констатации важат в пълна сила за едно от важните структурни звена -Главна дирекция ” Главна въздухоплавателна администрация” – ГВА.

Доколкото ни е известно там тече прокурорска проверка. И това е отдавна , но досега резултат няма.

Според Закона за гражданско въздухоплаване ГВА се занимава с цялостната дейност на българската гражданска авиация – национална и международна.

Още през 2012, година след като г-н Ивайло Московски в ГВА са установени незаконни назначения, нагласени конкурси и административен хаос в дирекцията. В резултат на това, министър Московски назначава за директор на ГД ГВА. Минчо Цветков. Каква е причината за това не е ясно. След негово идване в ГВА започва тотален срив в работата на дирекцията. Можем да посочим някои от по-фрапантните управленски решения на Цветков и потенциалния риск, който те създават:

– При проверката на авиокомпания “Би Ейч Ер” ООД са открити множество съществени нарушения, свързани с компетенциите на летателния състав

– Сигнали за административни нарушения на авиокомпания “Фортуна”

– Неясни обстоятелства относно сертификата за авиационен оператор на авиокомпания “Ер Макс”

– Укриване на справка (предоставена от РВД) ,поискана от собственика на авиокомпания “Еър Волта”,за провеждане на полети без негово знание

За всички случаи, за констатирани нарушения и нередности, са били информирани министрите на транспорта -Московски ,Папазов, Ангелкова и пак Московски ,Европейската агенция за авиационна безопасност както и ДАНС! Резултат до сега -няма.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...