Подкрепата за РБ продължава да расте

В момента в Реформаторския блок няма нито напрежение, нито разминаване, заяви в „Още от деня“ лидерът на ДСБ Радан Кънев. За първи път в нашата история една коалиция оцелява за два поредни избора, дори се разширява. Това е голям успех, добави той.
Блокът е създаден, за да върви към все по-голямо единство и изборът на общ председател ще бъде сериозен знак за следващ успех, каза още Кънев и подчерта, че листите на реформаторите са били бързо и безпроблемно подредени, което е още едно свидетелство, че противоречия в Блока няма.
„Очакванията към нас са много по-големи“, убеден е лидерът на ДСБ. „Никой не мисли, че партиите, които бяха досега в Парламента, могат да предложат кой знае колко нови и честни лица в политиката. Те са познати на всички българи. Блокът е нещо ново в политиката и като философия, и като повечето водещи политически лица, и като модел на работа, и най-вече като политическа програма. Ние сме много нови“, продължи той и обобщи, че Реформаторският блок не е идеален, но много по-добър от всичко останало на предстоящите избори.
Подкрепата за Блока расте и това се дължи на факта, че ние успяхме да обясним какво седи зад големите политически цели, които си поставяме, отбеляза Кънев и акцентира: „Целта е България да стане една държава, в която обикновеният човек да има въздух около врата си, да може да развива бизнеса си и политиците няма да могат да го рекетират, затова искаме да ги извадим от властта.“