Петър Николов, кандидат за депутат на Синята коалиция от Ловеч: Ловеч и областта имат нужда от нова енергия

Блог на Петър Николов

– Г-н Николов, ще успее ли коалицията на ДСБ и СДС да се регистрира за участие в изборите?
– Ще има регистрация на Синята коалиция. Нейните лидери ще са Иван Костов и Мартин Димитров. Хората, вярващи в ценностите на антикомунизма, демократите, привържениците на това, което обикновено наричаме Синята идея, ще има за кого да гласуват. Напук на отчаяната пасмина от крадци и мародери, която имаме нещастието да управлява България.

– Защо и кой поиска да попречи на коалицията да участва на изборите, атакувайки регистрацията на СДС в съда?
– Регистрацията на СДС не е изолиран случай. Вижте ситуацията в цялост. Първо, Доган и БСП подписаха с особено мнение хартата против купуването на гласове, предложена от граждански организации. Второ, Доган и БСП решиха единствени в Европа ние да провеждаме европейските и националните си избори на различни дати, за да може националният вот да се измести за летните месеци и това да свали избирателната активност. Трето, Доган и БСП смениха изборния закон, като въведоха влизащия в крещящо противоречие с конституцията т.нар. мажоритарен елемент, който нарушава регламентираното в основния закон равно право на глас. Четвърто, Доган и БСП вдигнаха бариерата за влизане в парламента за коалиции от 4 на 8%, смяна в правилата, която никъде не се прави два месеца преди изборите. Пето, Доган и БСП промениха бройките мандати в пропорционалните листи, като наместо да увеличат тези в София и големите градове (в София вече живеят над 2 милиона души), увеличиха тези в обезлюдените райони с турско население. И чак накрая
шестото и най-криминално нещо, което Доган и комунистите си позволиха впрегнаха съдебната система да се разправи с партията СДС…

– Казвате Доган и комунистите, но регистрацията на СДС беше оспорена от бившия председател Пламен Юруков…
– Спомням си, че преди време по друг повод Иван Костов беше казал, че умее да различава машата от ръката и ръката от главата. Юруков и компания са маша в ръцете на Ахмед Доган и Станишев. Това е, което българските избиратели трябва да знаят, отивайки на изборите.

– А защо го правят?
– Защото настоящото управление така се е оплело в далавери и кражби, че е съвсем наясно какво ще му се случи, когато изпусне властта. Ще влезе в затвора. Помнете ми думата
министри от този кабинет ще влязат зад решетките и то за дълго. В цяла Европа от половин век насам няма по-мародерско и крадливо правителство от това. Милиарди източени от ДДС, милиарди пропилени от еврофондовете, милиарди нанесени загуби на държавата чрез заменките на земи, гори и имоти.

– Въпросът като че ли е дали въобще ще се стигне до смяна на властта.
– Мислех си тези дни, че изборите вече са опорочени и фалшифицирани след всички факти, които изброих по-горе. Обществените настроения са такива, че Станишев и Доган няма как да продължат да управляват. Ако направят някаква шашма и съхранят парламентарното си мнозинство, ще се стигне до гражданско неподчинение. Ако бъде отнета победата на сегашната опозиция
Синята коалиция и ГЕРБ, убедено ще настоявам и Костов, и Борисов, и Мартин Димитров да не признават резултата от вота. Ако бандитската хайка, която ни управлява, стигне до края до края трябва да стигнат и българските граждани. А това означава отново улицата, както на два пъти стана през 90-те години, да вземе нещата в свои ръце.

– Има ли гражданска енергия за това?
– Защо Доган и Станишев забраниха със закон протестите пред държавните институции? Защото ги е страх от тези протести. Има огромно напрежение в обществото, което не излиза на повърхността само защото наближават избори и хората очакват легитимно да кажат какво мислят. Ако им бъде отнето това право, ще има взрив. В проучванията Синята коалиция получава 7
8% от гласовете на всички българи с право на глас. ГЕРБ над 20%. Най-простата сметка показва, че ако изборите са честни, партиите членки на ЕНП, ще спечелят много над 50% от мандатите в парламента. Не пожелавам на никого да фалшифицира избори в една страна член на Европейския съюз и НАТО.

– Как върви вашата лична кампания? Защо вие, който бяхте свързан със софийската организация на ДСБ, се явявате като кандидат от Ловеч?
– Аз съм на трийсет години, десет от които съм прекарал в политиката. Добре зная какво е да си кандидат на второ, трето, четвърто място в София… и какво е да си водач на листа в район като Ловеч. В първия случай кампанията просто ти се случва. Националният и градският щаб решават какво ще се прави, а ти стоиш и чакаш. В най-добрия случай обикаляш да правиш кампания от човек на човек. Ако обаче си водач от Ловеч – отговорността и тръпката е съвсем различна. Ти си лидерът на кампанията, ти правиш екипа, ти избираш посланията, ти мотивираш хората. Политиката е истинска, а не виртуална. Участвал съм в десет кампании и зная как се прави това.

– А защо точно Ловеч?
– По много причини. Първо
защото получих любезната покана на структурите ни от Ловеч, от Троян, от Тетевен. Второ, защото съм емоционално свързан с района смятам, че Ловеч е може би най-красивият български град и с изключителните си културно-исторически дадености (крепостта, Вароша, моста, стария център) е престъпление да не се превърне в туристическа перла. Трето, защото има прекрасни хора. Никога няма да забравя изграждането на организацията на ДСБ в Троян през 2004 г. Тогава бях на събранието заедно с проф. Цочо Бояджиев. И видяхме една зала с истински десни хора интелигентни, предприемчиви, със самочувствие, водещи политически разговор на ниво, каквото и в най-претенциозните експертни среди рядко можеш да чуеш. За мен онази зала беше знак, че в България може да има автентична антикомунистическа десница.

– Готови ли са вече посланията ви за района?
– За мен има две важни национални послания, които няма да се уморя да повтарям, и едно, така да се каже, регионално. Първото послание е, че Синята коалиция е единственият политически субект, който гарантира не просто, че БСП и Доган ще бъдат извън властта, а че ще им бъде потърсена съдебна отговорност за престъпленията. Второто послание е, че Синята коалиция е единствената, която притежава експертния капацитет да преведе България през очертаващата се тежка икономическа криза. Никога не забравяйте, че човекът, който на два пъти е вадел страната ни от тежки кризи
веднъж след Луканов като финансов министър и втори път след Виденов като премиер, се казва Иван Костов. Това се знае и помни от хората и никак не е случайно, че откакто започна да се усеща кризата, рейтингът на Костов скочи от 7 на 17%.

– А регионалното послание?
– Нова енергия. На Ловеч и областта им трябва човек, който има визия за района. Абсурдно е да не се използва такъв потенциал. Казах ви, че Ловеч е най-красивият град в България. Троян има индустриална традиция от времето, когато София е била едно голямо село. Имаме Троянския и Гложенския манастир. Имаме потенциала на прохода Троян-Кърнаре. Имаме Ловешката гимназия и една уникална традиция в образователната и културната сфера. Всичко това и още много други неща могат да се превърнат в пари за региона, в стандарт на живот и високи доходи. Стига да се подходи с обща визия и размах. А не както се прави досега
курортът Рибарица беше изграден, без държавата да подпомогне изграждането на необходимата инфраструктура, и сега виждате как докато в хотелите в Рибарица киснат по басейните, в Тетевен нямат вода по чешмите.
Работата на депутата от района е тази
да обърне държавата нагоре с краката, но да накара чиновниците да се размърдат. Хъс, амбиция, кураж… това е, което е необходимо. Ако още в кампанията аз, моят екип и колегите кандидати на СДС и ДСБ в района, покажем, че притежаваме тези качества, избирателите ще ни се доверят. Обещавам ви, че това ще се случи.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на Демократи за силна...
На свое заседание, проведено на 17.06.2024 г., Националното ръководство на Демократи за силна България...
Атанас Атанасив: В 50-ото Народно събрание ПП-ДБ остава...
На първо място искам да благодаря на хората, които гласуваха в неделя. На тези,...
Людмила Илиева: Всяка от битките, които ми се...
Уважаеми жители на област Велико Търново, благодаря за доверието и честта, за трети път...
Кристина Петкова: Каквото и да предстои вярвам, че...
Изчаках да минат първоначалните емоции след нощта на изборите, за да избегна първосигнални реакции....
Йордан Иванов: Ще продължа да правя срещи, да...
Скъпи пловдивчани, Искам да ви благодаря. За трети пореден път имам честта да бъда...