Петър Николов: Всеки път, когато БСП е на власт, България стига до катастрофа

Блог на Петър Николов

Водещ: И добро утро на тези от вас, които сега се събуждат и включват телевизорите си. Веднага продължаваме с още коментари по темата с очакването за утрешните протести, “Обединен граждански протест”, така е озаглавен от инициативния комитет на студенти, неправителствени и браншови организации. Добро утро на гостите ни в студиото Петър Николов от ръководството на ДСБ – София.

Петър Николов: Добро утро.

Водещ: И Антон Кутев, секретар на националния съвет на БСП. Здравейте, добре дошли.

Антон Кутев: Добро утро.

Водещ: Какво очаквате, всъщност, вие политиците, защото както можем да видим и от заглавията политиците се опитват да яхнат протеста в сряда. Някои казват това е протест забранен за политици. Отстрани безучастно ли ще наблюдавате или ДСБ ще иска да яхне протеста?

Петър Николов: Към мен е това, затова още в началото ще се опитам да изчистя проблема какво направи ДСБ в неделя на своята пресконференция, ДСБ – София. Ние не се пишем организатори на този протест, съорганизатори или нещо подобно, ние призовахме нашите симпатизанти да се включат в него, защото нашият анализ показа, че в голяма степен констатацията ни за това какво се случва в държавата съвпада с тази на протестиращите и много от исканията особено в екологичната част съвпадат изцяло с тези на протестиращите, затова наш дълг като политическа партия, която има претенцията да представлява гражданското общество в България е в момент в който наистина се появява гражданска енергия. Много пъти се говори за гражданско общество и много рядко има истинска гражданска енергия в България, в този случай говорим точно за това, виждаме точно това. Ние не можем да не подкрепим такъв протест.

Водещ: Ще излязат ли депутати от парламентарната група на ДСБ на самият протест, членове на ръководството?

Петър Николов: Предполагам, че част от тях ще излязат, но те ще излязат в лично качество. Никой няма претенцията…

Водещ: Иван Костов ще бъде ли на протеста?

Петър Николов: Това е негово лично решение, предполагам, че ще бъде, но няма да има претенцията да се качи на трибуната и да говори на хората. ДСБ, ако реши винаги може да направи протест пред парламента, Иван Костов винаги може да събере хора, които да го аплодират него, въпросът е да има…

Водещ: Въпросът е в друг ден и час да го направите, за да се…

Петър Николов: Не, аз ви казвам, няма смисъл в това, както няма смисъл и да се прави протест, който бяга от политическите искания, защото…

Водещ: Питам, защото има коментари, няма да позволим някой да яхва тази вълна, няма да дадем трибуна на Иван Костов, цитати.

Антон Кутев: Според мен….

Петър Николов: Това е конкретен цитат, извинявайте, само за секунда, има много организатори на тези протести, голяма част от организаторите, тъй като протеста основно се организира през интернет и през Фейсбук, голяма част от организаторите са активисти на ДСБ, хора, които са участвали в наши кампании и друг път. Голяма част от организаторите, които не са във ДСБ са хора, които са се включвали в наши протестни действия през последните години. Много е важно да няма битка за лидерство, никой не иска да оглави това.

Водещ: Хора от БСП ще има ли на протеста, защото той е граждански протест в лично качество?

Антон Кутев: Нека да се върнем на политическия характер на протеста, защото това е важно. За нас в нито един момент не е имало съмнение в това, че в организацията на този процес участват политически сили и хора от политически сили.

Водещ: Сили, кои?

Антон Кутев: Сили, защото далеч не е само ДСБ.

Водещ: А кой?

Антон Кутев: Защото определено хора от ГЕРБ също по най-различни начини се опитват да организират или да спомагат за организирането на протеста.

Водещ: Кой, например?

Антон Кутев: Аз не мога да ви кажа дали Цветан Цветанов е ходил в Студентски град или не, примерно, но мога категорично да твърдя, че интересите на ГЕРБ в момента съвпадат и че за да събереш на едно място зърнопроизводителите, студентите и не знам си още кой, както се опитват да го направят, това си иска определена политическа нагласа, начин на координация, който е добре познат и просто ние познаваме от там.

Водещ: Или просто спонтанно от интернет?

Антон Кутев: Не, спонтанността от интернет идва само за една група студенти, където в края на краищата това, което ще се случи е, че те ще бъдат употребени, между другото, не за първи път. Това, което ще се случи е това, че тези студенти повечето от тях, аз съм убеден, че те са едни почтени, честни, млади хора, които наистина се борят за гражданско общество и които имат тези права, т.е. никой не оспорва правото на тези хора да направят своя протест и да изразят своето мнение.

Водещ: Вие сте съгласни с част от техните искания?

Антон Кутев: Напълно, безспорно сме съгласни с голяма част от техните искания, голяма част от тези искания, които се отнасят до държавата или до нашите правомощия правим всичко възможно, за да бъдат решени.

Водещ: Няма ли да излязат тогава представители на БСП, за да заявят своето, “да” на гражданския протест?

Антон Кутев: Не, естествено, че няма да излязат на протеста представители на БСП, това, което, обаче, е важното, според мен, е да се чуе, че тези млади хора, които дори тези от тях, които имат ясното съзнание и добрите амбиции те ще бъдат употребени и ще бъдат употребени очевидно. Ето вече мога да ви покажа през ДСБ какъв е механизмът, по който те ща бъдат употребени.

Водещ: Какъв?

Петър Николов: Г-н Кутев, искам да реагирам на нещо.

Антон Кутев: Само едно изречение и ще реагирате след това, ще ви оставя да го направите. Защото механизмът, в крайна сметка, е същият. В момента, в който Иван Костов ги е правил вече тези неща, той вече е яхвал протестите затова той беше най-сензитивен и най-бързо реагира. Какво ще се случи? Тези млади хора ще се съберат, те ще си кажат каквото имат да казват накрая, в края на краищата, ето сега колегата твърди, че винаги могат да съберат до митинг, нали опитахте, нали цялата Обединена опозиция събра 2000 души на площада. Вие никога не можете да съберете толкова много хора, колкото се появяват там без вас. Проблемът тук е, че политическата система ще употреби тези млади хора, защото те имат правото да протестират, те имат правото да искат тези неща, които те искат, само че вие се опитвате да насочите този протест в една посока, а вие сте участници в това статукво, вие имате своята вина и своята заслуга за ситуацията, в която се намираме.

Водещ: Да чуем отговора.

Петър Николов: Първо искам да кажа, че г-н Кутев принадлежи на политическа партия, която все още твърди, че януари 1997 на протестиращите са им се плащали по 50 марки на ден.

Антон Кутев: Аз не съм твърдял такова нещо, не знам къде го чухте.

Петър Николов: БСП е партията, която събира хората на улиците и на площадите, защото всеки път, когато БСП дойде на власт, независимо дали министър-председателя й се казва Андрей Луканов, Жан Виденов или Сергей Станишев нещо в България свършва…

Антон Кутев: БСП е партията, която събра 90 000 души на Бузлуджа, не го забравяйте. Събираме доста повече от…

Петър Николов: Преди 20 години в България нямаше ток, когато БСП управляваше, преди 10 години, когато БСП управляваше нямаше хляб, днес няма парно. Аз имам дъщеря, която е на година и половина и се чудех какво да правя три дни през, които нямаше парно тази зима благодарение на правителството на БСП, защото се оказа, както винаги се оказва…

Антон Кутев: Това са глупости.

Петър Николов: Не, не са глупости.

Антон Кутев: Това са политически клишета, които несъстоятелен е разговорът.

Петър Николов: Оказа се, че някой е лишил България от газовия резерв и заради това свърши парното.

Антон Кутев: Напротив. Без да искам да кажа и да легитимирам властта от преди 20 години Студентски град беше Студентски град и служеше за това, за което трябваше да служи тогава, когато Иван Костов още не беше в политиката, слава Богу и беше преподавател по политикономия.

Петър Николов: Аз съм сигурен, че за вас Иван Костов е виновен за всичко.

Антон Кутев: Разбирате ли? Не е виновен за всичко, той е виновен само за нещата, които е извършил, но те не са малко, но така или иначе да ме върнете как преди 20 години имало режим на тока. Имаше, обаче и Студентски град и проблемите на Студентски град там нямаше престъпност, там нямаше денонощни заведения, които…

Петър Николов: Вие не съзнавате ли, г-н Кутев, че всеки път, когато БСП дойде на власт България стига до катастрофа и всеки път се стига до една зима, в която гражданите искат да протестират.

Антон Кутев: Нищо подобно не се случва. Абсурд, това са клишетата на вашата слаба политическа…

Водещ: Протест срещу БСП излиза, че е от ваша гледна точка това, което ще се случи?

Петър Николов: Разбира се, това е протест, който е пред парламента, пред Министерски съвет, той е насочен, разбира се, срещу всички политици.

Водещ: А срещу вас лично насочен ли е?

Петър Николов: Аз лично, тъй като аз нямам кой знае какъв голям политически опит, аз лично имам много резерви и към опозицията включително към политики, които са правили ДСБ през годините, но голямата вина в България, големите грешки винаги се правят от БСП, никоя друга партия не е докарвала страната до катастрофа по начина, по който я докарва БСП всеки път, когато взима властта.

Антон Кутев: Аз се извинявам, но вие очевидно нямате необходимата историческа памет, защото хората, които ви гледат в момента много добре си спомнят какво се е случило през годините и това, че вие в момента излизате и декламирате едни неща, които са абсолютно несъстоятелни не значи, че ще водите хората.

Петър Николов: Какво се е случило, кажете ми, г-н Кутев, кога ДСБ е докарвала…

Петър Николов: Вие бяхте ли, когато се приватизира БГА “Балкан”, вие бяхте ли, когато се правеха РМД-тата, вие бяхте ли, извинявам се, момент само, вие бяхте ли, когато СДС дойде с малко, но завинаги. Тогава, когато СДС дойде вие имахте президент, вие имахте министър-председател, имахте кмет на София, имахте абсолютно цялата съдебна система.

Петър Николов: Искате ли, г-н Кутев… Искате ли да чуете моят отговор?

Антон Кутев: Да, като ви задам въпроса. Тези хора, които ви гледат в момента не помнят ли разграбването, което се случи преди 2001 година? И вие сега идвате небесно син, защото са ви пратили и вас употребяват, както и студентите, защото вие в момента идвате със своята къса историческа памет, за да ми изнасяте морални уроци, което аз считам, за най-малкото, неморално. Неморално е вие да излизате от името на Иван Костов със своите 27 или 28 години и да ми изнасяте морални уроци. Аз си спомням какво се случи в историята и знам до къде доведе това управление на Иван Костов.

Петър Николов: До къде доведе това управление?

Антон Кутев: То е част от всички други управления, колкото е виновен Жан Виденов, толкова е виновен и Иван Костов.

Водещ: Един конкретен въпрос. Възможни ли са провокации, според вас, питам ви, защото един от централните ежедневници излиза със заглавие: “Пукат кръв на митинга”. Боян Расате е алармирал, че се готви сред протестиращите да има провокатори, пратени биячи от партии, които да предизвикат схватка с полицията. Разполагате ли с някаква такава информация, защото това би опорочило и граждански, и политически, и какъвто и да е протест по принцип?

Петър Николов: Нека, все пак, успея в рамките на две изречения да отговоря на този въпрос. Г-н Кутев, БСП, когато дойде на власт докарва страната до катастрофа.

Антон Кутев: Това не е вярно.

Петър Николов: Има дефицити, говори се за спекула и т.н.

Антон Кутев: Поставяте го за четвърти път, това не ви помага на тезата, че го казвате за четвърти път едно и също.

Водещ: Да се върнем на въпроса, който ви зададох.

Петър Николов: Авиокомпания “Балкан”, която БСП постоянно повтаря беше докарана до, ще ви отговоря конкретно за нея, беше докарана до фалит от правителството на Жан Виденов, тя беше вкарана в списък за ликвидация от правителството на БСП…

Антон Кутев: Нито управлението на Костов, нито управлението на Виденов в момента е обект на нашият коментар.

Петър Николов: Помнете Луканов и Виденов. Правителството на Станишев е същото като управлението, на който и да е от двамата.

Водещ: Кажете ни дали се очаква провокация, която би могла да създаде истерия или нещо по-различно и в каква степен разполагате с някакви такива данни?

Антон Кутев: Напълно е възможно да има провокации по простите причини, че както започнахме този разговор, тези хора, които се опитват да направят един реален протест ще бъдат употребени и затова да бъдат употребени ще се ползват всички механизми. Единият политически, който виждаме срещу мен в момента, вторият механизъм, разбира се, ще бъде този чисто личен механизъм, в който…

Водещ: Каква част…

Петър Николов: Провокациите се правят от управляващите, а не от хората…

Антон Кутев: Не, не се правят от управляващите.

Петър Николов: …които се събират да протестират и не искат да има сбивания…

Водещ: Колко хора очаквате?

Антон Кутев: Много се извинявам, ама некомпетентността не е извинение. Кой ви е казал, че провокации се правят от управляващите? Това е абсолютно невярно твърдение, което вие си познавате, говорите по национална телевизия и искате някой да ви вярва, това е под нивото на разговора, извинявам се.

Петър Николов: Защо да е под нивото?

Антон Кутев: Защото е некомпетентно твърдение. На какво слагате твърдението, че провокациите се правят от управляващите?

Петър Николов: А кой прави, когато има една група, която се събира да протестира и има определени искания и иска да направи протест и някой прави провокация, какво е това?

Антон Кутев: Е и какво нашите правят провокациите?

Петър Николов: Има провокации, защото се опитвате да се внедрите вие.

Петър Николов: Не се опитваме, колко пъти да ви го обясня?

Водещ: Колко голям очаквате да бъде този протест като количество хора, като мощ?

Петър Николов: Аз се надявам, че това ще е началото на една вълна от протести. 1997 година протестите започнаха откъснато, започнаха от различни съсловия на едно място бяха студентите, на друго място бяха таксиметраджии, производители, политически парти.

Водещ: В момента коя е алтернативата, защото метлата, която показват студентите там е с абревиатурата на всички партии, е това число и опозиционните?

Петър Николов: Алтернативата винаги са политическите партии. Винаги се стига до избори, винаги на тези избори участват политическите партии и това да е нужно…

Антон Кутев: ДСБ в момента колко електорална тежест има, според социологическите изследвания?

Петър Николов: Аз работя с това всеки ден, знам…

Антон Кутев: Колко е?

Петър Николов: Около 200 000 гласа.

Антон Кутев: Не, не, колко процента от населението гласува за ДСБ?

Петър Николов: Около 2,8% от населението и около 5% от хората, които реално имат право.

Водещ: Вие алтернативата ли сте?

Петър Николов: Ние сме част от алтернативата, да, г-н Кутев.

Антон Кутев: Страхотно самочувствие имате…

Петър Николов: Вашите гласове, колко са в момента?

Антон Кутев: Доста повече.
Петър Николов: Аз ви отговорих колко са.

Антон Кутев: Най-малко 20%.

Петър Николов:В реални гласове, колко са гласовете на БСП?

Антон Кутев: Най-малко 700-800 000…

Петър Николов: Искате ли да се обзаложим, че БСП няма да вземе повече от 500 000 гласа.

Антон Кутев: Не се обзалагайте, защото аз познавам един човек дето беше обещал, че ще тича гол по “Витошка”, да знаете, че още не го е направил, той ми е приятел.

Петър Николов: Аз няма да обещая…

Антон Кутев: Нямате политически опит, за да се плашат те от вас. Вие сте просто един млад човек, който си вярва, което не е достатъчно.

Петър Николов: БСП ще вземе най-ниския резултат в историята си.

Антон Кутев: Няма компетентност, разбирате ли? Това е един човек, който смята с това, че е млад и с това, че може да говори гладко го прави човек, който знае всичко. Това просто са несъстоятелни политически твърдения и…

Петър Николов: Аз не съм ви обидил вас лично нито веднъж, нали?

Антон Кутев: Защо, аз какво съм казал? Казвам, че вие си позволявате и да говорите неща…

Петър Николов: Вие постоянно казвате как говоря глупости и как нямам компетентност.

Антон Кутев: Нямате компетентност.

Петър Николов: БСП няма компетентност, БСП управлява всеки път така, че в страната е катастрофа.

Водещ: Моля ви.

Антон Кутев: Кой е доноса, с който твърдите, че ще имаме най-слабите резултати?

Петър Николов: Аз на вас ви се чудя…Всяко социологическо проучване го казва.

Водещ: За друго говорим, моля ви.

Петър Николов: Вие няма да имате повече от 500 000 гласа на изборите.

Водещ: Има ли страх, г-н Кутев, има ли страх във БСП с тази аналогия януарска, която дава под 500 000 гласа на БСП?

Антон Кутев: Кое?

Петър Николов: Всяко социологическо проучване.

Антон Кутев: Не е вярно. Най-лошите социологически проучвания дават 16% най-лошите. 16% върху избирателите са много повече от 500 000.

Водещ: Направили ли сте контакт с различните групи, които ще протестират? Чу се за такъв призив и от страна на парламентарния председател Пирински да има конкретни срещи от страна на управляващите, за да се разбере какви са конкретните искания и да се разбере какви спешни мерки може да направите вие, за да омаломощите, каквато е личната ви цел, този протест?

Антон Кутев: Конкретните срещи със студентите бяха направени, беше…

Водещ: С всички групи имам предвид, фермери, които ще блокират, майки.

Антон Кутев: Те са различни групи и сега, примерно с фермерите, разбрах, да. Въпросът с фермерите, вече срещите вървят от доста отдавна, но там е различен формата на срещите, т.е. не може да има една и съща група, която се среща със студентите и която се среща с фермерите, защото там просто има абсолютно различни искания и различни цели. Още повече, че разговорът с фермерите работи достатъчно отдавна. Примерно, по отношение на студентите беше направена една група, в която участваха депутати, общински съветници, между другото тази група от Столична община беше представена само от кмета на район “Студентски”, тази група, в която участваха хора от Министерство на образованието и науките и т.н.

Водещ: С майките?

Антон Кутев: Която направи срещите с тях, която се опита да дефинира проблемите, между другото сме взели един куп мерки по въпросите, които те са поставили и в близките една-две седмици ще има реалните стъпки, защото все пак политиката е нещо, което изисква време, ще имаме реалните стъпки към разрешаване на тези проблеми, т.е. това, което зависеше от нас като организация, говоря конкретно по студентите, а после, ако трябва ще мина към майките и към всичко останало, това което зависеше от нас като организация по повод на протестите е заето. В смисъл заето е от гледна точка на това да вникнем какви са техните искания, какви са нещата, които искат, кои от тях зависят от държавата, от министерството, т.е. от структурите, които ние управляваме и да се опитаме…

Водещ: Знаете кой ще протестира, това ми беше въпроса, да не се окажете изненадани.

Антон Кутев: Напълно ясно ми е, че знаем кой ще протестира, ако това не се превърне в политически протест, в което се опитат да го превърнат определени сили.

Водещ: А възможно ли е са се стигне до нахлуване в сградата, според вас? Говоря за някакви ексцесии?

Антон Кутев: Така им се иска да се стигне до там, но няма да стане.

Водещ: Възможно ли е как мислите?

Антон Кутев: Много им се иска, между другото.

Петър Николов: Мисля, че не. Мисля, че нещата ще минат сравнително културно. Просто БСП има страх от 1997 година, което личи от реакцията на Сергей Станишев през декември.

Водещ: Основателно ли е сега да го има този страх?

Петър Николов: Този протест е организиран от едни много симпатични, много нормални хора, които са активни в интернет, които са граждански активни, които от години правят разни инициативи и защитават, да речем, природата в България.

Водещ: Футболни агитки има ли, членове на ДСБ, възможно ли е или на ГЕРБ, които да се окажат накрая неприпознати от никой?

Петър Николов: Не знам за такова нещо. Аз ви казвам, ние имаме контакти с част от организаторите не с всички, защото те са много широка палитра от хора. За тези организатори, с които имаме контакти, ви гарантирам, че нито един от тях няма да нахлуе в парламента.

Водещ: И към финала на разговора може ли да кажете вие защо да не отида на протест, а вие защо да отида на протеста? С по две изречения, ако съм от колебаещите се.

Петър Николов: Защото е дълг на всеки българин, когато види, че страната му върви на зле, когато види, че няма голям национален приоритет да направи нещо и защото трябва да сме граждански активни. Защото, ако днес не отидеш на протеста, утре не отидеш да гласуваш, в други ден нямаш право да се сърдиш, за това, което правят.

Водещ: Лидерите на опозицията ще бъдат ли там? Човек може от това да си прецени дали да отиде на протеста.

Петър Николов: Нека това бъде една от изненадите на утрешния ден.

Водещ: Голяма или малка изненада е?

Петър Николов: Ще видим.

Водещ: Да, защо да не отида на протеста?

Антон Кутев: Аз не се съмнявам в това, че лично за себе си и за хората, с които работя в ръководството на БСП ние се стремим да направим най-доброто възможно за политиката в България и за това държавата и обществото да станат по-добри. Тоест ние имаме същите цели, каквито имат тези хора, които утре ще протестират.

Водещ: Вие казахте, че няма да излезете от стаята?

Антон Кутев: Това което е разликата нашата, на моето виждане и тяхното е в това какви са пътищата към това държавата да стане по-добра. Аз считам, че партиите, както каза и господинът от ДСБ, партиите са нещото, което ще преведе нещата нататък, т.е. ние не можем да минем без партиите. Ние трябва да реформираме партиите и то да го направим така, че всички партии…

Водещ: Всички партии…

Антон Кутев: Точно за това говорим. За това казвам, каква е разликата между моето виждане и тяхното. Аз считам, че ние, както и господинът, в който аз съм убеден, че той има бъдеще в политиката, ние трябва да реформираме собствената си партия.

Петър Николов: Извинявайте…

Антон Кутев: Не ме прекъсвайте.

Петър Николов: Граждански натиск, точно по този начин, който става в момента.

Антон Кутев: Не, не се реформира чрез граждански натиск. Партията, вашата партия без граждански натиск къде се е реформирала? Иван Костов продължава да си ръководи. Партиите се реформират през вътрешни механизми и това, което всички ние трябва да направим, да работим за България така, че да нещата да стават по-добри и да работим почтено и правилно, това е моята гледна точка, която аз се опитвам да защитавам и затова считам, защо да не отида на протеста, ами защото ще ви употребят, защото ще ви вкарат в един уличен натиск, през който същите онези партии, срещу които се борите накрая ще се опитат да го материализират и ако някой спечели от това ще бъдат господата, но не вие, защото вие сте един млад човек, който няма необходимото място в ДСБ ще спечели Иван Костов и още няколко човека около него.

Водещ: Ако ДСБ не бяха направили този призив тогава вие бихте ли направили пък призив при липса на политици хората да изразят гражданският си протест?

Антон Кутев: Аз вече съм на 40 години, когато бях на 22 сигурно не е имало по-голям революционер от мен, т.е. и моите идеи тогава са били да хвана и нали, ако може всички. Сега вече съм навлязъл достатъчно дълбоко в политиката, за да знам, че особено в Европейския съюз, особено в тази /…/ система /…/ и идеите остават, но пътищата са други, т.е. пътищата за подреждане на нещата са през една реална, /…/ нещата се правят едно по едно в правилната посока, затова, това което трябва да кажем, според мен, на тези хора съм сигурен, че голяма част от проблемите, които те поставят ще бъдат решени благодарение на техният протест, но нека да не позволяваме да бъдат използвани.

Водещ: Очаквате ли полицията да си изпълни задълженията по начина, по който се очаква, понеже и там има протести, знаем?

Антон Кутев: Разбира се, че ще си изпълни задълженията. Аз вярвам дълбоко на полицаите, това, че те протестират, те по същия начин, както и тези млади хора те имат основания да протестират, защото си нямат обувки, защото си нямат оборудване и т.н. това, обаче, аз съм абсолютно убеден, че няма да попречи на полицията да си свърши работата. Аз дълбоко вярвам в българската полиция и съм убеден в това.

Петър Николов: Аз само се надявам полицията да не си свърши работата по начина, по който я свърши 1997 година, когато отново управляваше БСП и когато протеста беше окървавен не от друг, а от властта.

Водещ: Финал на разговора, много ви благодаря за гостуването. Антон Кутев и Петър Николов в дебат за политическата потреба, злоупотреба и ширпотреба на протестите, които очакваме да видим как ще протекат утре.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...
Людмила Илиева: ПП-ДБ подходихме отговорно и предложихме добър...
Колкото и пъти да правим едно и също нещо по един и същи начин,...
Людмила Илиева: Колкото и пъти да правим едно...
Депутатът от ПП-ДБ призова политиците за отговорно отношение и ако е необходимо, всеки да...
Планът на ПП-ДБ: Първо антикорупционни закони и решения,...
На среща с президента Румен Радев лидерите на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България...
Атанас Атанасов: Техническото правителство с втория мандат все...
Все още в 50-ото Народно събрание може да се намери мнозинство, което да излъчи...