Петър Москов: Регионалните водачи на ГЕРБ направиха изборите по маниера на ДПС – с феодална зависимост, репресия и сплашване

Иван ГЕОРГИЕВ

Столичният гост разкри неизвестен факт: След крясъци по телефона премиерът Б. Борисов лично изхвърлил проверяващите от ДВСК два дни преди балотажа
Петър Москов обвини в Разлог местната структура на ГЕРБ в пренатягане по време на изборите, заради което Б. Борисов и Цв. Цветанов трябвало да им поискат отговорност.
Това, което се случи на изборите в Разлог, е ни повече, ни по-малко опит на местната и регионалната структура на ГЕРБ да въведе в действие добре изпитаните и примамливи схеми на ДПС за печелене на избори – с феодална зависимост, с репресия, сплашване на хората, обяви вчера в Разлог съпредседателят на предизборния щаб на Синята коалиция и член на националното ръководство на ДСБ Петър Москов. Той поясни, че такава е общата оценка за случилото се и на СДС, и на ДСБ.
Ако това е новият начин за правене на политика, съжалявам, но той по нищо не се различава от това, което правеха ДПС и БСП през последните години. Ние не стоим зад това, нещо повече, централното ръководство на ГЕРБ не стои и не може да стои зад случилото се в Разлог. Очакваме в следващите дни официално изявление на централното ръководство на партията на Бойко Борисов за всичките нарушения на кметските избори в Разлог, които ние сме изложили и пред Административен съд при обжалване на резултатите и които по странен начин са потвърдени в едно открито писмо на регионалната организация на ГЕРБ тук, което ми се струва, че не е писано много на трезво, каза още Москов.
Той оповести, че министър-председателят Бойко Борисов два дена преди балотажа разпоредил буквално с крясъци инспекторите на ДВСК да излязат от общината и да отложат проверките за след изборите. За жалост на следващия ден в общината проверка започна друга държавна структура, поканена от регионалната организация на ГЕРБ, т.е. видно е, че местните активисти на партията на Бойко Борисов са превишили правомощията си и някой от тях трябва да понесе отговорността за случилото се в Разлог, каза Москов.
Според него поради всичко това резултатът от изборите трябва да намери честното си решение в съда, защото това не е станало на изборите.
Петър Москов представи пред кандидата за кмет Благой Дункин, областния лидер на СДС Ясен Попвасилев, общинските председатели на ДСБ Радко Тумбев и на СДС Христо Георгиев предложението на Синята коалиция за промени в изборното законодателство, за да не се допускат повече безобразията от вота в Разлог. Избрахме нарочно общината за старт на нашата кампания, защото тук имаше много уродливи явления, заради които промяната на закона е наложителна, аргументира се Москов.
Заедно с него в Разлог трябваше да пристигне и Найден Зеленогорски от националното ръководство на СДС, но в последния момент той извести по телефона домакините, че е възпрепятстван.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...