Петър Москов: ДСБ даваме алтернативни решения за управлението

Водещ: Промените в правителството са вече факт. Т.е. те ще станат конституционен факт, когато утре НС ги гласува, но в политически план нещата вървят в този участък, от грандиозния скандал, който разтърси държавата и МВР вървят към приключване с узаконяването на смените, които вчера тройната коалиция одобри. Със сигурност очакванията на опозицията бяха значително по-големи, защото самата опозиция е единна в едно – промените не са достатъчни. Съдейки по новините, които се прокрадват в прегледа на печата, в самата коалиция и в партиите по отделно също настъпват брожения след извършените промени. Две са основните версии, които се лансират, те са абсолютно противоположни. Според едната версия промените не са били съобразно очакванията и не са били толкова големи заради намесата на НДСВ и ДПС. Според другата версия БСП не е пожелала промените да бъдат по-големи от това, което се случи вчера. Очакват се брожения в НДСВ, в ДПС също са останали изненадани от предложението за министър на земеделието, направено от Ахмед Доган. Така че следващите дни също обещават да бъдат интересни. Започваме коментара и анализа на темата с опозицията. Тук е Петър Москов от ДСБ и Владимир Дончев, депутат от БНД. Неслучайно двамата са тук. Това бяха двете партии, които вчера най-ясно, най-бързо и най-отчетливо дадоха своите позиции за смените. Добро утро. С кого да започнем, може би с г-н Дончев все пак. Те са малко по-интересни, защото познават донякъде механизмите на тройната коалиция. Бяха известно време част от нея. Каква е логиката на тези промени, г-н Дончев, и в частност промяната, която се отнася до представителя на вашите бивши колеги от НДСВ.
Владимир Дончев: Г-н Бареков, очакванията бяха не просто на опозицията по-големи. Очакванията за промяна в правителството и правителствената политика бяха големи в обществото. Явно, че те са разочаровани вече, още от първите стъпки, които виждаме на партийните пленуми на БСП, не виждаме смисъл в тези промени. Те нямат никакъв смисъл тези промени, защото те не предлагат политика и политики, а по-скоро са плод на едни коалиционни и политически пазарлъци. Какво видяхме? Видяхме един период от време след вота на недоверие, в който правителството непрекъснато се занимаваше с пазарлъци вътре в коалицията. Ние още тогава призовахме правителството, БНД, да предприеме мерки и да предложи решение за излизане от кризата. Това правителството не го стори. Ние го сторихме вчера като предложихме 25 мерки за връщане към Европа, 25 мерки за излизане от кризата. Какво виждаме – персонални промени, които са изключително хаотични, опит за известен популизъм, действително заиграване с някои популярни имена и професионалисти, имам предвид Меги Плугчиева, Мишо Миков, и от другата страна – непърворазредни чиновниц, които се предлагат от името на коалиционните партньори.
Водещ: Примери?
Владимир Дончев: Министерството на отбраната и Министерството на земеделието.
Водещ: В частност вашата сфера на компетентност е свързана с националната сигурност, където са МВР, отбраната. Коментарът Ви първо за Мишо Владимир Дончев: Безспорно професионална кандидатура, но знаете ли, аз смятам, че по принцип не е правилно да подхождаме към тези промени в правителството персонално, а да говорим за политики. Политик все още няма. Няма и структурна реформа. Няма такива предложения. Ако говорим за персоналния състав на промените, така да се каже, виждаме,че имаме от една страна изявени професионалисти в лицето на Мишо Миков, на Меглена Плугчиева, хора, които са утвърдени..
Водещ: Вие смятате, че той е професионалист, защото мнозина смятат, че той е по-скоро политическа…
Владимир Дончев: Заедно с това те са пуснати естествено в един огромен батак, това между другото си е стара традиция в социалистическата партия. На финалната права да си жертва хората в крайна сметка., защото хаосът с еврофондовете и батакът в МВР са нещо, с което и Господ не може да се справи. Затова и ние казваме, че предложението, което всъщност беше направено от среди от БНД още 2006 г., имам предвид Лидия Шулева, беше в рамките на тройната коалиция. Това предложение беше да има специално министерство и министър, който да се занимава с еврофондовете.
Водещ: Сега казват, че г-жа Плугчиева е еднакво близка и до царя, и до ДПС, и до БСП.
Владимир Дончев: Да, г-н Бареков, само че това предложение сега в момента се приема след като вече загубихме 2 млрд. евро, нали разбирате. И Господ не може да ги върне на страната в следващите /../
Водещ: В персонален план Вие познавате логиката на царските действия. Очевидно тя остава непозната, остава загадка за широката българска общественост, дори за по-тясно специализираните и профилирани в царската тема журналисти, хода с министъра на отбраната.
Владимир Дончев:
Знаете ли в логиката на тези събития и тези промени от една страна се вижда определения популизъм на БСП, опитвайки се с някои популярни фигури и естествено размахвайки знамето на социалната политика да предизвика симпатията на избирателя в края на мандата си и от друга страна една предизборна подготовка от страна на другите коалиционни партньори.
Водещ: Какво ще рече това?

Владимир Дончев: Искам да кажа, че това говори за специална подготовка за изборите, слагането на чиновници, които не носят пряка партийна отговорност и които знаейки какви са механизмите в поверените им министерства, може би по-добре ще бъдат полезни на своите партии преди изборите.
Водещ: Какво означава това, ни Ви разбрах, нищо искат да крадат ли от министерството?
Владимир Дончев: Това не го казах.

Водещ: Питам ви, аз наистина не Ви разбрах. Специална подготовка?
Владимир Дончев: Тогава, когато не се слага политическо лице от висок ранг, да носи съответната политическа отговорност, тогава съвсем нормално е ние да предполагаме, че лицето, което ще оглави министерството, ще бъде нещо от рода на жертвено агне или бушон преди изтичането на мандата.
Водещ: Касичка /../
Владимир Дончев: Това Вие го казвате.
Водещ: Аз Ви питам. Може и да не е така. Не мога да схвана съвсем логиката.
Владимир Дончев: Може и да не е така, г-н Бареков, но времето ще го покаже.
Водещ: Що за човек е този г-н Цонев? Той е бил близък до предишния министър Свинаров, чиновник с биография в министерството, с някакви подозрения за конфликт на интереси. Въобще не беше сред имената, които се въртяха..
Владимир Дончев: Всички чиновници в МВР са назначавани от съответния министър, нормално е тогава да е бил назначаван от Свинаров. Но не Свинаров го е назначил за министър в момента.
Водещ: Какъв знак дава царят с това назначение? На неизвестен за публичната ..
Владимир Дончев:
Според мен това е подготовка за изборите.
Водещ: В какъв смисъл?
Владимир Дончев: В прекия смисъл.
Водещ:Да го издигат депутат..
Владимир Дончев: ..създаване на съответната структура, която да подпомогне съответната партия от коалицията за спечелването на ..
Водещ: Финансово или политически.
Владимир Дончев: Да.
Водещ: И то точно този господин са избрали.
Владимир Дончев: Аз не мога да Ви кажа точно каква е логиката на избора, но мога само да предполагам. Предполагам, че така и наблюдателите в първия момент, преценявайки политическите и професионалните качества на съответните лица, правят съответните изводи. На мен обаче ми се струва малко странно тогава , когато България е в първите си стъпки по влизане в НАТО и по изпълняване на тази програма за членството в НАТО, да прояви такова отношение, слагайки начело на Министерството на отбраната човек, който не е от първия ранг нито на политиката, нито на администрацията.
Водещ: Г-н Москов, Вашият коментар на смените? Чувате г-н Дончев. Той се стреми да бъде обективен без да засяга персонално част от лицата, да обясни логиката …
Владимир Дончев: Аз смятам, че не е и коректно. Логиката и политиката /
…/
Петър Москов: Аз бих искал да излезем от рамките на нещо, което се нарича политическа коректност и в България е някак си криво разбрано. Аз не знам нито кой е Мишо, нито коя е Меги. Нито знам въпросното лице, което е назначено за министър на отбраната, какво се е занимавало последните 7-8 години. Знам само, че фирмата му е доставяла хляб за армията и сега ще има възможност да доставя и копърка например. Но не това е важното.
Водещ: Доставяла или доставя, защото може да е доставяла, но да се е отказала от това доставяне и да няма вече…
Петър Москов: Сега жена му ще доставя. Тези неща, оставете… Става въпрос за следното. Това е диагноза и това е диагноза за нелечимо заболяване. Говорим за това, че структурните и персоналните промени в правителството всъщност са преструктуриране на присъствието на организираната престъпност във властта. Това се случва. Оставането на позициите им на Джевдет Чакъров, на министъра на бедствията и авариите Емел Етем, на министър Гагаузов, оставането на транспортния министър на мястото му, оставането на финансовия министър, министерствата и министрите, върху които бяха съсредоточени критиките на ЕС и българското общество, именно заради връзки с организираната престъпност и за източване на обществени фондове в частна полза, което си е организирана престъпност, те остават по местата си. Това означава ,че няма никаква воля за промяна. Просто този един месец беше нужен на управляващите ,на цялата тройна коалиция, за да преструктурират позицията на икономическите им господари във властта.
Водещ: Нямаше ли да се допусне грешката, която допусна лидерът на вашата партия г-н Костов като смени девет човека абсолютно като министри
, без да има едно доказателство за участие в корупционни схеми. Ви е изброихте сега пет имена…
Петър Москов: Има политическа..
Водещ: … и казвате, че има сигнали от ЕС, от тези пет имена има само за едно име сигнал от ЕС..
Владимир Дончев: А другите, за които има сигнали /.
../
Петър Москов: Аз не бих искал, г-н Бареков, да делим кражбата на пари на кражба на европейски и кражба на български пари, както правеше бившият вече, слава Богу, вътрешен министър.
Водещ: Ако всички ги бяха сменили, нямаше да се допусне грешката на Иван Костов всички да бъдат под знака на корупцията.
Петър Москов: Нека се опитам да Ви отговоря на въпроса. Дали това е било грешка ще каже историята. Аз твърдя, че почтеното отношение в политиката е следното- имаш наказателна, имаш политическа вина. Когато върху едно политическо лице на висш пост министър, председател на парти, зам.-председател на партия има подозрение за корупционни практики, има подозрение за връзки с организираната престъпност, той си заминава моментално. Това е европейска практика. За добро или за лошо вече сме част от ЕС и трябва да следваме тази практика.
Водещ: Ето, подозренията докараха дотам Румен Петков да си подаде оставка.
Петър Москов: Не, подозренията не докараха дотам. Ако подозренията бяха докарали дотам, в случая не говорим за подозрения, говорим за човек, който оправдаваше връзките си с представители на сенчестия бизнес с евроинтеграцията. Разбирате ли , това вече е съвсем лишено от логика.
Водещ: Ето, замивана си човекът.
Петър Москов: Човекът си заминава,
но не защото това е осъзната воля да се прави промяна, а защото натискът на опозицията, на обществото, на медиите и на ЕС формира обществено мнение, което правеше невъзможно оставането. този човек продължи да бъде публична фигура в БСП и българския политически живот. Той беше част от преговорния екип. Т.е. той е един от бащите на новите назначения. Но пак казвам, да не се връщаме в персонализация на промените. Става въпрос за едни процес. Тече процес на легализация, на очистване на лицето на българската мафия, на българската икономическа престъпност и легитимацията й във властта. Промените в това правителство просто потвърждават преструктурирането на присъствието на тази мафия. Схемите са същите, лицата се променят. Не е възможно тези хора да стоят по местата си и да се говори за политическа воля. Бих искал да подчерта я присъствието на г-н президента на България Първанов като една червена нишка зад всичко това, което стои от началото на структурирането на правителството до сега. Забележете, в новия кабинет няма нито една назначение на Станишев. Това са креатури на г-н Първанов. Това са креатури на икономическите лобита, които той конструира около тази политическа схема “3-5-8”.
Водещ: Ще Ви опонирам тук отново, аз предния път не съм съвсем съгласен с Вашата теза, не могат да се поставят имена всичките под знаменателя на мафията, но примерно Михаил Миков е човек на премиера. Всеки, който познава процесите в БСП, знае, че там има образно казано две групи – едната, приближена и поддържаща политиката на премиера, а другата – на президента. Зная, че Миков е в този отбор, който е зад премиера.
Петър Москов: Аз и затова някак си не бих искал да влизам в някакви сложни политологически разсъждения кой бил на царя, кой бил на премиера. Въпросът е каква политика провеждащ, тази политика очевидно не е в интерес на обществото, но да кажем за г-н Миков, ако държите. Знаете ли , аз си спомням как преди три години г-н Миков беше един от сериозните защитници на Закона за МВР. Този закон за МВР беше очевиден провал.
Водещ: Те го отписаха БСП в интерес на истината. Татяна Дончева,/../
Петър Москов: След това решихме, че след като Законът за МВР не работи, след като не можем да се справим със структурата между власт и организирана престъпност, която представлява ръководството на МВР, трябва да правим ДАНС, знаете ли психиатрите казват, че шизофренията е състояние, при което човек се среща със странно в действителността и започва да гради свой собствен свят, в който се чувства удобно. Общо взето това се опитва г-н Миков да направи чрез това ,което говориха за ДАНС. Това е политическа шизофрения. Ти не можеш да се справиш с проблема с МВР и правиш паралелна структура. Ти не можеш да се справиш с факта ,че в МФ, където са всички координационни функции от гледна точка харчене по всички европейски фондове, изтичат пари, няма контрол и има връзки с организираната престъпност и слагаш някаква жена ,която да управлява фондовете. Това е паралелна реалност. Това е сгрешен поглед върху света.
Водещ: Нещата да ги погледнем от тази гледна точка, че е хубаво в този процес да има някой, който да контролира другия. Най-добре да се контролират взаимно. На кой да вярваме?
Петър Москов: Ако говорим за това…
Водещ: Опозицията е прекалено малко като бройка.

Петър Москов: Самите управляващи са сложили диагнози на всичките си министерства и са казали, че те не стават, те са корумпирани и трябва да им се прави паралелна структура, то вървим към паралелна държава.
Водещ:
Май по-добре ще бъде който и да бъде на власт да има механизми за контрол вътре в самите институции.
Петър Москов: Разбира се, но тези механизми на контрол ..
Водещ: ДАНС../../
Петър Москов: …политическата воля да се вършат реформи. И от политическата воля да излезеш срещу организираната престъпност. Тези назначения показват точно обратното.
Водещ: това е тезата на ДСБ. Г-н Дончев, имате връзка, надявам се няма да го отречете, знаете какво става при НДСВ. Има там хора, които споделят идеите на вашата формация, има ли там огромни брожения сега по повод поредното решение на царя, защото вчера даже имаше съмнение и новините на БТВ това беше показано, как ще гласуват тези хора в петък. Да няма пак въздържали се, пък напуснали…

Петър Москов: Наистина ли Ви е важно…

Водещ: Може да падне правителството в петък.

Владимир Дончев: Не мога да Ви отговоря на този въпрос. Именно липсата на представител на НДСВ може да Ви кара тук да ми зададете този въпрос. Водещ:Утре ще има, трябваше днес, обаче отказаха.
Владимир Дончев: За мен е по-важно това, че тук виждаме липса на политики, управляващите вместо да предложат политики, предложиха персони. Те ни дават някакви персони, ние сега с колегата трябва да ги коментираме. За нас това е изключително трудно, ние не виждаме политиката и замисъла в тези промени. Вие виждате, че те излизат от някакъв партиен пленум и говорят като на връчването на “Оскарите” – благодаря на този, на онзи, какви ще бъдат политиките, какви ще бъдат промените , каква ще бъде реформата, ние тепърва трябва да гадаем. И вместо правителството да се запретне и да направи това, което ние му вменихме като задължение пред цялото общество, да представи една антикризисна програма, то се занимава с политически пазарлъци.
Водещ: Ясни са няколко неща, първо, смятам за всеки обикновен гражданин, трябва да има реформа в МВР. МВР това , което е до момента ,не трябва да го има. Реформата в здравеопазването, започнала по времето на СДС, минала през НДСВ, също трябва да завърши.
Владимир Дончев: Хванете който искате от управляващите в тази коалиция/…/
Петър Москов: Човекът казва :”поемам Министерство на здравеопазването стабилно”. Той ще го стабилизира с реформи ли? Това е някакъв нонсенс, но бих искал да излезем от честността. Не става въпрос за това дали е добро или лошо едно конкретно назначение, знаете ли, тези хора имат друг проблем. На експертни позиции те назначават политически лица, на които не им е мястото там.
Водещ: г-н Дончев смята обратното.

Петър Москов: А на политически позиции, там където трябва да е политическият кабинет, назначават някакви хора ,които водят като експерти.Извинете, но начело на МВР, начело на МО, начело на другите министерства трябва да има мощен политически кабинет, който да се изправи срещу организираната престъпност., а не експерт, който знае колко точно са провизиите в склада на МВР.
Владимир Дончев: Точно така.
Водещ: Ето го политикът Мишо Миков.
Петър Москов: Сега последно експерт или политик, аз се обърках.
Водещ: Вие казвате “политик”, г-н Дончев “експерт”. Аз се обърках. Не вие, аз се обърках.
Владимир Дончев: Защото няма единен подход, защото е двойствен подход. В единия случай представителите на БСП целят известни популистки и т.нар социални цели ,така да се каже. В другия случай представителите на другите коалиционни партньори имат съвсем ясни, прагматични цели в рамките на…
Водещ: МО беше обраснало от някакви скандали за сделки, заменки, продажби, за хеликоптери, за сгради…
Петър Москов: Това е поведението на цялата власт. Имаме следната ситуация. Имаме слаб министър-председател, който няма собствена визия и няма собствена воля и ресурс да реализира политика. Имаме един президент зад кулисите на това правителство, който ще направи всичко възможно да защити интересите на икономическите лобита ,които е сложил в управлението поне още една година. И имаме едно мнозинство, от което части от него досега ползваха благините на властта, а сега се опитват да избягат от плащането на сметките.
Владимир Дончев: Аз искам да допълня само колегата. БСП не се научи да не смесва националните и вътрешнопартийните си интереси. И в случая пак вътрешнопартийните интереси на БСП надделяха, защото те чрез тези сменички се опитват да си решават и вътрешнопартийните проблеми. Сега ще извадим председателя на ПГ и ще го хвърлим в батака на МВР, на последната, финална права да прави реформа, а какво ще стане вътре в парламентарната група ще бъде вероятно предмет на вътрешнопратийни компенсации.
Водещ: То се отнася за НДСВ, защото НДСВ подозренията бяха, че там просто се цели смяна на министри, близки до вашата партия с такива, които са близки до НДСВ.
Владимир Дончев: Много хубаво щеше да бъде да има представител на НДСВ тук, г-н Бареков и аз неслучайно смятам, че той липсва в момента.
Петър Москов: Ако искаме да запазим здравия си разум, аз поне така се опитвам да разсъждавам, аз не разсъждавам сериозно за политически сили ,които са се явили с една програма, а изпълняват друга. Това е лъжа, това е недостойно, това е подло по отношение на българския избирател. За мен това не е политическа партия, това е …
Водещ: Затова питаме г-н Дончев каква е логиката, защото започва да се губи логиката.
Владимир Дончев: Искам само нещо да кажа, навярно ,сигурен съм ,че вие знаете, че информацията за смяната на вътрешния министър е стигнала до коалиционните партньори доста време преди гласуването на вота на недоверие. И тогава от поведението на коалиционните партньори и на НДСВ ще направите извод за целите, които са били поставени с оглед на това гласуване или негласуване.
Водещ: Т.е. НДСВ са знаели ,ч е Румен Петков си отива с тях и без тях, но просто са гласували така ,за да искат смени на техни министри.
Владимир Дончев: Това е публична тайна, г-н Бареков. И оттук може да направите съответните изводи защо е такова..
Петър Москов: Извинете, може би съм натрапчив в тази си реплика, но наистина не ме интересува какво искат и какво ще направят НДСВ. Въпросът е ,ч е държавата се управлява по криминален модел. Това, което направи ДСБ като инициатор на вота, подкрепен от цялата опозиция, беше да лъсне цялата несъстоятелност и емблематичната връзка на организираната престъпност с управлението /…/
Водещ: Трябва да говорим с конкретни примери
...
Петър Москов: Дори при заплахата за предпазна клауза управляващите не могат за излязат от клещите на тази организирана престъпност и са длъжни да вървят по нейната свирка и да правят подобни бутафорни назначения. Г-н Бареков, ще Ви помоля да спрем за това дали НДСВ ще изиграе БСП или обратното. Да се надиграват. Пак ви казвам това е паралелен свят.
Водещ: Тук въпросът е дали НДСВ ще изиграе самото себе си. Кажете, г-н Дончев, г-н Близнаков ще се върне ли във вашата група като излезе от министерството?
Владимир Дончев: Ще Ви отговоря с едно изречение. Нашата ПГ е отворена, но за да приемем някого, той трябва да го пожелае. Засега нищо друго не мога да Ви кажа. Обаче във всички тези промени според мен е козметика. Ние се превърнахме в козметичен салон на това правителство и в момента министър-председателят наистина се опитва да понапудри малко помръкналия облик на това правителство пред Европа и през собственото си общество в крайна сметка, но мисля че /…/
Водещ: Според мен, аз тук не съм съгласен с г-н Москов, тези смени, начинът, по който бяха направени , хората, които дойдоха и тези,
които си тръгнаха, показва много точно и ясно логиката на всяка една от трите политически партии.
Владимир Дончев:
То се вижда.
Водещ: Затова питам толкова конкретно. Начинът , по който ДПС /…/, НДСВ /.
../.
Петър Москов: Извинете, че Ви прекъсвам. Проблемът на България е, че тя се управлява по формула, по мафиотска формула, зададена от президента и организираната престъпност и тя е “3:5:8”, а не се управлява от екип. Има разлика между това да се управляваш по бандитска формула, ръководена от главатар, който е президентът и от това, да се управлява от екип. Как точно ще си разпределят кражбата във формулата, мен не ме интересува. Това, което искам да кажа е, че управляващите имаха своя последен шанс да докажат пред българското общество, пред медиите, пред Европа, че имат намерение да правят реформи. Единственият изход оттук-нататък и ДСБ го заяви са предсрочните парламентарни избори. Всеки един ден продължение на това правителство е продължаване на узаконяване, легитимиране на организираната престъпност във властта. Това ще бъде трагедия за обществото и то не с измерение на този мандат, а за измерение на този мандат /../
Водещ: Г-н Дончев, Вие коментирайте.
Владимир Дончев: Безспорно тази формула 3-5-8 се запази.
Водещ: Вие коментирайте, защото г-н Москов отказа, начина, по който СДС смени своите министри 1999 г. и тази смяна. Махаме онова ,което НДСВ направи с ДПС, защото то беше много публично и много ясно ,няма какво да го коментираме. 2005 г.
Владимир Дончев: На Костов не му липсваше решителност да направи смените, които направи тогава и това беше един решителен и точен ход в крайна сметка.
Водещ: Но каква беше логиката на този ход?
Владимир Дончев: По принцип така се прави в Европа и той до голяма степен даде знак пред обществото.
Водещ: Много спорно обаче политическо решение. Много спорно като резултат.
Владимир Дончев: Да, той плати тежка цена.
Водещ: Но ясно. Той смени половината правителство. Отряза им главите.
Владимир Дончев: Това не го виждаме сега. Не виждаме нито решителност, нито конкретна политика, нито конкретна цел. Виждаме само един вътрешен пазарлък…
Водещ: Добре, но такъв ход сега щеше ли да се окаже по-позитивен отколкото се оказа преди много далечните вече 9 години?
Владимир Дончев: Първо, щеше да бъде изключително закъснял и съвсем неефективен, защото никой не може да свърши нищо в такъв период от време. Тогава, когато трябваше да се извършат промени в правителството, това не се случи. То трябваше да се случи далеч преди скандала с МВР, вместо това ние имахме палиативни мерки, замазване на положението, опити да се прехвърли отговорността между различните коалиционни партньори. Резултатът е сега тежка национална криза.
Водещ: От думите Ви очаквам шести вот на недоверие в много скоро време.
Владимир Дончев: Кризата на министерството премина в правителствена и национална криза. Сега трябва да се изготви антикризисна програма и затова го предлагаме ние.
Петър Москов: Това, което прави ДСБ в парламента от началото на този мандат досега, е ясна и последователна политика на опозиция,
ние сме дали алтернативите за решение в управлението, показали сме различния начин, по който трябва да се управлява държавата. /.../ пpез 1997 г., показали сме какво е достойното, а не какво е партийно мотивираното поведение.
Водещ: Тогава времената бяха други. Тогава управляваше само една партия.
Петър Москов: Сега това,
което ще продължава да прави /.../
Водещ: В следващия парламент може и да са повече.
Петър Москов: Дали ще управляват 3, 5 или 6 политически партии има елементарен човешки морал и елементарни базисни ценности.
Водещ: Да завършим така…
Владимир Дончев: Само да довърша с едно изречение. Съгласен съм с колегата си, не искам да влизам в конкуренция с ДСБ. Но забелязахте може би, че вчера представянето на нашите 25 мерки за излизане от кризата предшестваше информацията за правителствените промени. Ние не сме се занимавали с персоналните промени в това правителство, които са и безсмислени. Но ние смятаме, че в момента изготвянето и изпълнението на една антикризисна програма е жизнено важно.
Водещ: Кой да я изпълнява? Тези министри, които са в това правителство /…/
Владимир Дончев: Те не могат да я изпълнят. Ако ние дойдем на власт, дясната опозиция…, ние можем да я изпълним, но ние смятаме, че голяма част от тези 25 мерки ще бъдат изпълнявани от което и да бъдещо правителство на България.
Водещ: Народът ще решава в крайна сметка. Опозицията е крайно недоволна от смените в правителството.
Петър Москов: Не, обществото е недоволно.
Водещ: Виждате логиката на тези коментари в нашето студио. Обществото ще се произнесе окончателно по време на изборите. Очевидно, както се очертава, те няма да са предсрочни.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...