Петър Москов: Да оцеляваш в България при управлението на Станишев, Доган и Сакскобургготски си е циркаджийско майсторство

Водещ: След връчването на заповедта за уволнение на правителството, премиерът продължи с доста ироничното си отношение към тази подписка. Нарече я вчера дори нескопосано свършена работа и обида за гражданите. Добро утро казвам сега на заместник-председателят на ДСБ Петър Москов.
Петър Москов: Добро утро на вас и на вашите слушатели и специално добро утро на дежурния в ДАНС по слушалките.
Водещ: да ви напомня едно нещо, всъщност ваши думи, които казахте отново в интервю за нашето предаване. Казахте, че заповедта за уволнение трябва да стресне дори и най-весело настроените диджеи, мисля че цитирам точно. Стресна ли ги обаче? Впечатлението от вчера май не е такова.
Петър Москов: Знаете ли, наречете ме наивен, аз наистина мислех до вчера, как да го кажа, че има обозначима разлика между Сергей Станишев и Румен Петков, че има поколенческа, че има интелектуална, че има разлика във възпитанието. Очевидно такава разлика няма. Това, което се случи вчера, начинът, по който министър-председателят реагира на това, че му беше връчена подписка на над един милион български граждани, които са поискали той да подаде оставката си, означава само едно – че под лустрото, под младото лице се крие наистина озъбената маска на Румен Петков и компания.
Водещ: Да, това е вашето лично разочарование и всъщност нещо, което…
Петър Москов: Знаете ли, извинете, че ви прекъсвам…
Водещ: Да.
Петър Москов: …то може би дори, разбира се, е лично разочарование, аз пак казвам, наречете ме наивен, си имам някаква илюзия, че в лицето на Сергей Станишев БСП има различен подход към света. Може би, няма да искам да влизам в подробностите на това, какво означава за държавата, не за мен или за вас, но какво означава за държавата един министър-председател, получавайки подписка за уволнението си, не да се замисли за причините за това, а да назначава графологична експертиза. Вероятно той е съвсем прав, че подписката сме я писали аз, господин Цветан Цветанов и още двама души, които са известни на службите и няма да ви губя времето с това и понеже са ни се уморявали ръцете има разлика в почерците. Това е същият подход, който тези хора използват към представата си за света въобще. Ако ти наречеш това фалшификат, то просто не се случва. Ти си затваряш очите и казваш – няма го, няма го, няма го. Това е същият подход, който те използват по отношение на кризата с газта. Имаме договор за газта, който ни ощетява с 500 милиона, те казват няма го, няма го, няма го и на световна финансова криза, която тресе света, те казват, при нас я няма, няма, няма. Има подписка на над един милион български граждани, които искат уволнението им, има настроение сред обществото на 80%, ако се вярва на социолозите, които твърдят, че те трябва да си ходят моментално, те казват няма го, няма го, няма го. Единственият начин да не се срещнат директно с реалността е като нарекат реалността фалшификат. Това правят Станишев и компания.
Водещ: Което означава ли господин Москов, че категорично можете да застанете зад твърдението, че няма нито един така нереално съществуващ човек, подписал се в подписката, което би могло разбира се да компрометира тази политическа и морална стойност, за която вие говорите, защото най-многократно е ставало дума, че тази подписка няма юридическа стойност, но има силна и очаквана политическа и морална?
Петър Москов: Аз пак казвам, за разлика от господин Станишев, аз не разполагам нито със средствата, нито пък целта ми е било да правя графологична експертиза на това кой по какъв начин се е подписал. Дали има сходство между два подписа в една произволно избрана папка, която съдържа над 1000 екземпляра от заповедите за уволнение, аз не мога да кажа. Също така не мога да кажа дали вие или някой от вашия екип не е подписал сина си или брат си, който е някъде другаде. Мога да кажа само, че тази подписка е събирана наистина с един възрожденски тип настроение, събирана е без някаква видима сериозна организация и в нея са се подписвали единствено и само хора, които са имали желание да го направят. Пак казвам: всичко останало, всичко останало е изместване на въпроса. Не може това да бъде наричано по този начин. Знаете ли, вчерашното обръщение “циркаджии”, ако не се лъжа или как беше…?
Водещ: Ами да, така поне, да, мисля че така.
Петър Москов: Това е продължение на антибългари, импотентни, зли, заплашителни и така нататък. Знаете ли, има някаква колкото и да е грозна ирония, наистина да оцеляваш в България при управлението на Станишев, Доган и Сакскобургготски си е циркаджийско майсторство, въпрос на окултни възможности, магия, факирство. Ако това е имал предвид господин Станишев, аз съм абсолютно съгласен с тях, че ние сме представители на тези милиони циркаджии, които се опитват да оцелеят в ежедневието си, на фона на блестящите проекти на Станишев и компания за това как държавата се развива и всички сме щастливи. Ние сме част от този цирк, в който ни превърна.
Водещ: Така, господин Москов, кажете от тук нататък какви реални стъпки?
Петър Москов: Още следващата седмица ние ще обявим поредната инициатива от тази кампания, която се нарича “Аз съм европеец”. Подписката, както вече сме говорили не еднократно, беше само началото и може би наивната илюзия,ч е срещу нас може би седят европейски тип държавници. Още в началото на следващата седмица ние ще обявим следващите си инициативи и използвам вашия ефир да благодаря на всички тези хора, които някак си поеха, поеха риска, защото ви уверявам, че в малките градове, тези хора, подписвайки се в подписката, бяха изложени на риск. Имаше хора, които пътуваха от по-малки населени места към по-големи, за да запазят анонимност, за да може да се подпишат. Политическите сили от ЕНП – ДСБ, СДС И ГЕРБ стоят зад тези хора и тези хора ще го разбират ежедневно. Те имат политическото си представителство.
Водещ: И предстои поредната инициатива…
Петър Москов: Да.
Водещ: … от кампанията “Аз съм европеец”.
Петър Москов: Да.
Водещ: Съвсем конкретно ще обявите в началото на другата седмица.
Петър Москов: Разбира се.
Водещ: Благодаря ви, господин Москов. Петър Москов, заместник-председател на БСП в ефира на “Преди всички”.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Кристина Петкова: Ако искаме България да върви напред...
Другата неделя, когато видим каква е волята на избирателите, ще видим какви са възможните...
Радослав Милев: След изборите може да говорим...
Сега може да говорим за програма, за конкретни ангажименти, но не и за управление...
Стоян Михалев: ПП-ДБ вече може да стъпи на...
Според него коалицията ще разговаря с всички, които искат да подкрепят програмата ѝ ПП-ДБ...
ДСБ на 20 години. Честит рожден ден, свободни...
Демократите за силна България сме наследици на реформаторската десница и най-успешното управление в новата...
Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...