Петър Москов: Все по-натрапчиво ми идва да наричам човека с артистичен псевдоним Президента Мишел Първанов

Г-н Москов, чухте ли вече, че Стефан Софиянски призова Синята коалиция да напусне парламента? Идеята му е, че само през подобно оттегляне може да се създаде нов Десен алианс.

От вас научавам това. Нямам представа какво има предвид г-н Софиянски, но наистина е крайно екстравагантно като позиция. Иначе трябва наистина да има един масиран десен блок, който да бъде противопоставен на надигащата се Социалистическа партия и да бъде реална дясна алтернатива на ГЕРБ – това е така. Но трябва да стане през сериозна работа, през доказване на политически позиции на идентичност, а не през жестове като напускане или излизане отнякъде, което е характерно за друг тип партии, а не за нас – СДС и ДСБ, които представляваме през годините разумната част на обществото.

Лидерът на ССД акцентира върху факта, че сините имат едва 15 депутата в парламента…

Не знам какво е имал предвид, но това е моят отговор.

А водили ли сте някакви разговори със Софиянски за дясно обединение, за коалиция?

Не. До този момент не.

Г-н Москов, всички напрегнато очакват кога сините ще направят решителната крачка и ще преминат в опозиция. Няма ли да спечелите повече избиратели с един подобен ход?

На наши представителни форуми – на Националното събрание на ДСБ и на НС на СДС ние ясно сме изразили нашата позиция – крачката за това Синята коалиция да се превърне в опозиция, може да направи само ГЕРБ. Това може да бъде крачка по по-нататъшно олевяване на тяхната политика, или на изпълнение на Големия шлем на Първанов.

Но вие не сте съгласни почти с нищо, което върши ГЕРБ, с техните политики. Каква крачка още трябва да направят?

Нека го кажем така. Синята коалиция не е мръднала от политическите ангажименти, които пое преди изборите, съответно с програмните си документи. От тази гледна точка няма движение на Синята коалиция по посока на опозиция, ако приемем, че опозицията е БСП. Напротив – има движение на ГЕРБ по посока на БСП. Ние стоим на едно място.

А как ще коментирате скандалната симбиоза, която ви приписа премиерът Борисов – че играете срещу него заедно с президента?

Мисля си, че това наистина не го е казал сериозно. Защото едно от нещата, по които все още се надявам, че с ГЕРБ имаме като обща позиция, това е, че г-н Първанов с всеки изминал ден е все по-вреден на позицията, която заема. Нещо повече – напоследък все по-натрапчиво ми идва да наричам този човек Мишел Първанов. Защото както при въпросната госпожица, която направи скандала във Венеция, така и при него по-скоро Президент е артистичен псевдоним. Доколкото автентичните същности на Гоце и на Добромира от Бургас (б.ред.- Добромира Бонева – Мишел Бонев), не са достатъчно публично приемливи. Така че да ни свързвате с Мишел Първанов – това е несериозно.

Настоявате за самостоятелна синя кандидатура за президент, но все още не споменавате имена, нямате конкретна кандидатура.

Имайте предвид, че всяка една кандидатура, която чуете, разберете по много тайни, екстравагантни пътища, е по-скоро провокация към това, което се опитваме да свършим, отколкото реален анонс. Поставяме границите, поставяме параметрите си, поставяме съюзниците си, противниците си и след това отиваме на оповестяване на конкретните кандидатури.

www.vsekiden.com, интервю на Валерия Йонкова

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Председателят на ДАНС да си подаде...
Причината – според него политизирането на службите Ген. Атанас Атанасов поиска оставката на председателя на ДАНС...
Любен Иванов: Общините трябва да са двигателят, основата,...
На 12 септември на последното си редовно заседание за този мандат, Общински съвет Видин...
Радан Кънев: Австрия и Нидерландия нарушават задълженията си...
Популизмът на австрийското правителство много вреди, допълни евродепутатът Австрия и Нидерландия с упорития си...
Атанас Атанасов: Българското контраразузнаване е проспало шпионската дейност...
Много внимателно сме обсъдили цялата ситуация, не сме подходили безотговорно и тук въпросът е...
В Деня на София, 17 септември, Коалиция ПП-ДБ...
“В Деня на София, празникът на града, който обичаме се регистрираме за местните избори...