Петър Москов: Все по-натрапчиво ми идва да наричам човека с артистичен псевдоним Президента Мишел Първанов

Г-н Москов, чухте ли вече, че Стефан Софиянски призова Синята коалиция да напусне парламента? Идеята му е, че само през подобно оттегляне може да се създаде нов Десен алианс.

От вас научавам това. Нямам представа какво има предвид г-н Софиянски, но наистина е крайно екстравагантно като позиция. Иначе трябва наистина да има един масиран десен блок, който да бъде противопоставен на надигащата се Социалистическа партия и да бъде реална дясна алтернатива на ГЕРБ – това е така. Но трябва да стане през сериозна работа, през доказване на политически позиции на идентичност, а не през жестове като напускане или излизане отнякъде, което е характерно за друг тип партии, а не за нас – СДС и ДСБ, които представляваме през годините разумната част на обществото.

Лидерът на ССД акцентира върху факта, че сините имат едва 15 депутата в парламента…

Не знам какво е имал предвид, но това е моят отговор.

А водили ли сте някакви разговори със Софиянски за дясно обединение, за коалиция?

Не. До този момент не.

Г-н Москов, всички напрегнато очакват кога сините ще направят решителната крачка и ще преминат в опозиция. Няма ли да спечелите повече избиратели с един подобен ход?

На наши представителни форуми – на Националното събрание на ДСБ и на НС на СДС ние ясно сме изразили нашата позиция – крачката за това Синята коалиция да се превърне в опозиция, може да направи само ГЕРБ. Това може да бъде крачка по по-нататъшно олевяване на тяхната политика, или на изпълнение на Големия шлем на Първанов.

Но вие не сте съгласни почти с нищо, което върши ГЕРБ, с техните политики. Каква крачка още трябва да направят?

Нека го кажем така. Синята коалиция не е мръднала от политическите ангажименти, които пое преди изборите, съответно с програмните си документи. От тази гледна точка няма движение на Синята коалиция по посока на опозиция, ако приемем, че опозицията е БСП. Напротив – има движение на ГЕРБ по посока на БСП. Ние стоим на едно място.

А как ще коментирате скандалната симбиоза, която ви приписа премиерът Борисов – че играете срещу него заедно с президента?

Мисля си, че това наистина не го е казал сериозно. Защото едно от нещата, по които все още се надявам, че с ГЕРБ имаме като обща позиция, това е, че г-н Първанов с всеки изминал ден е все по-вреден на позицията, която заема. Нещо повече – напоследък все по-натрапчиво ми идва да наричам този човек Мишел Първанов. Защото както при въпросната госпожица, която направи скандала във Венеция, така и при него по-скоро Президент е артистичен псевдоним. Доколкото автентичните същности на Гоце и на Добромира от Бургас (б.ред.- Добромира Бонева – Мишел Бонев), не са достатъчно публично приемливи. Така че да ни свързвате с Мишел Първанов – това е несериозно.

Настоявате за самостоятелна синя кандидатура за президент, но все още не споменавате имена, нямате конкретна кандидатура.

Имайте предвид, че всяка една кандидатура, която чуете, разберете по много тайни, екстравагантни пътища, е по-скоро провокация към това, което се опитваме да свършим, отколкото реален анонс. Поставяме границите, поставяме параметрите си, поставяме съюзниците си, противниците си и след това отиваме на оповестяване на конкретните кандидатури.

www.vsekiden.com, интервю на Валерия Йонкова

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране в...
Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране в СОС отхвърли предложението на инж. Грети...
Комисията за Глеб Мишин ще проверяват близо 4000...
Да бъдат изслушани членовете на Съвета по българско гражданство към Министерството на правосъдието, зам.-министъра...
Бонка Василева: Статуквото ни изпързаля, но ще се...
Новото мнозинство, което управлява СОС не е съставено от общи политики за града, а...
Радан Кънев: Меморандумът е начало на отговорен преговорен...
Евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев заяви пред Радио Пловдив, че не вижда драма в предвидения...
Людмила Илиева: Комисията за Нотариуса ще изслуша съдия...
Според нея няма логична политическа причина разговорът в некоалицията да спре тук, който го...