Перник срещу Топлофикация

Перник срещу Топлофикация – националните медии са в града, хора се събират пред Минна дирекция

Перник се събира на протест днес срещу Топлофикация или по-точно срещу постоянното и нередовно топлоподаване, което остави абонатите на парното на студено в минусовите температури, за поредна година. Протестът е насрочен за 13:00ч. пред Минна дирекция, но още от сутринта националните медии са в града.

Рано тази сутрин Нова телевизия имаше включване на живо от Перник.

Пред медията гражданите заявиха, че топлоподаването в града е почнало да се възстановява „лека-полека”, едва след като почнали протестите. Те казаха, че заради „Топлофикация” изразходват електроенергия, за да се отопляват.

„Откакто започна отоплителния сезон няма месец, в който да няма аварии по няколко пъти”, заяви протестираща. Те са недоволни, че плащат за услуга, която не ползват.

В предаването „Преди всички“ по БНТ перничани твърдят че през последните месеци топлоподаването е било нормално едва през два-три дни – точно обратното на последното твръдение на шефа на ТЕЦ-а Любомир Спасов, че само два дни не е имало топлоподаване.

„Радиаторите са студени, Децата бяха в принудителна дървена ваканция заради студа. ДЕКВР започна проверка по случая защо има нередовно парно“, коментират перничани.

Фейсбук групата чрез която перничани се организират на протест расте и вече наброява 4200 души.

Със сключените „изгодни“ договори с абонатите си за топлоподаване срещу една сума на месец, ТЕЦ-а реално прибира всеки месец сигурни пари и се спасява от некоректните си платци. Въпросът е обаче за какво плащат перничани сигурни суми на Топлофкицаия, при все, че топло почти няма и с какво от топлофикация ще компенсират абонатите си за нередовната услуга, питат се още перничани.

Перничани питат: Ще продължи ли Топлофикация да поддържа тази топлопреносна мрежа и мощностите? Каква е констатацията от извършената проверка на КЕВР?
Според гражданинът Валентин Пешев, във връзка със спора между Община и ТЕЦ за дължими суми, нормално е Община Перник да изисква проверка на ТЕЦ-а. През БНТ той нарича „изнудване“ поведението на ръководството на Топлофикация, които заплашиха да спрат парното на училища, градини и болници, ако Общината не им изплати стари дългове.

„Общинският съвет, който е под ръководството на член на борда на директорите на Топлофикация, взе решение да се изтегли облигационнен заем, за да се изплатят 3 милиона на Топлофикация. И оттам, видиш ли е логично и топлофикация да недоволства, че не са им изплатени задълженията“, коментира Пешев.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на Демократи за силна...
На свое заседание, проведено на 17.06.2024 г., Националното ръководство на Демократи за силна България...
Атанас Атанасив: В 50-ото Народно събрание ПП-ДБ остава...
На първо място искам да благодаря на хората, които гласуваха в неделя. На тези,...
Людмила Илиева: Всяка от битките, които ми се...
Уважаеми жители на област Велико Търново, благодаря за доверието и честта, за трети път...
Кристина Петкова: Каквото и да предстои вярвам, че...
Изчаках да минат първоначалните емоции след нощта на изборите, за да избегна първосигнални реакции....
Йордан Иванов: Ще продължа да правя срещи, да...
Скъпи пловдивчани, Искам да ви благодаря. За трети пореден път имам честта да бъда...