Перник срещу Топлофикация

Перник срещу Топлофикация – националните медии са в града, хора се събират пред Минна дирекция

Перник се събира на протест днес срещу Топлофикация или по-точно срещу постоянното и нередовно топлоподаване, което остави абонатите на парното на студено в минусовите температури, за поредна година. Протестът е насрочен за 13:00ч. пред Минна дирекция, но още от сутринта националните медии са в града.

Рано тази сутрин Нова телевизия имаше включване на живо от Перник.

Пред медията гражданите заявиха, че топлоподаването в града е почнало да се възстановява „лека-полека”, едва след като почнали протестите. Те казаха, че заради „Топлофикация” изразходват електроенергия, за да се отопляват.

„Откакто започна отоплителния сезон няма месец, в който да няма аварии по няколко пъти”, заяви протестираща. Те са недоволни, че плащат за услуга, която не ползват.

В предаването „Преди всички“ по БНТ перничани твърдят че през последните месеци топлоподаването е било нормално едва през два-три дни – точно обратното на последното твръдение на шефа на ТЕЦ-а Любомир Спасов, че само два дни не е имало топлоподаване.

„Радиаторите са студени, Децата бяха в принудителна дървена ваканция заради студа. ДЕКВР започна проверка по случая защо има нередовно парно“, коментират перничани.

Фейсбук групата чрез която перничани се организират на протест расте и вече наброява 4200 души.

Със сключените „изгодни“ договори с абонатите си за топлоподаване срещу една сума на месец, ТЕЦ-а реално прибира всеки месец сигурни пари и се спасява от некоректните си платци. Въпросът е обаче за какво плащат перничани сигурни суми на Топлофкицаия, при все, че топло почти няма и с какво от топлофикация ще компенсират абонатите си за нередовната услуга, питат се още перничани.

Перничани питат: Ще продължи ли Топлофикация да поддържа тази топлопреносна мрежа и мощностите? Каква е констатацията от извършената проверка на КЕВР?
Според гражданинът Валентин Пешев, във връзка със спора между Община и ТЕЦ за дължими суми, нормално е Община Перник да изисква проверка на ТЕЦ-а. През БНТ той нарича „изнудване“ поведението на ръководството на Топлофикация, които заплашиха да спрат парното на училища, градини и болници, ако Общината не им изплати стари дългове.

„Общинският съвет, който е под ръководството на член на борда на директорите на Топлофикация, взе решение да се изтегли облигационнен заем, за да се изплатят 3 милиона на Топлофикация. И оттам, видиш ли е логично и топлофикация да недоволства, че не са им изплатени задълженията“, коментира Пешев.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Ние не сме перална машина, снемането...
Президентът щеше да ни набие, има капания срещу ПП-ДБ от кохортата на Радев, посочи...
Йордан Иванов за “Барселонагейт”: Прокуратурата се събуди от...
Това заяви зам.-председателят на ДСБ и депутат от ПГ на ПП-ДБ Прокуратурата поиска имунитета...
19 години Демократи за силна България
Политическа партия „Демократи за силна България” днес става на 19 години . Преминахме през...
Декларация на Националното ръководство на ДСБ
Националното ръководството на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения...
Атанас Атанасов: На президента му се услади властта
Президентът може да има своите позиции. Може би в този дълъг период от време,...