Оценка на НР на ДСБ за предварителните избори на Синята коалиция юни`11

1. НР определя изборите като успешни за СК, заради добрата им организация (във всички предвидени секции беше проведено гласуване) и активността на нашите симпатизанти. Благодарим на участниците в подготовката и провеждането на изборите, благодарим сърдечно на избирателите, на които сме признателни, че подкрепиха нашата коалиция.

2. Благодарение на активността на нашите симпатизанти, изразена в над 75500 действително подаде гласове, изборите дадоха обективни резултати, които НР на ДСБ приема.

3. Предварителните избори дават възможност за силен старт на кампанията за същинските, заради активно проведената предизборна кампания.

4. Сега първата задача на спечелилия президентската номинация Румен Христов и на Прошко Прошков е да се превърнат от партийни в коалиционни претенденти за президент и кмет на София. Г-н Христов трябва да убеди в това 45 % от избирателите на Синята коалиция, а г-н Прошков 33% от избирателите ни в столицата.

5. Вътрешните избори в Синята коалиция слагат край на зачестилите спекулации, включително от ГЕРБ, че една от партиите “носи” другата.

6. Изборните резултати дават важен ориентир на общинските организации на ДСБ и СДС за решаване на споровете помежду им при излъчването на кандидатите за кметове и за подреждането на листите за същинските местни избори. Затова и предвид кратките срокове за регистрация на кандидатите, ДСБ предлагаме на ръководството и местните организации на СДС да сключим споразумения за общо явяване на местните избори не по-късно от 4 юли.

7. НР на ДСБ благодари на Св. Малинов за спечеленото ново доверие, което даде предимство на ДСБ в областните центрове Благоевград, Добрич, Пловдив, Стара Загора и Хасково, във Варненски, Габровски, Добрички, Пернишки, Старозагорски, Хасковски и Шуменски МИР.

8. Поздравяваме Прошко Прошков за победата, която го прави общ кандидат на сините за кмет на София и му пожелаваме да стане мост за укрепване на нашата коалиция.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...