Отговорни сме към доверието на хората

Съжаляваме, че НС на СДС отхвърли изготвеното от преговорната група Споразумение за явяване на Синята коалиция на бъдещите избори.

Сините избиратели демонстрираха ясно с гласа си, че волята им е силен десен субект да посрещне предизвикателствата на кризата.

ДСБ ще отговорим на тези очаквания с решителна икономическа програма за защита на правата и собствеността на българските граждани.

Започваме своята конкретна подготовка за следващите парламентарни избори веднага след Националното си събрание на 30 юни 2012 г.

Вчера имаше една лоша, но и една добра новина. Ние от ДСБ искахме яснота и я получихме навреме, както беше обещано от СДС.

Ние ще останем твърдо зад интересите на всички избиратели на СК. Продължаваме и ще засилим подкрепата си за всички действащи структури на СК в НС, ЕП, в местната власт.

Тези структури не са обект на гласуваното отхвърляне. То е за бъдещи избори, а те са излъчени от сините избиратели. В тази връзка ние сме решени да изпълним докрай мандата на СК в НС, защото той е получен от доверието на сините хора.

Споразумението е за траен и отворен политически съюз на българските демократи-антикомунисти и реформатори; то е за защита на правата и собствеността на гражданите; то е да сме алтернатива на популизма, опряна на нашата решителност и доказана компетентност.

Явявали сме се сами, можем да се явим отново, важно е, че оставаме при сините избиратели.