Оставаме заедно

-;

Иван Костов: Мога и да го кажа това, но ще го спестя в знак на уважение към всички. Нашата коалиция няма основание да възразява срещу изборите. Благодарим с дълбока признателност към всички, които ни подкрепиха. Съжаляваме за резултатите. Те са силно разочароващи. Призоваваме всичките си привърженици, да останат сплотени зад нашите ценности и принципи. Всички ние, вашите не успели кандидати ще го направим. Няма да се разделим, ще бъдем заедно. Насрочваме Национално събрание на ДСБ на 23 юни, когато нашето ръководство ще подаде оставка и ще изберем нов лидер и ръководство на партията.
Въпрос: Коя е вашата номинация за нов лидер?
Иван Костов: Не ми задавайте този въпрос. Той е неуместен на фона на казаното от мен. Нов лидер означава нов лидер.
Въпрос: Какво трябва да се промени в дясното пространство, за да има пак обединена десница?
Иван Костов: Новото ръководство трябва да тръгне по друг път. Какво, то ще Ви отговори.
Въпрос: Какви са грешките, които бяха допуснати в този момент, за да се стигне до този нисък резултат на изборите?
Иван Костов: Пак то ще отговори.
Въпрос: Снощи Станишев каза нещо доста обтекаемо, че в програмното правителство, за което те първа ще преговаряте, Вие бяхте идеолог на това програмно правителство, което прогнозирахте още на 18 февруари тази година. Ще се изразходва ли целият ресурс….?
Иван Костов: “Талантът на нацията” е социалистическият израз. Партията не може да участва в коалиция с БСП като извънпарламентарна формация. Това е абсурдно. Това е невъзможно. Вижте, ние говорихме горе дали да кажем какво мислим за резултата от изборите. Резултата от изборите не обещава излизане на България от кризата. Тези, които се правеха на способни я изведат, очевидно за нас нямат такъв потенциал. Но не е наша работа да коментираме това в днешния ден. За каквато и коалиция с БСП, не може и дума да става. Такива преговори политически и прочие, това така не се прави. Защото те ще рискуват да направят правителство от типа на Беров, което да продадат като програмно. А резултата ще е печален като на Беров-ото
Въпрос: Смятате ли че ще успеят да направят програмно правителство? И каква е вашата прогноза, до колко това правителство може да издържи.
Иван Костов: Ще си запазя прогнозата за себе си. Моята преценка за това също ще запазя за себе си. Не считаме, че това е отделен въпрос. Цялата тази отговорност е концентрирана върху четири партии. Народа им даде доверие, те са длъжни да го изведат от кризата, а не да обсъждаме нашите грешки. Дайте да поискаме от тези хора да изведат всеки един българин от ситуацията, в която се намира, защото хората се намират в ужасяваща ситуация. Така, че нека към тях да бъде насочен интересът. Помагайте им с каквото можете, както го разбирате. Важно е България да излезе от кризата.
Въпрос: Обикновено когато има проблем има и решение. Какви са решенията, които би трябвало да се вземат в този момент, за да може да излезе страната ни от кризата?
Иван Костов: Те са умните, нали. Който е силният, който е с доверието, той е и умният. Аз казах на нашето закриване на кампанията, че има такива тежки задачи, които учителят по математика, ако я даде в клас, а и на всички останали паралелки от един клас, може само един да я реши. Всички останали са мнозинството от учениците, но не могат да решат задачата. Аз искрено желая на България да не е и се случи това нещо. Да са избрали мнозинството и са напълнили класа с такива ученици, които както казват в Столипиново: “Г-н Костов излиза зрелостничка и кара баба и да и попълни молбата за постъпване на работа, защото не знае как да напише молба до съответната социална служба или да участва в този процес”. Да не се окажат такива тези излъчените нали. Защото нищо чудно да са ученици от Столипиново. Бъдете здрави!

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...
Людмила Илиева: ПП-ДБ подходихме отговорно и предложихме добър...
Колкото и пъти да правим едно и също нещо по един и същи начин,...
Людмила Илиева: Колкото и пъти да правим едно...
Депутатът от ПП-ДБ призова политиците за отговорно отношение и ако е необходимо, всеки да...
Планът на ПП-ДБ: Първо антикорупционни закони и решения,...
На среща с президента Румен Радев лидерите на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България...
Атанас Атанасов: Техническото правителство с втория мандат все...
Все още в 50-ото Народно събрание може да се намери мнозинство, което да излъчи...