Оставаме заедно

-;

Иван Костов: Мога и да го кажа това, но ще го спестя в знак на уважение към всички. Нашата коалиция няма основание да възразява срещу изборите. Благодарим с дълбока признателност към всички, които ни подкрепиха. Съжаляваме за резултатите. Те са силно разочароващи. Призоваваме всичките си привърженици, да останат сплотени зад нашите ценности и принципи. Всички ние, вашите не успели кандидати ще го направим. Няма да се разделим, ще бъдем заедно. Насрочваме Национално събрание на ДСБ на 23 юни, когато нашето ръководство ще подаде оставка и ще изберем нов лидер и ръководство на партията.
Въпрос: Коя е вашата номинация за нов лидер?
Иван Костов: Не ми задавайте този въпрос. Той е неуместен на фона на казаното от мен. Нов лидер означава нов лидер.
Въпрос: Какво трябва да се промени в дясното пространство, за да има пак обединена десница?
Иван Костов: Новото ръководство трябва да тръгне по друг път. Какво, то ще Ви отговори.
Въпрос: Какви са грешките, които бяха допуснати в този момент, за да се стигне до този нисък резултат на изборите?
Иван Костов: Пак то ще отговори.
Въпрос: Снощи Станишев каза нещо доста обтекаемо, че в програмното правителство, за което те първа ще преговаряте, Вие бяхте идеолог на това програмно правителство, което прогнозирахте още на 18 февруари тази година. Ще се изразходва ли целият ресурс….?
Иван Костов: “Талантът на нацията” е социалистическият израз. Партията не може да участва в коалиция с БСП като извънпарламентарна формация. Това е абсурдно. Това е невъзможно. Вижте, ние говорихме горе дали да кажем какво мислим за резултата от изборите. Резултата от изборите не обещава излизане на България от кризата. Тези, които се правеха на способни я изведат, очевидно за нас нямат такъв потенциал. Но не е наша работа да коментираме това в днешния ден. За каквато и коалиция с БСП, не може и дума да става. Такива преговори политически и прочие, това така не се прави. Защото те ще рискуват да направят правителство от типа на Беров, което да продадат като програмно. А резултата ще е печален като на Беров-ото
Въпрос: Смятате ли че ще успеят да направят програмно правителство? И каква е вашата прогноза, до колко това правителство може да издържи.
Иван Костов: Ще си запазя прогнозата за себе си. Моята преценка за това също ще запазя за себе си. Не считаме, че това е отделен въпрос. Цялата тази отговорност е концентрирана върху четири партии. Народа им даде доверие, те са длъжни да го изведат от кризата, а не да обсъждаме нашите грешки. Дайте да поискаме от тези хора да изведат всеки един българин от ситуацията, в която се намира, защото хората се намират в ужасяваща ситуация. Така, че нека към тях да бъде насочен интересът. Помагайте им с каквото можете, както го разбирате. Важно е България да излезе от кризата.
Въпрос: Обикновено когато има проблем има и решение. Какви са решенията, които би трябвало да се вземат в този момент, за да може да излезе страната ни от кризата?
Иван Костов: Те са умните, нали. Който е силният, който е с доверието, той е и умният. Аз казах на нашето закриване на кампанията, че има такива тежки задачи, които учителят по математика, ако я даде в клас, а и на всички останали паралелки от един клас, може само един да я реши. Всички останали са мнозинството от учениците, но не могат да решат задачата. Аз искрено желая на България да не е и се случи това нещо. Да са избрали мнозинството и са напълнили класа с такива ученици, които както казват в Столипиново: “Г-н Костов излиза зрелостничка и кара баба и да и попълни молбата за постъпване на работа, защото не знае как да напише молба до съответната социална служба или да участва в този процес”. Да не се окажат такива тези излъчените нали. Защото нищо чудно да са ученици от Столипиново. Бъдете здрави!

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Кристина Петкова: Налице е заплаха за националната ни...
Налице е заплаха за националната ни сигурност през ДАНС. Това заяви в "Още от...
Владимир Славенски: Общинският съвет на Пловдив блокира отчетността...
С остра критика реагираме на решението на ОбС на Пловдив, което не прие нашето...
Бонка Василева: Осигурени са нужните 37 милиона лева...
Имаме и позитивни новини за София - осигурени са нужните 37 милиона лева за...
Д-р Ивайло Митковски: Следдипломната квалификация е задължителна за...
Д-р Ивайло Митковски е ортопед-травматолог, депутат в парламентарната комисия по здравеопазване от листата на...
Людмила Илиева: Здравеопазването във Велико Търново и региона...
Здравеопазването в региона ще се покачи на следващо ниво и с наличието на въздушни...