Овладяването на държавата от кръговете около Доган, Пеевски и Цацaров се превръща от вътрешнополитически проблем, във външнополитическа заплаха

(Запис)

Борисов разбра това, което ние знаехме още на 09.12.2015г.

А именно – че имитацията на съдебна реформа няма да мине и ще вкара страната в дълбока политическа криза. Това беше и причината да се оттеглим от мнозинството и да свалим доверие от кабинета.

Днес овладяването на държавата от кръговете около Доган, Пеевски и Цацaров се превръща от вътрешнополитически проблем, във външнополитическа заплаха за българската национална сигурност.

За излизане от кризата, са необходими спешни мерки за прекършване на гръбнака на политическата мафия и прекратяване на намесата на външни фактори в политическия ни живот. Тези мерки далеч не се изчерпват със спиране на търга за АМ “Хемус”, а изискват мащабна акция на службите за сигурност и отговорните политически сили.

Забраната за достъп на Доган и Пеевски на територията на Република Турция потвърждава тезата на ДСБ, упорито отричана от премиера Борисов, че на българска територия се развива чужд геополитически конфликт.

Възниква подозрение, че турската страна обслужва вътрешнополитически процеси и се намесва в политиката ни.

По изложените съображения, ДСБ настоява:

1. Българското правителство и службите незабавно да разследват и обобщят данните за чуждо влияние върху процеса на създаване на партия от г-н Местан.

2. Българското правителство да изиска от партньорските служби в ЕС и НАТО, в т.ч. и в Република Турция, всички данни за “руска връзка” на политиците Доган и Пеевски и за поддържани от тях, чрез собствеността им в холдинг “Булгартабак”, контрабандни канали.

3. Данните по предходните точки да бъдат незабавно докладвани на ресорната парламентарна комисия.

4. Да бъде създадена нарочна анкетна комисия в 43 НС, която да разследва данните за чуждо влияние върху партиите на Доган и Местан и връзките между ДПС и организираната престъпност, както и ролята на службите при прикриване на тези зависимости.

ДСБ ще представи предложение за създаване на такава анкетна комисия, заедно с мотивите, единствено на парламентарните групи на ГЕРБ, РБ и ПФ.

Успешното провеждане на антикорупционна операция и защита на националната сигурност изисква действия на независими, публично отчетни прокурори по европейски надзор. В сряда, 17 февруари, народните представители от Гражданския съвет и Демократи за силна България ще представят вижданията си за продължаване на реформата в правосъдието по румънски модел.

София

15.02.2016г.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Наложително е да се състави редовно...
Цялото участие: http://bit.ly/3EZOvDa “В програмата сме се споразумели политическите сили, че няма да допуснем дефицит...
Декларация на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ по...
Преди година Русия разруши мира и сигурността в Европа с  непредизвикана и бруталната военна агресия...
ПОРЕДНА АТАКА СРЕЩУ ЧЕСТНИЯ ВОТ. В ПРОТОКОЛА ЩЕ...
Решението беше прокарано от представителите на ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН в ЦИК, но...
Атанас Атанасов: Разчитам, че ще получим мнозинство за...
Цялото участие: https://www.vbox7.com/play:a1a019734e Разчитам, че ще получим мнозинство за самостоятелно управление. Мисля, че можем...
Декларация на коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България”
Коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична България“ настоява президентът и служебното правителство: да спазват решенията...