Овладяването на държавата от кръговете около Доган, Пеевски и Цацaров се превръща от вътрешнополитически проблем, във външнополитическа заплаха

(Запис)

Борисов разбра това, което ние знаехме още на 09.12.2015г.

А именно – че имитацията на съдебна реформа няма да мине и ще вкара страната в дълбока политическа криза. Това беше и причината да се оттеглим от мнозинството и да свалим доверие от кабинета.

Днес овладяването на държавата от кръговете около Доган, Пеевски и Цацaров се превръща от вътрешнополитически проблем, във външнополитическа заплаха за българската национална сигурност.

За излизане от кризата, са необходими спешни мерки за прекършване на гръбнака на политическата мафия и прекратяване на намесата на външни фактори в политическия ни живот. Тези мерки далеч не се изчерпват със спиране на търга за АМ “Хемус”, а изискват мащабна акция на службите за сигурност и отговорните политически сили.

Забраната за достъп на Доган и Пеевски на територията на Република Турция потвърждава тезата на ДСБ, упорито отричана от премиера Борисов, че на българска територия се развива чужд геополитически конфликт.

Възниква подозрение, че турската страна обслужва вътрешнополитически процеси и се намесва в политиката ни.

По изложените съображения, ДСБ настоява:

1. Българското правителство и службите незабавно да разследват и обобщят данните за чуждо влияние върху процеса на създаване на партия от г-н Местан.

2. Българското правителство да изиска от партньорските служби в ЕС и НАТО, в т.ч. и в Република Турция, всички данни за “руска връзка” на политиците Доган и Пеевски и за поддържани от тях, чрез собствеността им в холдинг “Булгартабак”, контрабандни канали.

3. Данните по предходните точки да бъдат незабавно докладвани на ресорната парламентарна комисия.

4. Да бъде създадена нарочна анкетна комисия в 43 НС, която да разследва данните за чуждо влияние върху партиите на Доган и Местан и връзките между ДПС и организираната престъпност, както и ролята на службите при прикриване на тези зависимости.

ДСБ ще представи предложение за създаване на такава анкетна комисия, заедно с мотивите, единствено на парламентарните групи на ГЕРБ, РБ и ПФ.

Успешното провеждане на антикорупционна операция и защита на националната сигурност изисква действия на независими, публично отчетни прокурори по европейски надзор. В сряда, 17 февруари, народните представители от Гражданския съвет и Демократи за силна България ще представят вижданията си за продължаване на реформата в правосъдието по румънски модел.

София

15.02.2016г.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...