Овладяването на държавата от кръговете около Доган, Пеевски и Цацaров се превръща от вътрешнополитически проблем, във външнополитическа заплаха

(Запис)

Борисов разбра това, което ние знаехме още на 09.12.2015г.

А именно – че имитацията на съдебна реформа няма да мине и ще вкара страната в дълбока политическа криза. Това беше и причината да се оттеглим от мнозинството и да свалим доверие от кабинета.

Днес овладяването на държавата от кръговете около Доган, Пеевски и Цацaров се превръща от вътрешнополитически проблем, във външнополитическа заплаха за българската национална сигурност.

За излизане от кризата, са необходими спешни мерки за прекършване на гръбнака на политическата мафия и прекратяване на намесата на външни фактори в политическия ни живот. Тези мерки далеч не се изчерпват със спиране на търга за АМ “Хемус”, а изискват мащабна акция на службите за сигурност и отговорните политически сили.

Забраната за достъп на Доган и Пеевски на територията на Република Турция потвърждава тезата на ДСБ, упорито отричана от премиера Борисов, че на българска територия се развива чужд геополитически конфликт.

Възниква подозрение, че турската страна обслужва вътрешнополитически процеси и се намесва в политиката ни.

По изложените съображения, ДСБ настоява:

1. Българското правителство и службите незабавно да разследват и обобщят данните за чуждо влияние върху процеса на създаване на партия от г-н Местан.

2. Българското правителство да изиска от партньорските служби в ЕС и НАТО, в т.ч. и в Република Турция, всички данни за “руска връзка” на политиците Доган и Пеевски и за поддържани от тях, чрез собствеността им в холдинг “Булгартабак”, контрабандни канали.

3. Данните по предходните точки да бъдат незабавно докладвани на ресорната парламентарна комисия.

4. Да бъде създадена нарочна анкетна комисия в 43 НС, която да разследва данните за чуждо влияние върху партиите на Доган и Местан и връзките между ДПС и организираната престъпност, както и ролята на службите при прикриване на тези зависимости.

ДСБ ще представи предложение за създаване на такава анкетна комисия, заедно с мотивите, единствено на парламентарните групи на ГЕРБ, РБ и ПФ.

Успешното провеждане на антикорупционна операция и защита на националната сигурност изисква действия на независими, публично отчетни прокурори по европейски надзор. В сряда, 17 февруари, народните представители от Гражданския съвет и Демократи за силна България ще представят вижданията си за продължаване на реформата в правосъдието по румънски модел.

София

15.02.2016г.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Кристина Петкова: Реформата в службите е червената линия...
Служебното правителство е кукла на конци на Борисов, Пеевски и Радев, заяви Кристина Петкова....
Стоян Михалев: Ние отдавна твърдим, че всички служби...
Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев извади доста интересни разкрития за МВР...
Атанас Атанасов: Главният секретар Живко Коцев трябва да...
„ГЕРБ и ДПС искат Живко Коцев извън МВР. Те са си поставили за задача да си осигурят...
Атанас Атанасов: Шефът на военното разузнаване поддържа контакт...
Случващото се в МВР и в "Митници" е многофункционално активно мероприятие, организирано предизборно за...
Ивайло Митковски: ПП-ДБ направи много компромиси, но не...
Димитър Главчев е ярка политическа фигура от ГЕРБ, неговото назначаване за служебен премиер е...