Обединените земеделци се присъединиха към Синята коалиция

АНАСТАСИЯ МОЗЕР: Добър ден на всички! Както виждате, ние сме тук заедно с г-н Мартин Димитров и г-н Иван Костов, защото днес подписахме споразумение за съвместно явяване на изборите и за Европарламент, и за български парламент. Това не би трябвало да ви учуди, защото Обединените земеделци и преди това БЗНС-Народен съюз винаги са били в това политическо пространство. Ние сме били заедно, правили сме толкова неща заедно. Сега пак ще бъдем заедно с убеждението за добро представяне на следващите избори.
МАРТИН ДИМИТРОВ: Вече виждаме десницата в нейния класически автентичен вид. Така сме по-силни. Така ще променим България и отиваме към демократично управление. С голямо задоволство искам да отбележа, че ние от СДС регистрираме участието на Обединени земеделци в нашата коалиция. Това беше очаквано, това беше желано, това беше търсено. Най-накрая то се случи! Това е автентичната, това е силната десница в България.
Чисто процедурно споразумението ще бъде окончателно подписано от страна на СДС след решение на НС и НИС. Тези преговори са водени, колегите са уведомени, но има формална процедура, която трябва да бъде спазена. Това ще стане в следващите дни, по най-бързия начин. Благодаря!
ИВАН КОСТОВ: Аз искам да кажа от името на Демократи за силна България, че ние винаги сме ценели в Обединените земеделци, ръководени от г-жа Анастасия Мозер най-вече две неща: Първо, изключителната лоялност към каузата на българската демокрация, на българската дясноцентристка реформаторска традиция. Никога, при никакви обстоятелства те не са променяли тази своя политическа ориентация. Тя е такава още от самото начало и това е едно от редките за българския политически живот ценности в поведението на земеделците, водени от г-жа Мозер. И на второ място, политическата почтеност. Забележете, когато те се колебаеха за своето решение – те избираха между това дали да се присъединят към нас или да се явят самостоятелно на избори. Не тръгнаха да сменят имената си, да се явяват под чуждо име, да изопачават смисъла на закона, да се представят като други – само и само да влязат в парламента. Това е политическа почтеност, която носи със себе си лично г-жа Анастасия Мозер, трябва да бъде един пример за всички, които в България искат да се занимават с политика. Това ще кажа.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...