НЯМА ПО-ЖАЛКА ГЛЕДКА ОТ ОРЕШАРСКИ ПОД АМЕРИКАНСКИ КОНВОЙ ДА ОБЯВЯВА РЕШЕНИЕ НА БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО

Реформаторите настояват бързо да бъде изготвен график за оставка на правителството и предсрочни парламентарни избори. Това е единственият изход за излизане от политическата криза. Решението започва с оставката на правителството. Няма да обсъждаме никакви други мерки, предхождащи тази оставка. Това заяви говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев на редовна пресконференция на Блока.
Божидар Лукарски подчерта, че единствено АТАКА не е оттеглила подкрепата си за правителството. В новата ситуация Реформаторския блок ще бъде страж на обществения интерес, защото се притесняваме, че от режим на взаимно контролирано крадене ще се премине към безконтролен грабеж, бе категоричен той и даде за пример Южен поток.
Независимо от обявеното под американски конвой, решение на премиера Орешарски, за спиране на проекта “Южен поток”, не стана ясно какви ангажименти е поела България, смятат реформаторите. Трайчо Трайков заяви, че Орешарски дължи отговор на поне два въпроса: 1. Подписан ли е договор за строежа на “Южен поток” и какво съдържа той 2. Взет ли е заем от Газпром. България няма нужда от “Южен поток”, тъй като той не осигурява независимост на газовите доставки на страната ни, смятат реформаторите. Освен това, според тях най-важният въпрос в този проект за България е как се харчат парите на българските граждани, а такава информация няма.
Когато БСП е в криза винаги изважда националистическата карта. Така Корман Исмаилов изтълкува решението на депутатите от БСП и АТАКА в парламентарната комисия за правата на човека, които подкрепиха миналата седмица искане за отмяната на декларация, приета от предишното Народно събрание, с която се осъжда Възродителния процес.
Найден Зеленогорски коментира темата за задължителното гласуване и подчерта, че демокрацията се лекува с повече демокрация. Според реформаторите това трябва да стане с референдум, на който всички граждани да изразят позицията, а не партиите да и им налагат своето мнение.
Николай Ненчев покани всички граждани, симпатизанти на БЗНС и привърженици на РБ да почетат паметта на Александър Стамболийски на 14 юни (събота) от 17.00 часа пред паметника му на Врабча 1, след което да се влеят в общия протест срещу сегашното управление.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Людмила Илиева: Позитивната кампания е единствената, която...
Людмила Илиева: Позитивната кампания е единствената, която ще водим до следващите парламентарни избори. Нашата...
Открита работна среща по темата за проекта за...
На 2 февруари в 18:00 ч. в централата на Демократи за силна България ще...
Йордан Иванов: Националното съвещание на „Демократи за...
Йордан Иванов: Националното съвещание на „Демократи за силна България“ даде мандат на председателя да...
Резолюция от Националното съвещание на ДСБ
Националното съвещание на ДСБ: 1. Оценява постигнатото от коалиционния формат Демократична България като успешно....
Атанас Атанасов: Три милиарда плати българският данъкоплатец, за...
Атанас Атанасов: Три милиарда плати българският данъкоплатец, за да обслужи плановете на Путин да...