НС превръща България в гето

ВЪЗВАНИЕ
Граждани на България,
Парламентът взе позорно и опасно решение. Забраната върху продажбата на земеделска земя на европейски граждани превръща България в гето. Българските земеделци стават крепостни селяни на мафията. Демонстративно е отхвърлен Договорът за присъединяване на България към Европейския съюз. Партиите в Народното събрание изолират България от Европа и модерния свят.
1. Това решение на Парламента е противоконституционно. Конституционният съд трябва да го отхвърли.
2. Нагло ни представят това решение за патриотично. А то е антибългарско. Ограбва единствения капитал на милиони българи – собственици на земя. Вместо да продават свободно по европейски цени, те ще продават на безценица под диктата на мафия. До днес мафията унищожаваше настоящето ни, от днес превзема и бъдещето.
3. Мораториумът заплашва интересите на обикновените български граждани – собствениците на земя, производителите и износителите, студентите и работещите българи в Европа и всички, които се възползват от общия пазар.
4. Българският национален интерес е да бъдем пълноправни европейци. Това е национален идеал, завет от нашето Възраждане. Поколения българи са работили и са се жертвали за него. Ние започнахме да го осъществяваме. Сега една случайна сбирщина узурпатори на власт се опитва да го разруши.
5. Днес виждаме, че в Народното събрание се състави коалиция против Европа, против свободата и против българите. Гръбнак й стана ГЕРБ с най-многото депутати, подкрепили Атака.
6. Реформаторският блок настоява Народното събрание да се саморазпусне и да даде възможност на следващия парламент да защити постигнатото с много усилия европейското бъдеще на България.
РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК
ГРАЖДАНСКИ СЪВЕТ
24.10.2013
Въпрос: Към какви инструменти бихте прибягнали, за да спрете това решение да влезе в сила?
Радан Кънев: Аз ще отговоря конкретно. Първо искам да отбележа, че нямаме никакви данни това решение да е гласувано, за да влезе някога в сила. Има един брутален популистки ход, поставя се под риск всичко, както казаха колегите преди мен – интересите на милиони български граждани единствено в името на политическия популизъм. Това, което ние трябва да направим не е да попречим този мораториум да влезе в сила, защото той е против конституцията, той не може да влезе в сила. Тя има пряко действие. Този мораториум е против договора за присъединяване, който също има пряко действие. Ние трябва да попречим на тежките последици за България като страна членка на ЕС. Ще го направим с поредица от действия, за които сме вече подготвени, първото от които е масов протест днес от 18:00 часа, който РБ обявява за всички български граждани, които искат да защитят идеята за Европа в България. Не формално членство на България в ЕС, а истинска Европа в България. С доходите, с правилата, с правосъдието, с равноправието. На второ място като единствена проевропейска политическа сила в България, защото част от театъра беше да се представи партията на г-н Пеевски за такава, а ние ще потърсим среща с посланиците на всички страни – членки в България, пред които да представим България не като враждебна държава, а като държава, населението на която иска да се възползва активно и да допринесе за единна Европа. Ще потърсим контакт и с президента на републиката за внасяне в КС на правилни и остри мотиви за отмяна на това решение и ще направим всички необходими следващи стъпки, включително контакт с ЕНП и ПЕС, от които ще поискаме да се обърнат към българските граждани, които само след няколко месеца ще гласуват за тези партии, а и да им обърнат внимание какъв е техният интерес. Това, което гласуваха формалните членки на ЕНП и ПЕС в българския парламент, или това, което хората с консервативни социалистически убеждения действително имат интерес да стане. Естествено ще бъдем готови и за следващи действия. Искам да ви кажа, че тази новина няма да потъне, няма да оставим това нещо без последици, защото тук става въпрос да защитим интереса на българските граждани като пълноправни европейци. В момента БСП и ГЕРБ ще се опитат да ни кажат, че това е дребна, извинима игричка. На гърба на българската конституция и на договора за присъединяване към ЕС извиними игрички няма. Тези хора явно не си знаят мястото в българския парламент.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...
Людмила Илиева: ПП-ДБ подходихме отговорно и предложихме добър...
Колкото и пъти да правим едно и също нещо по един и същи начин,...
Людмила Илиева: Колкото и пъти да правим едно...
Депутатът от ПП-ДБ призова политиците за отговорно отношение и ако е необходимо, всеки да...
Планът на ПП-ДБ: Първо антикорупционни закони и решения,...
На среща с президента Румен Радев лидерите на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България...
Атанас Атанасов: Техническото правителство с втория мандат все...
Все още в 50-ото Народно събрание може да се намери мнозинство, което да излъчи...