Никоя нормална държава не води преговори с НЛО

Никоя нормална държава не води преговори с неидентифицирани летящи обекти.

Това каза пред журналисти в парламента председателят на ДСБ и съпредседател на ПГ на Синята Коалиция Иван Костов по повод новопоявилият се инвеститор за АЕЦ “Белене”, предаде агенция “Фокус”.

От ДСБ искат правителството официално да изиска становище от Американския департамент по енергетиката за т.нар. “инвеститор”.

“Информацията, която ние имаме, е че това е, най-меко казано, съмнителен инвеститор. В никакъв случай това не е стратегически инвеститор и ние искаме това да стане ясно, преди да се предприемат каквито и да е действия от страна на правителството или на парламента”, каза Костов.

“Тече събиране на подписи с цел да се ревизира решението на НС за прекратяване на проекта АЕЦ “Белене” и преговорите да се подновят”, обяви Костов.

Това унищожава българската държава, в очите на всички останали сериозни партньори от ЕС и НАТО, защото показва, че държавата се върти като ветропоказател – днес едно, утре друго.

Това означава, че ние сами не сме в състояние да спазваме собствените си решения – започваме едно, отиваме на друго, след това се връщаме. Това е непредсказуема страна. С такава страна, не могат да се водят сериозни междудържавни отношения. Такава държава не е гостоприемна за който и да е сериозен инвеститор, коментира лидерът на ДСБ.

Костов заяви, че са получили уверение от министъра на икономиката Делян Добрев, че ще се направят постъпки и ще се поиска официално становище на Департамента по енергетика на САЩ.

Според Иван Костов, Народното събрание може да ревизира своето решение за АЕЦ “Белене”, но срещу това трябва да има сериозен стратегически инвеститор.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...